Reklamace auta kvůli přetočeným km

Prodáváte, nebo sháníte ojetý vůz, náhradní díly, nebo příslušenství? Nabídněte či poptejte jej u nás.
enthusiastic.driver
Řidič začátečník

Re: Reklamace auta kvůli přetočeným km

Příspěvek od enthusiastic.driver »

loupak: jako nechcu znít samolibě, ale já bych se do této situace hlavně nikdy nedostal, protože mi jsou kilometry úplně šumák :) Jediné věci, které se mění v závislosti na ujetých kilometrech jsou náplně a rozvody - které ovšem každý rozumný člověk nechá automaticky udělat hned po koupi nehledě na kilometry. Takže místo placení právníků a posílání hlavičkových papírů bych ty peníze rači investoval do pořádné prohlídky auta....
T612
Adept autoškoly

Příspěvek od T612 »

enthusiastic.driver píše:loupak: jako nechcu znít samolibě, ale já bych se do této situace hlavně nikdy nedostal, protože mi jsou kilometry úplně šumák :) Jediné věci, které se mění v závislosti na ujetých kilometrech jsou náplně a rozvody - které ovšem každý rozumný člověk nechá automaticky udělat hned po koupi nehledě na kilometry. Takže místo placení právníků a posílání hlavičkových papírů bych ty peníze rači investoval do pořádné prohlídky auta....
jo takových už bylo :-) ne nechci rýpat, asi tomu rozumíš, ale to si o sobě myslí kupa lidí, který se pak napálej. a rozvody nejsou zadarmo a když ti prodávající řekne, že je měnil, tak si rozmyslíš, jestli do toho ten balík třeba nevrazíš zbytečně. ale určitě se má kontrolovat dopředu, pak už je to s křížkem po funuse, zkontrolovat stav a servisní historii...
goes
Elektro Expert

Příspěvek od goes »

ultima ratio píše:A i kdyby byl stav tachometru zapsaný ve smlouvě, tak co jako? Stav tachometru neznamená utomaticky nájezd vozidla neboli ujeté kilometry. To že má většina prodávaných vozidel v ČR přetočený tachometr, je veřejným tajemstvím, s tím snad musí kupující už dopředu počítat. ;)
Naopak. Nejvyssi soud jiz nekolikrat rozhodl, ze klicky v nazvoslovi typu "stav tachometru" apod. je to same, jako realny najezd a uz nekolikrat rozhodl ve prospech kupujiciho, ktery chtel z duvodu rozdilneho stavu kilometru ve smlouve od reality od smlouvy odstoupit, nebo chtel slevu z ceny.

Ze s tim nechce mit prodejce nic spolecneho je pekne, ale ma uz dnes dost velkou oporu v tom, ze by pripadny spor vyhral. I kdyby ve smlouve kilometry nebyly a tachometr neco ukazoval a ukazalo se, ze neodpovida realite, opet i tam by s tim slo s celkem uspechem konat.
goes
Elektro Expert

Příspěvek od goes »

enthusiastic.driver píše:loupak: jako nechcu znít samolibě, ale já bych se do této situace hlavně nikdy nedostal, protože mi jsou kilometry úplně šumák :) Jediné věci, které se mění v závislosti na ujetých kilometrech jsou náplně a rozvody - které ovšem každý rozumný člověk nechá automaticky udělat hned po koupi nehledě na kilometry. Takže místo placení právníků a posílání hlavičkových papírů bych ty peníze rači investoval do pořádné prohlídky auta....
ze je to tobe jedno je pekna vec, ale mi to jedno je. Mi nevadi koupit auto co ma 200, 250tkm apod. ale chci to vedet. Uz proto, ze kilometry jsou indikatorem toho, co mne muze cekat. Muze a nemusi. Proste kdyz ma auto najeto 50 tak vim, ze s nejvetsi pravdepodobnosti mne napr. u dizlu necekaji veci typu cerpadlo, tryska, turbo nebo treba spojka apod. naopak kdyz vim, ze ma auto 250tkm tak to koupim s tim, ze mne tyto veci uz s pomerne velkou pravdepodobnosti tykat budou. Mam pak volbu toho, zda to chci riskovat, nebo nechci.
T612
Adept autoškoly

Příspěvek od T612 »

goes píše:
ze je to tobe jedno je pekna vec, ale mi to jedno je. Mi nevadi koupit auto co ma 200, 250tkm apod. ale chci to vedet. Uz proto, ze kilometry jsou indikatorem toho, co mne muze cekat. Muze a nemusi. Proste kdyz ma auto najeto 50 tak vim, ze s nejvetsi pravdepodobnosti mne napr. u dizlu necekaji veci typu cerpadlo, tryska, turbo nebo treba spojka apod. naopak kdyz vim, ze ma auto 250tkm tak to koupim s tim, ze mne tyto veci uz s pomerne velkou pravdepodobnosti tykat budou. Mam pak volbu toho, zda to chci riskovat, nebo nechci.
:ymapplause: jo no. proto mě nájezd taky zajímá a řeči typu, že km jsou zbytečný údaj odmítám. klidně si koupim auto s 200-300, ale s itm, že to vím a ne, že to má 100. navíc to má taky vliv na cenu. doufejme, že nám nový zákoník pomůže proti těmhle podvodníkům...
GeneHawkins
Letec

Příspěvek od GeneHawkins »

Nepomůže.
TTomáš
Adept autoškoly

Příspěvek od TTomáš »

GeneHawkins píše:Nepomůže.
taky si myslim. legislativa zachraňovat nebude, rozhodně ne v našem státě. Až tohle lidi konečně pochopěj tak se podle toho snad začnou chovat. Já jsem nasypal do auta z bazaru během měsíce po nákupu 60 tisíc, tak sem to pochopil a od tý doby si dávám pozor sám...třeba nějakej soud rozhodne ve prospěch slušných lidí, ale nedá se na to spolehnout. radši řešit stav a km před nákupem než se soudit...
Odpovědět