Funguje klima v mrazech?
Funguje klima v mrazech?
Když zapnu klimu a venku je třeba -10 stupňů, začne reálně fungovat, nebo jen bude svítit tlačítko?
Re: Funguje klima v mrazech?
Mám pocit, že sem kdysi v záchvatu zbabělosti četl návod k některému autu (Pindica, Leguán, 3er ?!?!) a tam kdesyk bylo napsáno, že kompresor klimy se automticky odpojuje při venkovní teplotě pod plus 5 st C.
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Klima by měla normálně fungovat, potřebuješ odmlžovat i v nízkých teplotách. Neměla by se zapínat jen v extrémních mrazech, (nevím, jestli si to pamatuju úplně přesně), ale hrozí tam změna plynného skupenství náplně na kapalné a riziko poškození kompresoru, vlivem této změny.
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
Podle mě se klima odpojí nebo aspoň výrazně sníží výkon když hrozí zamrznutí výměníku kondenzátem, tj. má to souvislost s teplotou kolem těch 5°C
A jak by pak bylo zajištěno odmlžování?
To se přeci děje "přes klimu".
To se přeci děje "přes klimu".
2.9T RWD
Kia Magentis 2. Kompresor klimatizace se po zapnutí nespíná. Naměřená teplota dle palubního počítače -1°C
já teda jezdím celoročně jak s pindicou, tak s 3er s klimou "on" a když vzimě pustím "odmlžení", tak v obou autech to začně na čelní sklo fučet co? .... horký vzduch.... to nemá s klimou nic společnýho.... a dyž klimu vypnu, tak ten vzduch fučí úplně stejně a stejně horký...
kdyz nemas klimatizaci pustenou a je v aute vlhko, tak se okna co? zacnou mlzit. jakmile zapnes klimu, tak se okna co? odmlzi.
Mirek
moment, my si nerozumíme - já tím klima "on/off" myslím zapnutou/vypnutou tu "hvězdičku", nemyslím zapnutou/vypnutou ventilaci jako takovou...
Francis: Jasně, ale takhle to funguje jen když je teplo