To jste se zeptal na pravém místě, když to tady má pod palcem řidič Bob, který je známý jako zarytý odpůrce Stinger a vlastně všeho, co nepochází od Belscortu!kompakt píše:A teď bez emocí:
STiR / STiR PLUS nebo Stinger Card ????
Jde mi o funkčnost, jednoduchost ovládání.
Teď jsem si vzpoměl, že jsem asi před rokem viděl nějaký servis tuším v Nové Pace, který instaloval nějakou pevnou sadu do BMW a pokud si dobře vzpomínám, tak indikaci nějak zabudovali do zpětného zrcátka. Nevíte o tom někdo něco?
Jde o to, že u těch STiR / STiR PLUS /Stinger Card budou asi nějaký krabičky na palubní desce, a tím to bude zjistitelné???
Stinger má výhodu v tom, že ovládací prvky má odnimatelné, takže třeba v případě Stinger Card stačí vytáhnout ovládací kartu ze čtečky a nikdo nepozná, na co ta štěrbina tam vlastně je. Navíc je homologovaný pro montáž do motorových vozidel (Beltronics STi-R Plus není!) a za dodržení určitých podmínek i legální v celé EU, takže v případě odhalení je větší šance se z toho vykroutit bez postihu. Také je to momentálně jediný systém, ke kterému se dá přikoupit vlastní rušička s miniaturními čidly a pokud jezdíte do IT, tak jenom ke Stingerům se dá dokoupit modul proti Autoveloxu, který se v IT často používá. Taky velice slušně, na rozdíl od konkurence, detekuje MultaRadar CD, který se používá v některých okolních státech.
Orientovat se ohledně Stingerů podle videí Boba není moc relevantní, protože ten si kdesi v zahraničí sehnal pár zastaralých kousků, které mají v ČR hodně falešných poplachů a navíc k nic ani nemá CZ/SK databázi stacionárních měřičů rychlosti. Tady mám pár posledních videí se Stingerem a Valentine ONE, ale upozorňují, že se jedná o velice slušné, až nadprůměrné detekce a že ne každá detekce je takhle excelentní: