Dobry den,
som vlastnikom volva V40 (rok vyroby 1996), nemam v umysle ho prevadzkovat viac ako 1,5 az 2 roky. Na aute nefunguje posilnovac riadenia, olej vyteka popod semering, v mieste kde je poskodeny ("vypadany", akoby skorodovany hriadel, mozno desatinka milimetra).
Moja otazka teda znie: mohol by som vylucit posilnovac riadenia z cinnosti, s tym, ze priestor kde bol olej vyplnim kvalitnou vazelinou, cize tocit volantom budem len cez pastorok bez posilovaca. Co sa tyka cerpadla, to by sa riesilo bud samostatnym uzavretym okruhom s olejom, alebo by sa vyradilo z cinnosti (zmena klinoveho remena, beh naprazdno bez rotujucich casti a pod.) Som si vedomy, ze tocenie s volantom pojde ovela tazsie, hlavne tocenie na mieste. Mozem si to z hladiska bezpecnosti jazdy dovolit?
Dakujem za odpoved.
posilovac riadenia
Re: posilovac riadenia
pokud máš silné svaly ,tak jo
Nevím proč to nevyměníš, sehnat se určitě dá, tohle jsem našel za pár sekund na google a ještě jsem se tu kvůli tobě konečně zaregistroval EDIT: a navíc to dá snad i míň práce než vyřazovat pumpu z činnosti
http://auto.bazos.cz/inzerat/19001361/V ... pumpou.php
http://auto.bazos.cz/inzerat/19001361/V ... pumpou.php
Nefunkční posilovač nic dalšího neovlivní, klidně se s tím dá jet, dokonce i kdybys nechal kapalinu jen vyéct a nic dalšího nedělal. Jednou jsem jel s autem s nefunkčním (vyteklým) posilovačem asi 150 km a nebyl problém.
ALE: musíš brát v úvahu, že převod řízení je dělaný na funkci s posilovačem, čili třeba v krizové situaci se ti může stát, že prostě s těžko jdoucím volantem nestihneš včas zareagovat a může být zbytečný problém. Takže se taky přimlouvám za opravu, která by neměla být moc drahá.
ALE: musíš brát v úvahu, že převod řízení je dělaný na funkci s posilovačem, čili třeba v krizové situaci se ti může stát, že prostě s těžko jdoucím volantem nestihneš včas zareagovat a může být zbytečný problém. Takže se taky přimlouvám za opravu, která by neměla být moc drahá.
Italská auta jsou nespolehlivá, KSČM je demokratická strana, člověk způsobuje globální oteplování a stroje těžší vzduchu nikdy nemohou létat!
Záleží na nájezdu, ale dva roky mi nepřijdou zas tak málo, aby se mi nevyplatil opravit nefunkční posilovač. Je fakt, že žiju ve městě, kde je to bez posilovače otrava.