Fičury, které v autě nechceme
Moderátor: řidičBOB
Fičury, které v autě nechceme
Poslední dobou přesedám mezi několika staršími a několika novými auty a začínají mi vadit některá "vylepšení" moderní doby
určitě jich budete mít také několik, vykopávám
je možné, že několik vylepšeních jde vypnout nebo přenastavit, ale beru to tak jak je auto nastaveno z továrny
Audi Q5
vypínání zásuvky, když není klíček v zapalování - automaticky se vypne zásuvka, chápu snahu zabránit vybití v případě neustálého odběru, ale třeba když potřebuji dobít mobil v počas nákupu, schůzky atd. tak to neprovedu
Nový Civic
je aktivováno denní svícení, nelze světla vůbec vypnout, ovladač světel je v pozici OFF, ale auto stále něčím svítí
obecně u vozidel
Nelze deaktivovat Auto Start Stop system
Určitě narazíte na další skvělé fičury - někde četl, že snad nové modely Audi neumožňují rozjetí v případě otevření dveří atd.
Kdo má další ať připojí, pokusím se je házet do prvního příspěvku
určitě jich budete mít také několik, vykopávám
je možné, že několik vylepšeních jde vypnout nebo přenastavit, ale beru to tak jak je auto nastaveno z továrny
Audi Q5
vypínání zásuvky, když není klíček v zapalování - automaticky se vypne zásuvka, chápu snahu zabránit vybití v případě neustálého odběru, ale třeba když potřebuji dobít mobil v počas nákupu, schůzky atd. tak to neprovedu
Nový Civic
je aktivováno denní svícení, nelze světla vůbec vypnout, ovladač světel je v pozici OFF, ale auto stále něčím svítí
obecně u vozidel
Nelze deaktivovat Auto Start Stop system
Určitě narazíte na další skvělé fičury - někde četl, že snad nové modely Audi neumožňují rozjetí v případě otevření dveří atd.
Kdo má další ať připojí, pokusím se je házet do prvního příspěvku
Bond007 píše:
premyslel jsem co uprimneho napsat... vyslo mi - jste vazne kurvy
PJ o 1M:
Na rovinkách jako by se ji nelíbilo, do zatáček se ale pokládá ochotněji než dámy z E55 do postele.
PJ o 1M:
Na rovinkách jako by se ji nelíbilo, do zatáček se ale pokládá ochotněji než dámy z E55 do postele.
- Snowman000
- Letec
- Kontaktovat uživatele:
Re: Fičury, které v autě nechceme
Toto bude asi vseobecne (zazil som to v Peugeote, Skodovke a aj v mojom BMW) a asi to bude viac moj osobny problem, ako auta.
Nenavidim dazdovy senzor...nikdy nefunguje ako ma a vzdy je nim nahradeny stary dobry cyklovac...
BMW E46 - vypne mi radio ked vypnem motor...preco ho nemoze vypnut az ked vytiahnem kluc tak ako v byvalom Passate?
VW group DSG verzie - Najprv musim dat paku do P a az potom vypnut motor, inak mi nedovoli vytiahnut kluc - walkaround staci dat kluc do 2. polohy znova dat do P a kluc uz ide von.
VW group najnovsie verzie a DSG - Preco nie je mozne vytocit motor na neutral viac ako cca 3tic. ot.?
Najnovsi trend asi vsade - preco je obmedzena najvyssia aktualna a priemerna spotreba v BC?
Zatial myslim, ze staci
Tak nie...nesmiem zabudnut na najotravnejsiu vec...
Vsetci - Pipajuci nezapnuty pas
Nenavidim dazdovy senzor...nikdy nefunguje ako ma a vzdy je nim nahradeny stary dobry cyklovac...
BMW E46 - vypne mi radio ked vypnem motor...preco ho nemoze vypnut az ked vytiahnem kluc tak ako v byvalom Passate?
VW group DSG verzie - Najprv musim dat paku do P a az potom vypnut motor, inak mi nedovoli vytiahnut kluc - walkaround staci dat kluc do 2. polohy znova dat do P a kluc uz ide von.
VW group najnovsie verzie a DSG - Preco nie je mozne vytocit motor na neutral viac ako cca 3tic. ot.?
Najnovsi trend asi vsade - preco je obmedzena najvyssia aktualna a priemerna spotreba v BC?
Zatial myslim, ze staci
Tak nie...nesmiem zabudnut na najotravnejsiu vec...
Vsetci - Pipajuci nezapnuty pas
Konzerva od sardiniek s LSD
Multak se vsim vsudy
...tbd...
Multak se vsim vsudy
...tbd...
souhlasím s pípajícím nezapnutým pásem...dříve stačila pouze světelná signalizace, dneska je to buzerace. U řidiče mi to nějak extra nevadí, ale stačí dát ve škodě yeti něco těžšího na sedadlo spolujezdce a toho pípání se prostě nezbavíš.
- GeneHawkins
- Letec
V Passatu jsem si vypnul pípání VAGem, bohužel zhasne i kontrolka. Ale co už, když nedají jinak...
Naopak dešťové senzory si nemůžu vynachválit Jak v Passatu, tak v BMW 118d.
V Touaregu musíš po každém startu tempomat před použitím aktivovat, to mi pilo krev.
Naopak dešťové senzory si nemůžu vynachválit Jak v Passatu, tak v BMW 118d.
V Touaregu musíš po každém startu tempomat před použitím aktivovat, to mi pilo krev.
ta aktivace tempomatu.. to je snad všude ne? co si aktuálně vybavuju: phaeton, auris, mustang; všechny mají něco jako on/off a pak až samotné použití.
jo a mustang má u tempomatu navíc parádní fíčuru, kdy se tento vypne při překročení určité okamžité spotřeby. naposled jsem toto zažil v E34 525tds
jo a mustang má u tempomatu navíc parádní fíčuru, kdy se tento vypne při překročení určité okamžité spotřeby. naposled jsem toto zažil v E34 525tds
Pravda vyděsí
Snowman000 píše:
jaký máš rok výroby ? nemám ověřeno, ale neuvědomuji si, že by to u mě dělalo a to mám 2002
Bond007 píše:
PJ o 1M:
PJ o 1M:
- GeneHawkins
- Letec
V jiných autech, kde jsem ho měl, zůstával trvale mechanicky přepnutý na ON, u Touarega to bylo elektronicky vždy vypnuto.Brus píše:ta aktivace tempomatu.. to je snad všude ne? co si aktuálně vybavuju: phaeton, auris, mustang; všechny mají něco jako on/off a pak až samotné použití.
ad tempomat u Fluence: mám mechanickou kolebku ON-OFF u ruční brzdy na tempomat nebo omezovač rychlosti,takže tam mám trvale tempomat ON a pak už jen ovládám na volantu nastavení...
Fluence 1.6 16v
E46 330ci "roofless"
E46 330ci "roofless"
V 130i taktiez neznasam dazdovy senzor, zacne stierat na najcitlivejsom nastaveni ked uz 10 sekund nic nevidim, v passate cc fungoval vyborne.
Stve ma nevypinatelnost ESP. Nechapem tomu ani u rodinnych kombikov, obzvlast to ale nechapem pri malom, sportovo tvariacom sa aute premiovej znacky (novy mercedes A, AMG paket)
U rovnakeho auta, pri predbiehani som sa pekne zlakol, ked zacalo dost nahlas pipat, ze som blizko pri aute predomnou, uz som bol polovicou auta v predbiehacom pruhu, myslel som ze to je varovanie mrtveho uhla... Tato ficura je standardne, ale da sa vypnut v BC.
Nechapem ani obmedzovac rychlosti a elektronicku parkovaciu brzdu(vo velkych autach ok, ale v hatchbacku?)
Asi mesiac dozadu som v 130i odstranil "spojkovy ventil"(tzv. CDV). Ma za ulohu spomalovat spojku pri pusteni spojkoveho pedalu. Myslim ze je aj v ostatnych znackach, kazdopadne BMW ho davalo od urciteho roku do vsetkych aut. BTW odporucam ho odstranit, zmizne "sekanie" pri preradovani hlavne z 1 na 2, spojka aj prevodovka ma lepsi feeling a je citit, ze ked pustim spojku tak je naozaj pustena...
Stve ma nevypinatelnost ESP. Nechapem tomu ani u rodinnych kombikov, obzvlast to ale nechapem pri malom, sportovo tvariacom sa aute premiovej znacky (novy mercedes A, AMG paket)
U rovnakeho auta, pri predbiehani som sa pekne zlakol, ked zacalo dost nahlas pipat, ze som blizko pri aute predomnou, uz som bol polovicou auta v predbiehacom pruhu, myslel som ze to je varovanie mrtveho uhla... Tato ficura je standardne, ale da sa vypnut v BC.
Nechapem ani obmedzovac rychlosti a elektronicku parkovaciu brzdu(vo velkych autach ok, ale v hatchbacku?)
Asi mesiac dozadu som v 130i odstranil "spojkovy ventil"(tzv. CDV). Ma za ulohu spomalovat spojku pri pusteni spojkoveho pedalu. Myslim ze je aj v ostatnych znackach, kazdopadne BMW ho davalo od urciteho roku do vsetkych aut. BTW odporucam ho odstranit, zmizne "sekanie" pri preradovani hlavne z 1 na 2, spojka aj prevodovka ma lepsi feeling a je citit, ze ked pustim spojku tak je naozaj pustena...
- Snowman000
- Letec
- Kontaktovat uživatele:
to acer.t: Rok mam 6/2001...samozrejme musim otocit klucikom do 0-tej polohy aby sa vyplo...no casto sa mi stane ze niekam pridem a cakam v aute a nebavi ma stale ho potom manualne zapnut, a najhorsie ze ked potom vyberiem kluc a idem prec tak radio stale hra a treba ho manualne vypnut...mozno to bude tym ze tam mam HK a potrebuje vypnut dolby aby nezralo tak baterku?!
to eMJe: Ja mam s dazdovim opacny problem...furt tam so stieracmi mava jak na prveho maja a to ho mam na najmenej citlivom nastaveni...
Kazdopadne najvacsia zhovadilost je nevypinatelnost ESP a teraz mozno budem za uplneho hnidopicha, ale preco u sportovych aut nejde vypnut aj ABS?
Suhlas s elektro ruckou, pochopim u automatu ale pri manualy? WTF?
Ad. spojkovy ventil jak sa to odstranuje? Nevieme presny rok od kedy to tam bolo montovane?
to eMJe: Ja mam s dazdovim opacny problem...furt tam so stieracmi mava jak na prveho maja a to ho mam na najmenej citlivom nastaveni...
Kazdopadne najvacsia zhovadilost je nevypinatelnost ESP a teraz mozno budem za uplneho hnidopicha, ale preco u sportovych aut nejde vypnut aj ABS?
Suhlas s elektro ruckou, pochopim u automatu ale pri manualy? WTF?
Ad. spojkovy ventil jak sa to odstranuje? Nevieme presny rok od kedy to tam bolo montovane?
Konzerva od sardiniek s LSD
Multak se vsim vsudy
...tbd...
Multak se vsim vsudy
...tbd...