Pneumatiky s nižším rychlostním indexem než Vmax auta
Moderátor: řidičBOB
Pneumatiky s nižším rychlostním indexem než Vmax auta
Chlopi,
mám pocit, že sem někde zahlíd/přečetl, že na autě můžu mít i pneumatiky s nižším rychlostním indexem, než je konstrukční max. rychlost auta, pokud někde v zorném poli mám nějakou nálepku či co, upozorňující mně na tenhle fakt.
Nemáte někdo k tomu "prováděcí vyhlášku"? (jakou to upozornění má mít formu, kde to má být atd...)
Stala se mi totiž taková věc: koupil sem origoš sadu zimních kol na brambora přímo od bmw.cz a .... ejhle, sou na tom enem H (=210) zimní pneu... ale brambor má TP zapsáno vmax 250....
mám pocit, že sem někde zahlíd/přečetl, že na autě můžu mít i pneumatiky s nižším rychlostním indexem, než je konstrukční max. rychlost auta, pokud někde v zorném poli mám nějakou nálepku či co, upozorňující mně na tenhle fakt.
Nemáte někdo k tomu "prováděcí vyhlášku"? (jakou to upozornění má mít formu, kde to má být atd...)
Stala se mi totiž taková věc: koupil sem origoš sadu zimních kol na brambora přímo od bmw.cz a .... ejhle, sou na tom enem H (=210) zimní pneu... ale brambor má TP zapsáno vmax 250....
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Re: Pneumatiky s nižším rychlostním indexem než Vmax auta
U zimních pneumatik může být RI nižší než jaký je uveden v TP. Upozornění na tuto nižší maximální rychlost by mělo být umístěno uvnitř vozidla v zorném úhlu řidiče. Řidič by z bezpečnostních důvodů něměl překročit rychlost uvedenou na pneumatice.
Sbohem. Už tady nejsem. Mám dost všech for.
Upozornění formou nálepky může být nahrazeno zařízením trvale nainstalovaným ve vozidle (například palubním počítačem).
Back to basics.
Příčina -> následek
Příčina -> následek
Jj, to jsem viděl v Octě Tour
pavproch: Tak si udělej nějakou samolepku a máš to
pavproch: Tak si udělej nějakou samolepku a máš to
"Každý tančíme podle vlastní melodie." Charles Emerson Winchester III
Fordem tam, vlakem zpátky!
Fordem tam, vlakem zpátky!
kyškyš, byls pomalej, už je tam....
Název je špatně. Pneumatiky s nižším rychlostním indexem než Vmax auta Má tam být nejvyšší konstrukční rychlost. Já mám maximálku 155 a gumy musím mít v rozměru 185 60 R 14 RI V Tedy 210km /hod
konstrukční rychlost se mi nevešlo do názvu threadu, bo tam je limit písmenek....
No a? Budeš souzen a odsouzen
na slovensku musis dodrzat predpisany typ pneu, co je v technicaku. na zimne pneu plati vynimka smerom dole o jeden index v cechach. ale ak vela jazdite, oplati sa vam kupit lacné pneumatiky podla predpisaneho typu