Zvýšení výkonu
- MartinKase
- Dítě v autě
Zvýšení výkonu
Ahoj kluci, dneska dávali v AutoSalonu jak zvýšit koně ve Wolkswagnu GTI, já vlastním Hyundai Matrix, tak mně zajímá zda by výkon šel zvýšit i u mne a za jakou cenu a zda by to nešlo jednoduše tak že bych si ten "taktovač motoru" zakoupil. Díky všem za odpověd .
- hothatchshop.cz
- Autoškolák
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zvýšení výkonu
No ten autosalon byl zajímavej. Amaterismus a neschopnost, kterou tam BSR ukázalo, tak nad tim mužu jen kroutit hlavou. Defakto řekli, že nic neuměj a nic o tom neví, pouze kopírujou. Respektivě připojí krabičku do konektoru a zmáčknout "enter", což by zvládla i cvičená opice. Do auta se pak nahraje cosi a konec. Brzda krásně ukázala zaškobrtnutí westegatu kolem 2500ot a propad výkonu kolem šesti, což je špatně. Profesionální firma tohle dělá na válcové brzdě, která funguje i jako diagnostika a ukáže úpravci, že je někde něco špatně. Na to se následně doupraví soft, aby nevzniklo to, co naměřili u BSR. To se tam nestalo. Následně do auta namontovali výfuk. Ukázanej tam byl jen výfuk od katalyzátoru po koncovky, který tak akorát trochu změní zvuk. Namontovali a označili to jako Stage 2, což je další blamáž. Stage 2 je výměna kompletního výfuku i s prvním dílem a u Stage 2 to u tohodle autá dokáže dát 330-340koní. Korunoval to technik, kterej tam vypověděl, že výfuk nemá žádný vliv na výkon, jen na reakce motoru No to už jsem to přepnul, protože takovouhle hloupost může říct fakt jen diletant. Právě výfuk má zásadní vliv na výkon oproti Stage 1 (pouze chip) a dokáže přidat dalších 10-15% výkonu při sladění jednotky na Stage 2 viz video. Pokud chceš naladit soft pořádně, vyber si firmy, který se tim zabývaj a dokážou ti to udělat kvalitně na brzdě. Ne žádnou zázračnou krabičkou někde v šourůmu. Na to tu jsou třeba TDIchip, Dieselpower, Chipforum....
E85
...alias BHudak na AR
...alias BHudak na AR