Pneu koutek

Když se chcete ponořit do nitra...
Odpovědět
970ka
Mistr volantu
Kontaktovat uživatele:

Re: Pneu koutek

Příspěvek od 970ka »

řidičBOB píše:Já byl dneska velmi mile překvapený z reakcí Contíků 850tek. Dobře to na sněhu a srajdách drží stopu, slušně zatáčí a velmi dobře brzdí. Proti 830tkám fakt znatelný rozdíl do plusu!
Dal jsem si je také a nelíbily se mi ještě před Vánocema,to byly úplně nové a hlavně hodně nad nulou,ale teď co se trošinku smetl ten fungl povrch a je pod nulou,jsou fakt výborné,hlavně v brzdění.Dnes jsem jezdil s vypnutou stabi ,je to zábava,ale voni ty potvory fakt dobře drží.
Carrera S ,Tesla 3 Highland Performance,Audi Q3 TSi, MB SL Cabrio,MB Sprinter, atd ...
Kavis
Mistr volantu

Příspěvek od Kavis »

Já Ts850 nahodil v pátek (ale měl jsem je už loni na minulém autě). I v rozměru 195/65 R15 jsou perfektní. Přezouval jsem z Dunlop 3D sport ( nebo tak nějak) a je to nebe a dudy ve všem. Hluk, grip na vodě a dneska ráno jsem se zase přesvědčil, že i ve sračkách jsou super. Asi nejlepší zimáky co jsem jezdil. Předtím jsem byl taky spokojený s Bridge Blizzak, ale to už je pár zim zpátky..
Spectral
Mistr volantu

Příspěvek od Spectral »

Já si dovolím upozornit, že se tady zřejmě zaměňují dvoje různé pneumatiky. Všichni mluvíte o Continental ContiWinterContact TS850, ale někteří máte na mysli Continental WinterContact TS850P. To jsou dost odlišné gumy s úplně jiným dezénem:

TS850:
Obrázek

TS850P:
Obrázek

TS850 je pneu běžné kategorie, zatímco TS850P je prémiová pneu pro "silně motorizovaná osobní vozidla a SUV s vynikajícími jízdními vlastnostmi na mokré i zasněžené vozovce a ledu." (citace Continental). Minimálně 970ka má podle mě TS850P...

Ty TS850P mám na autě na zadní nápravě a přechod z letních (vpředu Yoko AD08R, vzadu Michelin PSS) byl strašný šok - v negativním slova smyslu. Strašně nestabilní, strašně se vlnící a z tohoto důvodu zcela nepoužitelné pro jízdu nad 160 km/h i po rovině (a to mají rychlostní index V, do 240 km/h - tak to fakt ne). Teď už mi to tolik nepřijde, ale spíš je to tím, že teď přes zimu jezdím pomalu. Na sněhu jsou ovšem zcela OK.
:ar!
Kavis
Mistr volantu

Příspěvek od Kavis »

ja mam stadardni Ts850. Hjonde I30 rozhodne neni vysoce vykonne premiove vozidlo :D
retron
Letec

Příspěvek od retron »

no plést se to moc nedá, protože se vyrábí dle rozměru, tušim jedna do 205 a výše pak ta "sportovní" s indexem P, liší se především odvodňovacími drážkami proti aquaplaningu ve vyšších rychlostech. podobné členění má i Michelin (Pilot) Alpin a tuším, že i Good Year a jeho UltraGrip, pouze Dunlop má identický vzor jen pouze vice roztažený na svých Wintersport 4D
970ka
Mistr volantu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 970ka »

Jo chlapci máte recht/Spectral :-bd / ,mám na tom "závoďáku" TS850P jsem si toho také nevšimnul,ale že jsme si je pochválili :-)
Carrera S ,Tesla 3 Highland Performance,Audi Q3 TSi, MB SL Cabrio,MB Sprinter, atd ...
Zajda
Letec

Příspěvek od Zajda »

Já přihodím něco z opačného konce rozměrového spektra:
185/60 R15 84T Falken Eurowinter HS449
195/65 R15 91T Hankook W452 i*cept RS 2
Nebudu dlouze rozvádět subjektivní porovnání s předchozím obutím na obou autech, ale v obou případech jsem byl mile překvapen na sněhu, břečce, zledovatělé cestě i suchém asfaltu. Co budou dělat nad 10°C se teprv uvidí. Hlučnost a komfort je taky OK (zdá se že v obou případech jde o lehčí gumy s měkkou bočnicí). Akorát na namrzlý asfalt na příjezdu od Přerova do Dřevohostic je krátké asi všechno (hřeby jsem ještě nezkoušel), proti běžnému zledovatělému asfaltu na předcházející okresce je přilnavost asi 20% a leskne se i když je suchý, to je pravá past na pyráty, ne nějaké radary :-)
《》1.5 dCi & 0.9 TCe
oxik
Letec

Příspěvek od oxik »

Pánové, nevíte, co mohlo způsobit tohle?

Obrázek

Obrázek

Nejsem si vědom, že bych tímhle kolem něco vymetl, druhou stranou jo, ale ta je naprosto OK..
Guma má najeto cca 10tis km a je stará od prosince 2014 (jetá až tuhle sezonu pořádně)

Vím, že moje staré Vredesteiny to měly na všech 4ks, ale né takto výrazně.. Má smysl to reklamovat?
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

na jednom bramborovo sottozeru asitak 2 roky zpět sem to viděl taky (možná krapet menší prohlubenina) a ignoroval, ty gumy dojezdil a nic se nestalo, zaplaťpanbu
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
oxik
Letec

Příspěvek od oxik »

Na foto to hodně zkreslilo sluníčko, ve skutečnosti to tak nápadný neni, ale už jsem poslal foto prodejci, ať se k tomu vyjádří, moc se mi to nelíbí..
Odpovědět