Pokuta 600 EUR za rychlost v Rakousku před kontrolou známek
Moderátor: řidičBOB
Pokuta 600 EUR za rychlost v Rakousku před kontrolou známek
Zdravím a prosím o tip jak postupovat, zda máte někdo zkušenost...
Manželka jela po A5 směr Vídeň (km 026,300) a naměřili jí 134 km/h na místě, kde bylo povoleno jen 60 km/h. Bylo to kus nějakou speciální "rakouskou" kontrolou známek, kde svedli auto do jednoho pruhu a kontrolovali dálniční známky. Za krásných 600 EUR pokuta v rámci zkráceného správního řízení (Strafverfügung).
Dovolal jsem se na místní úřad a nechal si poslat fotku emailem a je vidět, že značka omezení rychlosti byla nahoře na el. informační tabuli a auto jelo ještě samo na nezúženém místě, kus před kontrolou.
Má cenu nějak rozporovat měření / výši pokuty? Mně přijde absurdní měřit takto na dálnici 130 a pak rovnou 60 a hned fotka, daleko před místem kontroly. Při takovém překročení jsem dohledal rozsah pokuty ca. 150-2000 EUR
Díky za radu!
Manželka jela po A5 směr Vídeň (km 026,300) a naměřili jí 134 km/h na místě, kde bylo povoleno jen 60 km/h. Bylo to kus nějakou speciální "rakouskou" kontrolou známek, kde svedli auto do jednoho pruhu a kontrolovali dálniční známky. Za krásných 600 EUR pokuta v rámci zkráceného správního řízení (Strafverfügung).
Dovolal jsem se na místní úřad a nechal si poslat fotku emailem a je vidět, že značka omezení rychlosti byla nahoře na el. informační tabuli a auto jelo ještě samo na nezúženém místě, kus před kontrolou.
Má cenu nějak rozporovat měření / výši pokuty? Mně přijde absurdní měřit takto na dálnici 130 a pak rovnou 60 a hned fotka, daleko před místem kontroly. Při takovém překročení jsem dohledal rozsah pokuty ca. 150-2000 EUR
Díky za radu!
Re: Pokuta 600 EUR za rychlost v Rakousku před kontrolou zná
Nejezdit tam anebo si nechat vyměnit značky.
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Nevím jak v A, ale v CZ není možné snížit rychlost ze 130kmh rovnou na 60.
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
Tady https://www.30kmh.cz/ je podobných případů i z Rakouska diskutovaných řada. Stačí do vyhledávání dát "Rakousko"
Ken Kesey: "To Vic Lovell for telling me that dragons don't exist, and then leading me to their lair."
- Lachende Bestien
- Letec
Upřímnou soustrast vaší peněžence.
Z vlastní zkušenosti musím říct, že je velmi příjemné a uklidňující, když se člověk dokáže zbavit závislosti na řízení nebezpečné toxické plechovky na kolech a není vystaven zákeřnému vyděračskému jednání těchto prolhaných perverzních povýšených parazitů, kteří naprosto suverénně způsobují člověku nemalé finanční škody na základě z řiti vytažených virtuálních přestupků, i když nedochází k omezení či ohrožení kohokoliv natož k jakékoli materiální škodě.
Z vlastní zkušenosti musím říct, že je velmi příjemné a uklidňující, když se člověk dokáže zbavit závislosti na řízení nebezpečné toxické plechovky na kolech a není vystaven zákeřnému vyděračskému jednání těchto prolhaných perverzních povýšených parazitů, kteří naprosto suverénně způsobují člověku nemalé finanční škody na základě z řiti vytažených virtuálních přestupků, i když nedochází k omezení či ohrožení kohokoliv natož k jakékoli materiální škodě.
Nevěřím na snížení rychlosti 130 > 60. V Rakousku jsem žil a pořad tam pravidelně jezdím a ač neznám přesně silniční zákon samozřejmě, vycházím z logiky věci a zkušenosti. Snižování rychlosti probíhá stejně jako u nás, a to v IGL zónách (100 > 80 > 60). Manželka přehlédla minimálně 2 další značky před touto. Mimoto, Rakušáci nezabukari a nedělají “pasti” tak, jak to uměji naši příslušníci.vojtas10 píše:Zdravím a prosím o tip jak postupovat, zda máte někdo zkušenost...
Díky za radu!
2024: Audi A5 Sportback S line 45 TFSI, 195kW
2019: VW Tiguan Highline R-Line 2.0 BiTDI, 176kW
2016: Audi A6 Avant 2.0 TDi, 140kW
2019: VW Tiguan Highline R-Line 2.0 BiTDI, 176kW
2016: Audi A6 Avant 2.0 TDi, 140kW
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
S tím zabukařením bych byl asi opatrný...
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
- Lachende Bestien
- Letec
Taky mě celkem zarazilo, že by se někde doleváci nesoustředili na zlepšování svého bukanýrského "umění", když jim aj. byrokradům tato zákeřná vyděračská taktika přináší největší finanční zisk od "pojízdných peněženek".
Jestli je to tam, kde myslím, že to je, tak tam vždycky snižují rychlost postupně. Navíc je kousek před tím stacionární radar (nevím, jestli byla změřená u něj nebo až někde v tom místě kontroly).