Dobrý den, ahoj
Ráno jsem při jízdě měl za sebou bílí dým, na měrce v oleji přibilo množství (podle mě voda). Při jízdě auto mírně, velice mírně cukalo. V servisu mi řekli před měsícem, že je malinko načatý těsnění pod hlavou. Je možná jízda tímto autem ? Žena je před porodem a buď volat záchranku nebo jízda tímto autem. Je možné používat toto auto, nebo raději nejezdit a nechat hned opravit ?
Popřípadě jak to vidí odborníci? Cena,rozsah poškození atd. Jedná se o renault clio 1,4 r.v. 1999. 3dvéřák.
Voda v oleji
- GeneHawkins
- Letec
Re: Voda v oleji
Půjč si od někoho a nech to udělat. Ono by to tam asi dojelo, ale co když ne?
Taky si myslím a taky tak podobně mě to napadlo. Já se i ptám hlavně jestli už jsem třeba nemohl něco zhoršit třeba že už jsem takhle najel třeba pár km.
do porodnice ano. (pár km, nebo 20 km). Taky kolik toho bílého kouře bylo: jestli za tebou nebylo vidět pro tu mlhu, nebo jen nepatrně bílý dým) . Dbát na hladinu chladicí kapaliny, tj. častá kontrola hladiny a dolévat . a kontrolovat za jízdy teplotu kapaliny, abys neuvařil motor z jejího nedostatku.
do práce, na nákup, na dovolenou raději autobusem. Nepokoušet.
do práce, na nákup, na dovolenou raději autobusem. Nepokoušet.
Mohli bychom prosím bez povinností a bez nároků hned zítra ráno vystoupit z EU?
Já mám hlavně obavy aby oprava nestala více, jenom kvůli tomu, že jsem takto už jel domu z práce cca 20km. Ten bílí kouř nebil zase tak moc, že by nešlo za mnou vidět. Bojím se, abych nezníčíl, nebo aby už nebyl zničený motor.
ne, snad ne. Ale opravu nezávidím. Dokážu si představit i nikoliv těsnění pod hlavou, ale prasklá hlava nebo blok. a to jsou pak 5 - 30 000 kč v neautorizáku. Hodně štěstí.
Mohli bychom prosím bez povinností a bez nároků hned zítra ráno vystoupit z EU?
Pokud je to opravdu jen tesneni tak to drahy neni. Pokud je praskla hlava nebo blok tak uz je to horsi..ale u Clia to nebude raketa ani tak
M140i
Honda PCX
Civic 1.4i
ex e36 328i
Honda PCX
Civic 1.4i
ex e36 328i