Antiradary, radarové detektory a další ochrany proti změření

Když se chcete ponořit do nitra...
Zamčeno
vasco
Letec

Re: Antiradary, radarové detektory a další ochrany proti změ

Příspěvek od vasco »

Jacík: a ty máš v plánu něco pořídit? Já o tom furt uvažuju a neumím se rozhodnout...
Jacík
Pan Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jacík »

V plánu to určitě mám, ale spíš až s novým autem, takže dřív než příští léto asi ne. S Fokálem zase nejezdím tak, že bych to potřeboval. Dřív jsem to zavrhoval, když za to bylo až 100k a papíry pryč (jakože by to asi šlo uhrát, ale stálo by to hodně času a nervů), ale jestli proběhla nějaká novela, kterou jsem nezaregistroval a je za to sazba 5-10k bez dalšího postihu, tak už to vypadá lépe :-)

A ono taky jestli budu pořád jezdit jen SY-Brno-SY, tak bych to možná ani nepotřeboval. Měří tam v mých průjezdných časech hodně vyjimečně kromě jedné dědiny, kde jsou skoro každej den a tam mají klasickou trojnožku + to vyjimečné měření na trase je většinou z civilních aut, na který mi taky rušička nepomůže...

Ale má to něco do sebe, jednak by člověk jezdil klidnější a taky by byly fajn ty kyselý ksichty policajtů, když kolem nich projede auto viditelně rychleji než limit a jim to ukáže error.
Jacík
Pan Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jacík »

mafel
Pan Řidič

Příspěvek od mafel »

Jacik: k tvému poslednímu odstavci - to není rozumný přístup. Až si něco pořídíš, tak si nech vysvětlit zásady slušného chování s AR ;-) .
Pro tvoje dobro - viz pardubice...
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

vasco píše: Já o tom furt uvažuju a neumím se rozhodnout...
Uvídíš, jaké jsou možnosti, jak vše fuguje...budeš si moct vyzkoušet také měření laserem, co používá PČR a pak budeš mít rozhodování o něco snažší.
Hlavní otázkou je, zda jezdíš tolik a tak, že se Ti investice může vyplatit třeba při jednom zastavení :D
No pain, no gain.
Vespa time \m/
vasco
Letec

Příspěvek od vasco »

No já spíš řeším, jak dlouhodobá ta investice je... Jednak - stačilo by mi to do jednoho auta, ale když si koupím nové, dá se sada v pohodě vyndat a namontovat do nového? A taky - jaká je životnost takového systému? Přichází PČR často s nějakou novou formou měření, že by mi to třeba za rok bylo k ničemu?
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Jacík píše:Nevíte, jak je to teď přesně s pokutou a trestem za rušičku? Tuším původně vyhrožovali pokutou až 100k + řidičák pryč a nedávno jsem viděl jakousi tabulku a tam byla pokuta 5-10k, body žádný a o řidičáku pryč ani zmínka...
Pokuta 100t zůstala pro právnickou osobu. Popravdě by mne zajímal stav, kdy se přestupku/správního deliktu užití antiradaru dopustí právnická osoba, ale to je na jinou debatu.
Při prokázaném užití fyzickou osobou skutečně hrozí pouze pokuta 5-10t a nic víc.
Jediným "radarem," na který v dnešní době není účinná obrana, je R36.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
goes
Elektro Expert

Příspěvek od goes »

a je nejaky pripad, ze to uziti nekomu prokazali?
vasco
Letec

Příspěvek od vasco »

řBob: A vůbec, můžem to pořešit v sobotu... ;-)
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

vasco píše:No já spíš řeším, jak dlouhodobá ta investice je... Jednak - stačilo by mi to do jednoho auta, ale když si koupím nové, dá se sada v pohodě vyndat a namontovat do nového? A taky - jaká je životnost takového systému? Přichází PČR často s nějakou novou formou měření, že by mi to třeba za rok bylo k ničemu?
Samozřejmě - montáž a demontáž je náročná podle toho, jaké země krom ČR hodláš navštěvovat. Obecně ale lze říct, že do standardních aut by neměla kvalitní montáž přesáhnout 4-5 hodin. Takže není problém systém vymontovat a opět úspěšně namontovat.
Životnost pevných sad je vcelku vysoká - řádově léta. Jsou to systémy, které jsou určeny pro provoz a počítá se s otřesy, zimou, teplem, mokrem, atd. Samozřejmě, že je to jenom elektronika, takže může se stát cokoliv - proto je lepší kupovat ofígo zboží se zárukou u dovozce, případně jeho lokálních prodejců.
PČR nemá moc ráda změny a tak kromě laserů a Ramerů v nejbližší době nepředpokládám krok k inovacím. Ono i Polcam byl krok stranou z nouze, který se moc neosvědčil - sami policisté s tím spokojeni nejsou.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Zamčeno