alespon trochu inteligentni lide, kteri se navic v autech vyznaji pouzivaji vyrazy spravne. Kazdy se muze upsat, tak to opravi a jde dal. Ale samo je lepsi rypat do druhych. Navic ne kazdy se v tom vyzna, ten co se pta ocividne ne, takze pokud nevis co je prevodovy pomer a pouzivas ten vyraz misto zmeny rychlosti, pak mu radeji nerad nic. Jen ho tim mates.HondaMan píše:goes: alespoň trochu inteligentní lidé, včetně tebe, pochopili jak jsem to myslel. Na jednu otáčku motoru auto na stejný převodový stupeň ujede na vyšších gumách delší vzdálenost.
Merlin: Stačí spočítat podíl obvodů pneu.
Pneu 225/75 R17
Re: Pneu 225/75 R17
Tak nevím, ale standardně se používá termín zkrácení (prodloužení) převodovky. Sice je to taky nepřesný, ale je to tak nějak zažitý…
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017).
tak ten vyraz se pouziva bohuzel v tolika souvislostech, ze si pod tim pulka motorsport sveta predstavi pri vyjadreni neco jineho. Navic autor je ocividne laik, kdyz resi otazku co resi, tak proc ho plest nejakym slengem, kteremu tu ocividne nerozumi pulka lidi.jarka píše:Tak nevím, ale standardně se používá termín zkrácení (prodloužení) převodovky. Sice je to taky nepřesný, ale je to tak nějak zažitý…
Přesně tak, autor je laik, který chce jen radu, jaké koupit letní pneu btw máte nějaké tipy na online obchody s dobrými cenami? obligátní nejlevnejsipneu.cz nebo levnepneu.cz nemyslím....
Tak sem se sekl, není to 225/75 ale 225/55 , hold jsem na tohle lama... Našel jsem pneu Goodride SV308 XL 225/55 R17 W101 za 2150 Kč 1 ks, myslíte že mi to bude stačit? Najedu za celý rok max 10 000 Km..
225/55 zni realneji Pokud mate Kiu Sportage a jezdite 10 000 km za rok, asi nebudete zadny dravec silnic, v takovem pripade je vcelku jedno, co za pneumatiky zvolite. Samozrejme, kdyz dojde k problemum, muze byt kvalitnejsi obuti prinosem, ale jestli hledate neco hodne levneho, pak nic zasadne lepsiho nez Goodride nesezenete...
Milovník starých pořádků.
Skanz3n
Skanz3n