Zdravím,
mohl by mi někdo poradit, jak se vyhnout placení eko daně při prodeji auta? Prodávám Favorita a eko daň je na to 10 000 Kč, což ani není zdaleka hodnota auta, takže platit za auto 2000 Kč a eko daň 10000 Kč mi příjde trochu .. však víte
Slyšel jsem, že jde udělat smlouvu o provozování vozidla. Já budu pořád majitel, na T.P. budu já, ale provozovat ho bude jiná osoba a ta osoba si bude platit povinné ručení, STK apod.
Hledám už asi hodinu na googlu všechno možný, ale žádný vzor smlouvy jsem nenašel. Pokud by někdo znal a věděl, kde bych takovou smlouvu mohl najít a poradil by mi, byl bych moc vděčný.
Děkuji,
Roman.
Přepis auta - neplatit eko daň?
- ultima ratio
- Letec
- Kontaktovat uživatele:
Re: Přepis auta - neplatit eko daň?
No nevím, co bys tím jako vyřešil? I změna provozovatele vozidla je údaj, který musíš registru vozidel oznámit do deseti pracovních dnů po té změně, takže stejně dojde k přeregistrování vozidla a tedy k placení ekopoplatku. To můžeš rovnou oznámit i změnu majitele vozidla. Tobě to stejně může být jedno, ekopoplatek platí kupující nebo nový provozovatel.
Jediné, jak se kupující vyhne placení ekopoplatku, je aby to koupil někdo se ZTP. Ale ten stejně zaplatí 800 Kč za převod a i to je pro auto v ceně 2000 Kč slušná pálka. To auto se snad už ani prodat nedá, dá se už jen ekologicky zlikvidovat, to by mělo být většinou zdarma. Maximálně bys ho ještě mohl prodat někomu z příbuzenstva, komu věříš a na koho je spoleh, a nechat ho psané na sebe, protože případné problémy pak půjdou za tebou (nezaplacené povinné ručení, dopravní přestupky, ...).
http://ekodan.cz/ekologicka-dan-informace/
Jediné, jak se kupující vyhne placení ekopoplatku, je aby to koupil někdo se ZTP. Ale ten stejně zaplatí 800 Kč za převod a i to je pro auto v ceně 2000 Kč slušná pálka. To auto se snad už ani prodat nedá, dá se už jen ekologicky zlikvidovat, to by mělo být většinou zdarma. Maximálně bys ho ještě mohl prodat někomu z příbuzenstva, komu věříš a na koho je spoleh, a nechat ho psané na sebe, protože případné problémy pak půjdou za tebou (nezaplacené povinné ručení, dopravní přestupky, ...).
http://ekodan.cz/ekologicka-dan-informace/
Protočit to přes někoho se ZTP. Stačí hledat google jsou přímo firmy které se na to organizují.
U ZTP je pokud se nepletu odpuštěn i poplatek 800kč.
U ZTP je pokud se nepletu odpuštěn i poplatek 800kč.
AR166V6, F850 Special
EX^3 AR 156TS EX^2-Š120, EX^1 fáčko
EX^3 AR 156TS EX^2-Š120, EX^1 fáčko
- ultima ratio
- Letec
- Kontaktovat uživatele:
Ještě by šlo to bez toho ekopoplatku někomu odkázat v poslední vůli a zemřít, dostal by to pak v dědickém řízení bez ekopoplatků.
...a zemřít... to je rada:D
Dobrý den, chtěl bych se zeptat. Budu přepisovat Trabanta, který nemá zaplacenou EKODAŇ. Proto ho napíšu na dědu, který má ZTP a když se zároveň nechám zapsat jako provozovatel, tak EKODAŇ musím platit, či ne? (děda bude stále vlastníkem). Děkuji za odpověď