Autobaterie

Když se chcete ponořit do nitra...
Odpovědět
dr.doofy
Spolujezdec

Autobaterie

Příspěvek od dr.doofy »

Zdravim chlapi,
vcera jsem omylem a ve spechu zapojil obracene uplne vybitou baterku na nabijecku.Po ctyrech hodinach jsem se vratil a uvidel to.Baterku jsem hned odpojil a ted se chci zeptat.Musim kupovat novou a tuhle vyhodit nebo se da nejak zachranit? Treba uplne vybit a pak znovu nabit spravne? Popripade jak vybit..:)

Diky za rady,co se tyce aut jsem totalni analfabet. :)
opc
Autoškolák

Re: Autobaterie

Příspěvek od opc »

Každá normální nabíječka má ochranu proti přepólování, takže to nejspíš vůbec nenabíjelo. Připojit správně a normálně nabít.
OPC
dr.doofy
Spolujezdec

Příspěvek od dr.doofy »

Právě,že byla uplne totalne vybita,takze to nabijelo.Pak jsem prehodil kabely a hned mi to spalilo pojistku v nabijecce.
lukas.behal
Dítě v autě

Příspěvek od lukas.behal »

Zdravím pánové a dámy. Už se pomalu chystám na zimu a baterka asi další zimu nepřežije. Chci se proto zeptat, je jedno, jakou koupím autobaterii? Mám namysli, jestli koupím nějakou značkovou Vartu, Banner apod., nebo jestli stačí něco jako je tohle http://www.carsshop.cz/nahradni-dily/74 ... erie-11209 ?

Je to do Octavie 1.9 tdi 81kW. Kapacita a startovací proud by měly být ok, jde mi spíše o tu "značku", jestli to má smysl kupovat..? Díky za odpověď :-)
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

O bateriích platí to stejné, co o ostatních dílech této skupiny: fungovat to jistě bude, otázkou je, jak dlouho a jak dobře. Baterie je díl, který se nemění zas tak často, takže podle mne je lepší koupit značkovou a mít x let klid.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
retron
Letec

Příspěvek od retron »

Odpovědět