Pneu koutek

Když se chcete ponořit do nitra...
Odpovědět
Zajda
Letec

Re: Pneu koutek

Příspěvek od Zajda »

Jelikož testy je třeba brát s rezervou, chtěl bych se zeptat místních majitelů nákupních tašek, co obouváte za letní a jaké jsou dojmy? Swift si vyslouží po 80 000 km první novou letní sadu, kdy akorát na jedné nápravě se obměňovalo ve 25 000 km po defektu. Patří tam 185/60 R15 84H. Nájezd bude už teď minimální, spíš jednotky tisíc km ročně, ale varianta nechat tam celoročně zimní se mi nelíbi. Takže to vidím na lowcost letní jako Brillantis 2 apod. Doteď jezdil na kombinaci Conti Premium / Premium 2, vydrželo to požehnaně na to jak jsem s tím jezdil a fungovaly řekl bych místy až nepatřičně. Cokoliv co se Conti aspoň blíží by bylo vyhovující :-)
Naposledy upravil(a) Zajda dne sob 26 bře 18:04, celkem upraveno 1 x.
《》1.5 dCi & 0.9 TCe
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

a proč jako ne celoročně zimní? kor dyž už to fakt bude sloužit jako nákupní taška... jezdím takle pindicu už as 6 let a "no issues whatsovever"..... raz za dva či tři roky (vždy napodzim) vyměním všechny 4 gumy za nové (zimní) a jezdí se dál.....
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
retron
Letec

Příspěvek od retron »

anebo Michelin Crossclimate
Zajda
Letec

Příspěvek od Zajda »

Protože zimní nejsou dobré na asfaltu už v zimě, natož v létě :-) A to auto si letní zaslouží, já už s ním sice jezdím jen když ho vezu na servis, ale vzhledem k tomu co ve mě probouzí za nálady, nerad bych v létě na 30 km ostrouhal milimetr vzorku :-)

//EDIT: Retron< Jsou tam nové zimáky cca 2000 km zpět, volba celoročních byla zavrhnuta už tehdy. Možná mohly být Micheliny přesně tím pravým, nicméně stojí opravdu skoro dvojnásobek sezónních gum.
Naposledy upravil(a) Zajda dne sob 26 bře 18:23, celkem upraveno 2 x.
《》1.5 dCi & 0.9 TCe
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

a proto je dobré mít v nákupní tašce jen 60 kobyl a hrabat všema 4 - to se ty gumy sjet rychle fakt nedají.....

rozumím a chápu, čili přes zimní fakt cesta nevede...
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

tak to potom doporučím CEAT (levnější odrůda Pirelli) slušná kvalita za dobrou cenu - kdysi sem z donucení dal jednu sadu na Oftáku a fakt jako jo, předčilo to pesimistická očekávání
Zajda
Letec

Příspěvek od Zajda »

Ok, díky za tip, to by možná stálo za vyzkoušení :-) Akorát je v ČR asi ve správném rozměru neseženu.
《》1.5 dCi & 0.9 TCe
jarka
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jarka »

Mě se pro gumy na daily osvědčilo pravidlo koupě té nejlevnější v daným rozměru od rozumnýho výrobce (aby to nebyla čina za 50% obvyklé ceny) a nikdy jsem se nespálil. Pak se ještě vyhýbám barumkám, protože u těch jsem měl zkušenost hodně měkké kostry, čímž trpěly na boule na bočnicích.
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017). :D
Zajda
Letec

Příspěvek od Zajda »

Tak jsem nakonec objednal Conti Premium 2, ještě se dají koupit, sice se starší DOTem, ale Swift bude zas v plné formě jak za mlada :-)
《》1.5 dCi & 0.9 TCe
oxik
Letec

Příspěvek od oxik »

Tak další zkušenosti se zLinama na RWD.. prostě paráda, jsou tichý, na mokru velmi dobře drží, zkoušel jsem i půlkou auta vlítnout do hluboký louže a kromě vodní clony dopadnuvší na chodník jsem to skoro nepoznal. To samý ve vyjetých kolejích plných vody, dřív jsem se dost bál, protože mi v nich ujížděla prdel (cca 4,5-5mm CSC5), teď naprosto bez problému, ale tak je tam FULL vzorek, takže uvidím časem. Nicméně zatím velká spokojenost
Odpovědět