jaké používáte pneu??
Re: jaké používáte pneu??
Na BMW E46 318, 330xd a E93 335i som mal RE050A... spokojnost, dobre drzali aj za dazda. Potom som na doporucenie kupil GoodYear Eagle F1 a drzali o trochu horsie, ale zvykol som si. Dorazim ich a potom sa uvidi... omrknem tie S001.
BMW 335i cabrio + BMW X5 xDrive40d + Lotus Exige S240 ... kombinacia do kazdeho pocasia
na bramborovi taky mám RE050A (rft).... po cca5kkm mám pocit, že to nejsou špatné gumy, ale .... nějak se mi až moc snadno daří je dostat "na hranu" (chvílema až za hranu), speciálně při ostrých nájezdech do zatáček/v serpentinách....
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
RA050 jsem mel a vadilo mi ze jsou hlucne a trochu horsi pri brzdeni na suchu i vode (abs zabiralo dost brzo), ale zas maji dlouhou zivotnost. Ten mam Michelin PS3 a koupim si je asi znova, prijde mi ze jsou tissi, lip sedi a jsou citelnejsi na hrane.
R4...258k
R3...261k
EV...264k
R3...261k
EV...264k
Tady je moc pěkně vidět jak hrozně moc záleží na tom kdo daný gumy a na jakým autě zkouší. RE050 mají UTQG: 140-AA-A, to znamená hodně měkkou směs a lepší grip na úkor životnosti ("normální" lepší gumy mají někde kolem 300-AA-A) . A tady jsou 3 docela rozdílný názory na RE050: jednomu na civicu špatně brzdí, druhýmu na bmw dobře drží a mají dobrou životnost a třetímu přijde, že je jejich limit dost nízko. A teď babo raď. Podle mýho je to prostě strašná alchymie a když už při výběru dát na něčí doporučení, tak jedině od někoho kdo má ideálně stejný auto, nebo aspoň auto stejný koncepce, hmotnosti a výkonu . A to ještě člověk musí brát v úvahu jiný jízdní styl a třeba i nastavení tlaku v pneumatikách... No prostě alchymie jako prase .
Pokud by někoho zajímaly bližší parametry pneumatik, tak doporučuju toto: link.
Jinak já mám teď Yokoham S.Drive a na okreskový ježdění spokojenost.
Pokud by někoho zajímaly bližší parametry pneumatik, tak doporučuju toto: link.
Jinak já mám teď Yokoham S.Drive a na okreskový ježdění spokojenost.
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017).
jarka: pekne a trefne shrnuti. jen zkusenosti nabyte u aute stejne koncepce, stejneho rozmeru kol a take podobneho jizdnihu stylu tazatele na konkretni kus gumy lze aplikovat. je ale pravda, ze jsou gumy, na ktere si vsichni stezuji bez vyjimky.
jeste jedna vec. je treba prisne rozlisovat typ. treba RE050A a RE050A RFT jsou povahove zcela odlisne gumy. otazkou je i vliv rychlostniho indexu.
mmch, nezkusil nekdo, popr nevi o nekom, kd by je mel Michelin Pilot Super Sport? vzorkem vypadaji zajimave, dokonce se daji bezne sehnat i se delaji ve vsech moznych rozmerech. zajima me to proto, ze Pilot Sport Cup nejsou zrovna dobre gumy, budou Super Sporty jine?
jeste jedna vec. je treba prisne rozlisovat typ. treba RE050A a RE050A RFT jsou povahove zcela odlisne gumy. otazkou je i vliv rychlostniho indexu.
mmch, nezkusil nekdo, popr nevi o nekom, kd by je mel Michelin Pilot Super Sport? vzorkem vypadaji zajimave, dokonce se daji bezne sehnat i se delaji ve vsech moznych rozmerech. zajima me to proto, ze Pilot Sport Cup nejsou zrovna dobre gumy, budou Super Sporty jine?
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
runflat mi nesmí na auto
BMW jsou ikonou. Poznáte je na první pohled, nespletete si je s ničím jiným. A to i tehdy, když se vám nelíbí.
jeste jsem si uvedomil jednu vec. jak jarka spravne poznamenal, velkou roli hraje tlak. drtiva vetsina lidi nafouka na predepsane hodnoty a amen. taky jsem to tak delal dokud jsem nezjistil, ze urcite pneu za techto podminek nefunguji. typicky ted jsem po znouvedeni M3 do provozu dofoukl gumy na -0.2 pod predpis a auto plavalo, sel jsem jeste o 0.2 vepredu a 0.3 vzadu dolu a bylo po problemu. jen jsem pak na ceste potkal sutr zvici velikosti dlazebni kostky a jednu predni prorazil .
Autoforum.cz
+30kpa a +20kpa mám i na 1,2 Puntu. Nemusím mít žádný sporťák.
Sbohem. Už tady nejsem. Mám dost všech for.
A navíc každý pneumatice vyhovuje trochu jiný tlak. Předchozí Falken FK452, mi nejlíp fungovaly při tlaku o cca. 0.2 baru nižším než dnešní S.Drive. A dokud sem ty yokohamy trochu nepřifoukl, tak sem byl z nich docela rozčarovanej.
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017).
Mám je taky a znovu bych je na auto nedal. Na suchu jsou tvrdé a s nečitelným limitem, na mokru permanentně plavou a nebrzdí. Laborace s tlakem nepomohly, auto začalo buď víc plavat nebo víc uskakovatjarka píše:3 docela rozdílný názory na RE050
Navíc se mrchy ani nechtějí sjet. Až odejdou, tak dám PZero Nero Rosso nebo nové P7, s Pirreli jsem měl zatím asi nejlepší zkušenosti.