Hon na piráty

Zážitky, zkušenosti, srazy, upozornění na nebezpečná místa i dotěrnou policii.

Moderátor: řidičBOB

Odpovědět
beaumont
Letec

Re: Hon na piráty

Příspěvek od beaumont »

Ekonomický přínos používání pásů je ovšem nejistý, protože se díky nim zase léčí spousta těžce zraněných, kteří by jinak umřeli na místě. Takže vyčíslit celkový přínos / ztrátu je prakticky nemožné.
Italská auta jsou nespolehlivá, KSČM je demokratická strana, člověk způsobuje globální oteplování a stroje těžší vzduchu nikdy nemohou létat! ;-)
jarka
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jarka »

goes: Stejným způsobem by se tedy měli trestat i kuřáci a vůbec všichni co dělají něco co se společnosti nemusí rentovat. Taková cesta byb se mi moc nelíbila. Mě to přijde docela dobrý řešení, v danou chvíli místo pokuty přijde zkušenost a myslím, že to má do budoucna daleko lepší efekt.

beaumont: :D
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017). :D
goes
Elektro Expert

Příspěvek od goes »

beaut: pak tam zapoj tu trestni odpovednost, preci jenom az ublizeni na zdravi je mene jak za zabiti

jarka: koureni je legalni, nepouziti pasu ne.
jarka
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jarka »

beaumont píše:Ekonomický přínos používání pásů je ovšem nejistý, protože se díky nim zase léčí spousta těžce zraněných, kteří by jinak umřeli na místě. Takže vyčíslit celkový přínos / ztrátu je prakticky nemožné.
Tohle tesat do kamene, nějak se tomu nemůžu přestat smát...
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017). :D
goes
Elektro Expert

Příspěvek od goes »

vzpomen si na nabidku tunovych vysokootackovych atmosfer a mas po smichu ;)
jarka
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jarka »

To jsem už dávno obrečel...
KoPP
Letec

Příspěvek od KoPP »

beaumont píše:Ekonomický přínos používání pásů je ovšem nejistý, protože se díky nim zase léčí spousta těžce zraněných, kteří by jinak umřeli na místě. Takže vyčíslit celkový přínos / ztrátu je prakticky nemožné.
no takže vzhledem k tomu, že se většinou rozstřelí ekonomicky aktivní člověk, tak je lepší těžce zraněný než mrtvý, daně, rodina (vdova 1/2 syrotci - výplata peněz)

a tedy poutat nebo si po nárazu sám platit nemocenskou... a když je mrtvej, tak mu to může být jedno.
Slow and serious
EL_XEL
Letec

Příspěvek od EL_XEL »

goes píše:
EL_XEL píše:
goes píše:pokud nekdo pochybi, dostane trest, je vyhovny a neni likvidacni. pokud nekdo chybuje tak casto, ze se vyboduje, nebo na pokutach postupne zaplati tolik, jako za hypoteku, pak dle meho takovy clovek nema na silnici co delat. chybovat se muze, ale ne soustavne a stabilne.
Problém je v tom, že tohle není pochybení. Ani de facto ani de iure. (s tím, že když se někdo vyboduje, tak je to vůl, souhlasím, ale to nesouvisí s předchozím, co jsem napsal)

Mimochodem, já chápu, že tě baví trollovat, ale někdy už to trochu přeháníš a je to dost otravné...
pokud te to otravuje, jdi jinam, pokud tu zustanes smir se s tim. nebudu skakat, jak jini piskaji. A navic o tobe taky nepisu, ze to prehanis a otravujes mne, kdyz mas jiny nazor.

Jinak mi je uplne jedno to tvoje de facto a de iure. Jsou pravidla? Jsou. Tak je dodrzuj. Kdyz to nedelas, nediv se trestu.
Já teda nekladu rovnítko mezi jiný názor a trolování, ale co už. Myslím, že ta debata by stejně nikam nevedla...

A co se pravidel týká - jo, jestli chceš, přistupuj k nim tak. Ale já se radši budu řídit svou morálkou. To v praxi znamená, že když mi dají u nás za domem pokutu za parkování na chodníku, tak ji zaplatím, ale když mě změří 60 na 50 v místě, kde bych klidně mohl jet 90, tak se budu bránit jak můžu. A ještě jedna věc - já vím, že je to tu už zprofanované, ale ta pravidla říkají "že musíš škodit", abys je porušoval (když to hodně zjednoduším), nebo snad ne?
beaumont
Letec

Příspěvek od beaumont »

KoPP píše:
no takže vzhledem k tomu, že se většinou rozstřelí ekonomicky aktivní člověk, tak je lepší těžce zraněný než mrtvý, daně, rodina (vdova 1/2 syrotci - výplata peněz)

a tedy poutat nebo si po nárazu sám platit nemocenskou... a když je mrtvej, tak mu to může být jedno.
Ale zase když se zabije v 50+ letech, tak většinu daní už odevzdal a nebude se mu muset vyplácet důchod...
Ne, to bychom se fakt mohli dohadovat hodiny a k žádnému závěru bychom nedospěli. Je to stejné jako s kouřením (výno¨sy ze spotřebních daní za cigarety vs. náklady na léčbu) atd.
Italská auta jsou nespolehlivá, KSČM je demokratická strana, člověk způsobuje globální oteplování a stroje těžší vzduchu nikdy nemohou létat! ;-)
beaumont
Letec

Příspěvek od beaumont »

goes píše:beaut: pak tam zapoj tu trestni odpovednost, preci jenom az ublizeni na zdravi je mene jak za zabiti.
To je pravda, zákon by to měl zohlednit. Ale stejně zabití (myslím) jde vždy před soud a tam už to soudce může vzít v úvahu.
Odpovědět