Matiz

Když se chcete ponořit do nitra...
Odpovědět
Mlok
Spolujezdec

Matiz

Příspěvek od Mlok »

Ahoj mam problém se svým Matizem r. 2001. Problém spočívá v kolísání otáček na volnoběh a chcípání motoru.
Svíčky jsou ok, vyměnil jsem cívky, snímač na klikové hřídeli. Po výměně cívek to chvíli vypadalo že je vše ok, ale hned druhá jízda vypadala stejně. Klapu jsem vyčistil, zkontroloval jsem i vůle na ventilech ale pořád nic. Už mi došly nápady co dál :( .Podivné na tom je že jedna jízda proběhne bez problému, bez kolísáni ale při druhé motor kolísá, nereáguje na plyn.
Nenapadá vás někoho čím by to mohlo být?
Předem děkuji za odpověď :)
vonkreuz
Letec

Re: Matiz

Příspěvek od vonkreuz »

Na první signální nastřelím... pokud je plyn "elektronický" tedy s potenciometrem pod plynovým pedálem, muže být chyba v potenciometru, respektive jeho kontaktech. Nebo špinavá/mrtvá váha vzduchu, pokud používáš sportovní filtry s olejovou emulzí (edit: koukal jsem na fotky motorového prostoru a váhu vzd. tam nevidím nebo se zle dívím). Nebo popraskaná hadice sání od vzduch. filtru k sání. Na Daewoo/Chevrolet forech jsi se ptal?
Mlok
Spolujezdec

Příspěvek od Mlok »

Plyn je přes lanko. Na hadičky od sání kouknu ;)
oxik
Letec

Příspěvek od oxik »

Ono taky nemusí znamenat, že nový svíčky a cívky budou dobrý.. viz pár mechaniků z bmwklubu, kteří radši objednají víc cívek, protože se dost často stává, že jsou vadný
970ka
Mistr volantu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 970ka »

Vidím to na tu klapku.
Carrera S ,Tesla 3 Highland Performance,Audi Q3 TSi, MB SL Cabrio,MB Sprinter, atd ...
Mlok
Spolujezdec

Příspěvek od Mlok »

Klapu jsem čistil tak, ze strany sání byla komplet černá.Kouknu na to :-)
Kavis
Mistr volantu

Příspěvek od Kavis »

Podivej se na korkový motorek volnobehu. Ten to přímo ridi. Pak přichází v úvahu jeden ze vstriku, nebo hlava válců.
Mlok
Spolujezdec

Příspěvek od Mlok »

Tak jsem vyměnil krokový motorek. Chvíly to vypadalo že to pomohlo, motor běžel potichu a klidně, držel otáčky. Po třetí jízdě se vrátil do původního stavu, i když nepulzuje tak moc jako předtím. :-)
Odpovědět