Já mám také Scénika, akorát ten starší model - rok 2002.
Nevím, jak by se tvářili na nějaké větší věci, ale když jsem donesl svoje svíčky, protože jsem tam chtěl NGK, tak mi řekli, že je tam v klidu dají. Jinak většinu dílů si nechávám objednávat od nich. Respektive většinu spotřebních věcí mají na externím skladě. Ceny berou doporučené od výrobce, takže na cenovky z internetových e-shopů zapomeň (teda z těch, co podráží cenu).
Renault Grand Espace - problemy,zkusenosti
Re: Renault Grand Espace - problemy,zkusenosti
Arkis: to co popisujes ze ti delali v autorizaku jsou normalni opravy co se delaji bezne, takze na to jsou normovane postupy a ceny, ale nevim jestli by autorizak dokazal prijit na to proc to huli cerne, zacal by menit, ne opravovat, turbo - 10000, vstriky 30 - 40000, kontrola cesty vzduchu, shozeni palice,..........
naopak tohle bych do autorizaku nedaval
naopak tohle bych do autorizaku nedaval
FFIIIC FL 2.0TDCI 110kw - Samochod firmowy
Mondeo 2012 1.6 Ecoboost 118kw
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
jj, zrovna včera jsem se díval na jednu S4, co stála na dílně - že prej se přehřívá. Postup opravy: postupně měnit věci od nejlevnější. A když to nepomůže, tak hlava motoru, atd. To je prostě autorizák. Tam jsou dané postupy a hotovo.
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
Tak to je stejny Scenic. Prvni generace po fl. Jak teda vis, co ti tam montuji, kdyz si tam nenosis vlastni? Tim padem souveti: Já bych nesnesl mít auto ve špatném technickém stavu. Tankuju vyloženě jen u jedné Benziny. Dávám kvalitní spotřební materiál (oleje, nemrzky, části podvozku, ...) pro me nabira uplne jiny smysl Nechci rypat, jen me to zajimalo. Nemam dobre zkusenosti se servisy, proto jsem se toho chytilArkis píše:Já mám také Scénika, akorát ten starší model - rok 2002.
Nevím, jak by se tvářili na nějaké větší věci, ale když jsem donesl svoje svíčky, protože jsem tam chtěl NGK, tak mi řekli, že je tam v klidu dají. Jinak většinu dílů si nechávám objednávat od nich. Respektive většinu spotřebních věcí mají na externím skladě. Ceny berou doporučené od výrobce, takže na cenovky z internetových e-shopů zapomeň (teda z těch, co podráží cenu).
Mirek
Chlapi, v tom máte pravdu. Já sem zatím nechal dělat jen běžnou údržbu. No zase by stálo alespoň za to se tam jít zeptat nebo ať auto prohlédnou. Bude ho to stát 1 hodinu práce a třeba na závadu přijdou hned.
francis: Vím, co tam montují, protože se vše konzultuje a hlavně je vše napsané na protokolu. Není tam napsané "olej", ale "Olej Elf Exc. LDX 5W40". Dokonce máš na výběr. Originální díly ti nabízí buď Renault a nebo potom nějaké horší a levnější. Je to nějaká jejich podznačka, ale nevzpomenu si na název. Co se týká filtrů a takových drobností, tak i ty konzultují dopředu, jaké chceš. No nesmíš jim dát volnou ruku. Musíš jim říct, že chceš vědět, co ti tam budou dávat a chceš se ohledně dílů domlouvat.
Naopak teď jsem si vzpomněl na jeden menší servis, jak mně oje*al. Také to bylo se svíčkama. Chtěl jsem dát do Felicie NGK v hodnotě skoro 900 Kč a když už jsem to měl v servise s něčím dalším, tak jsem to nechal dát tam. Když jsem je potom vyměňoval doma, tak tam byly Denso v hodnotě necelých 500 Kč. Tolik k dodávání vlastních dílů do servisu .
francis: Vím, co tam montují, protože se vše konzultuje a hlavně je vše napsané na protokolu. Není tam napsané "olej", ale "Olej Elf Exc. LDX 5W40". Dokonce máš na výběr. Originální díly ti nabízí buď Renault a nebo potom nějaké horší a levnější. Je to nějaká jejich podznačka, ale nevzpomenu si na název. Co se týká filtrů a takových drobností, tak i ty konzultují dopředu, jaké chceš. No nesmíš jim dát volnou ruku. Musíš jim říct, že chceš vědět, co ti tam budou dávat a chceš se ohledně dílů domlouvat.
Naopak teď jsem si vzpomněl na jeden menší servis, jak mně oje*al. Také to bylo se svíčkama. Chtěl jsem dát do Felicie NGK v hodnotě skoro 900 Kč a když už jsem to měl v servise s něčím dalším, tak jsem to nechal dát tam. Když jsem je potom vyměňoval doma, tak tam byly Denso v hodnotě necelých 500 Kč. Tolik k dodávání vlastních dílů do servisu .
mam pocit ze si s tebe delaji vrtuli uplne vsude
FFIIIC FL 2.0TDCI 110kw - Samochod firmowy