Pneu koutek

Když se chcete ponořit do nitra...
Odpovědět
budik
Pan Řidič

Re: Pneu koutek

Příspěvek od budik »

Vybírám letní pneu na relativně silnou a těžkou předokolku (S-max 2.0 EB) 235/45/18. Z výroby tam byly Conti SC2 (v r. 2012!), připadaly mi náchylné na aquaplaning, jinak OK. Tohle auto jezdí většinou svižně dálnice a hlavní tahy, často plně naložené.
Zatím v předběžném výběru:
- Conti SC5. Asi s ní neudělám chybu, ale nejdražší. Má smysl připlácet u Conti za SEAL verzi? nebo to je nastejno jako lepící sada, kterou stejně vozím?
- Nokian Z-Line. Protože spokojenost se zimními Nokiany a zajímavá cena.
- Michelin Primacy HP. Taková usedlá volba, do ní bych šel s očekáváním malého opotřebení, má s ní někdo nějaké zkušenosti? Michelin SS mi připadá na MPV (byť rychlé) už jako nesmysl.
- Pirelli P Zero Nero GT. Před několika lety jsem měl na jiném autě P Zero Nero a velká spokojenost, subjektivně nejlepší co jsem kdy měl, i ojeté fungovaly překvapivě dobře na vodě, ale tohle je asi dost jiná guma?
Priority jsou fungování na vodě (aquaplaning) a v rámci možností slušná výdrž - alespoň jako ty CSC2, které daly přes 30tkm.
honziss
Letec

Příspěvek od honziss »

Ja mam dlouhodobe dobrou zkusenost s tema csc5, ale jsou drahy. S nokianama mam zkusenost jen u zimaku a vzdycky supr. Takze ja bych ty nokiany zkusil bejt tebou.

Z liny na silny predokolce obouva mmira, urcite napise.
R4...258k
R3...261k
EV...264k
oxik
Letec

Příspěvek od oxik »

pavproch píše:na jednom bramborovo sottozeru asitak 2 roky zpět sem to viděl taky (možná krapet menší prohlubenina) a ignoroval, ty gumy dojezdil a nic se nestalo, zaplaťpanbu

Ocekavana odpoved od prodejce..

"Dobrý den,
většinou se jedná o mechanické poškození o prudký náraz pneumatiky, což má za následek poškození dané kostry v pneumatice. Při silném úderu nebo přejetím překážky dojde k tak prudkému nárazu a tak velkému roztažení kostry pneumatiky, že se tím poškodí pevnostní výztuha – podklad kostry. Toto poškození se prokáže na pneumatice až následně. Jedná se tedy většinou o mechanické poškození, které není výrobní ani konstrukční závadou pneumatiky.

V případě, že se nejedná o mechanické poškození..."

Tak az mi prijdou letni, zuju to a poslu na reklamaci..akorat se s tim ted bojim jezdit :D
budik
Pan Řidič

Příspěvek od budik »

Tak ještě přidávám na seznam Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3. Zřejmě letošní novinka, má někdo zkušenosti s předchůdcem (Asymetric 2) ?
retron
Letec

Příspěvek od retron »

mam zkušenost s první generací Goodyear Eagle F1 Asymmetric a byla to špičková guma, hlavně na vodě byl rozdíl oproti továrním Bridgím neskutečný. Co se týče výdrže, tak jsem auto prodal a byla tam ještě třetina vzorku. Tu Primacy bych vyřadil, cestovní eko guma. S SC5/6 chybu neuděláš, ale vždy měla Conti nižší výdrž. Contiseal je taková vrstva "mazutu" uvnitř gumy, na menší poškození asi nouzově zafunguje na větší průraz těžko. Dávalo se to sériově na Passaty CC. Cena značná.
mmira
Moderátor

Příspěvek od mmira »

honziss píše:Z liny na silny predokolce obouva mmira, urcite napise.
napise :)

zLiny maji vyhodu v tuzsi bocnici (na rozdil od CSC5), jsou velice stabilni, dobre drzi na suchu i mokru. mohu doporucit
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
oxik
Letec

Příspěvek od oxik »

Tak jsem dnes zajel do svého pneuservisu a podle něj je to v normě, že to některé pneu (Pirelli) občas dělají. Když na to nesvítí sluníčko, není to skoro vidět, na těch fotkách je to extrém :D

Nokiany nazujeme koncem týdne, tak pak dám taky echo, jak se chovají na těžké RWD :)
rofek
Autoškolák

Příspěvek od rofek »

@ budik :
tip na "cerneho kone" - Fulda SportControl ; napr. na SK fordclube je to oblubena pneu na mondeo a focus st; velmi ticha, slusna kilometrova vydrz, dobra za mokra. no a podla heureka.cz je to cca 2.900 vs 4.000 czk ...
duratec_he-&-sigma_163kw-i4-32v_retaz-&-remen_sedan-&-hatch_moondust-&-blazer_2008-&-11
Stepan
Letec

Příspěvek od Stepan »

Zdravím,
Hyundai Tuscon, rozměr pneu 215x55x16. Na prvním místě trvanlivost, na druhém přilnavost. Limit cca 1700 vč. DPH na jednu. Díky za rady :)
2.5T, 2x2.0TDI, 2,8DC incoming))
ctrl_j
Letec

Příspěvek od ctrl_j »

To budes rad kdyz do toho limitu neco najdes, nez ze bys mohl vybirat… (Cinu nepocitam).
„Simplify, then add lightness.“ /Colin Chapman/
Odpovědět