Zdravím,
mám otázku ohledně přeregistrace vozidla z Dánska do Česka. Auto jsem původně měl registrované v Čechách, ale přeregistroval jsem ho do Dánska kvůli studiu - na Českých SPZ jsem dojel do Dánska, kde mi je i s techničákem sebrali a dostal jsem nové Dánské SPZ.
Auto teď plánuju odvézt zpátky domů a podle návodu bych měl odevzdat Dánské značky v Dánsku, zařídit si převozky a auto převést zpátky do Česka.
Chtěl jsem se ale zeptat, je možné to udělat jako když jsem auto vezl do Dánska? Tzn. s Dánskými SPZ dojet do Česka a tady auto potom přeregistrovat a Dánské značky odevzdat?
Za každou odpověď budu vděčný. Link na jakýkoliv oficiální vyjadření by se taky hodil.
Díky moc,
Skyshaard
Přeregistrace vozidla z DK na ČR SPZ
Moderátor: řidičBOB
Re: Přeregistrace vozidla z DK na ČR SPZ
mam za sebou podobny pripad. auto na DK znackach dovezt sem, tady prihlasit. budes potrebovat DK TP a najist ceskou STK, kde je budou znat a udelaji ti dovozovou STK. pak prihlasis a DK znacky posles nekomu do DK, koho zplnomocnis k odhlaseni.
mmch, docela dlouho jsem tu jezdil na tech DK znackach a nikomu to nevadilo.
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
Díky moc. No já na Český SPZ taky úplně nějak nechvátam, ale pojištění je v Dánsku drahý, takže proč to neudělat.mmira píše:mam za sebou podobny pripad. auto na DK znackach dovezt sem, tady prihlasit. budes potrebovat DK TP a najist ceskou STK, kde je budou znat a udelaji ti dovozovou STK. pak prihlasis a DK znacky posles nekomu do DK, koho zplnomocnis k odhlaseni.
Můžu se zeptat jak si to měl s pojištěním ty? Dal si na SKAT vedět že máš České SPZ a oni to to auto v Dánským registru hned zrušili? Já když jsem to přihlašoval z Čech do Dánska, tak jsem musel pojištění platit ještě dalších +-6 měsíců kvůli tomu, že jim hrozně dlouho trvalo dát vědět do ČR, že je vlastně to auto přihlášený v Dánsku. Tak nechci aby se mi něco podobnýho stalo i tady.
- Lachende Bestien
- Letec
Pokud dostali zdejší pojišťováci (aka prodejci drahého pocitu bezpečí, sucha a ochrany) doklad o tom, od kterého data bylo auto přihlášeno a pojištěno v Dánsku, jsou povinni přeplatek vrátit. Ovšem když jsou dlouhodobě zvyklí přijímat peníze de fakto za nic a válet si koule v kanclu u internetu, plní si své povinnosti jen velmi neochotně, obzvláště když mají vracet peníze.
Takové nenápadné neoprávněné obohaceníčko, to je jejich potěšeníčko.
Takové nenápadné neoprávněné obohaceníčko, to je jejich potěšeníčko.
Naposledy upravil(a) Lachende Bestien dne ned 05 črc 23:09, celkem upraveno 2 x.
Tohle se stalo tak jak je to napsano?
…kde mi je i s techničákem sebrali…
„Simplify, then add lightness.“ /Colin Chapman/
v mem pripade auto melo DK vlastnika, ktery si sam resil pojisteni. ale dopredu mi rekl, ze pojisteni konci k urcitemu datu a pak si auto i odhlasoval pote, co jsem mu poslal znacky.
Autoforum.cz