Zimní/letní? Už máte přezuto?
-
- Pan Řidič
Re: Zimní/letní? Už máte přezuto?
jezdíte jako prasata
Mám na vás jeden přiblblý dotaz. Čemu konkrétně vadí, když jezdím na zimních pneu i při vyšších teplotách? Tento rok to nějak nestíhám, nemám je ještě ani objednány
měly by se rychlejc ojíždět a taky brzdění a vedení stopy by mělo být slabší, ale o kolik, to je otázka. Taky záleží na teplotě povrchu silnice.
https://www.youtube.com/watch?v=i6iSAwLsApM
Moje kolo s Imprezou
Moje kolo s Imprezou
Zimní pneu se kvůli měkké směsi při vyšších teplotách (hlavně ve spojení s vyššími rychlostmi) přehřívají a jízdní vlastnosti jdou do háje. Samozřejmě to nemusí být nějak markantní, s ostřejší jízdou se to bude projevovat víc.
Taky se myslím rychleji sjíždí, ale tím si nejsem jistý.
Taky se myslím rychleji sjíždí, ale tím si nejsem jistý.
+ ještě jedna vlastnost - zimní sou daleko víc náchylné na aquaplaining když vletíš do hluboké louže(měkká směs, malé bloky, úzké drážky)
ale na pindici už asi pátým rokem jezdím zimáky celoročně... (je to malé, lehké autíčko, co nejezdí rychle a najede ročně do 5tis km, to mi nestojí za to mít k temu dvě sady kol a přezouvat)
ale na pindici už asi pátým rokem jezdím zimáky celoročně... (je to malé, lehké autíčko, co nejezdí rychle a najede ročně do 5tis km, to mi nestojí za to mít k temu dvě sady kol a přezouvat)
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
O aqaplaningu víš, nebo si myslíš? dyť naopak zimní jsou více projektovány na jízdu v mokru a drážky by měly být schopny smočištění u sněhu, takže bych předpokládal lepší odvod vody
Back to basics.
Příčina -> následek
Příčina -> následek
někde jsem o tom kdysi četl a mám i jednu vlastní zkušenost, naštestí bez rozbitých plechů či něčeho horšího
Bohužel většina zimáků stojí za prd právě na mokru, brždění a hlavně zatáčení.
MG - radost až na kost.
Tak to holt budu celé léto klouzat
Ono to nebude tak drastické. Viděl jsem S8 v červenci na zimních - měl úplně vytrhané některé lamely
Ono to nebude tak drastické. Viděl jsem S8 v červenci na zimních - měl úplně vytrhané některé lamely
Back to basics.
Příčina -> následek
Příčina -> následek
tak letos mám přezuto dokonce den před zákonem...
jo a už sem (konečně) non-rft.... a upgradoval sem o palec ze 17" na 18"
jo a už sem (konečně) non-rft.... a upgradoval sem o palec ze 17" na 18"