Řidiči, co to mají v ruce...

Zážitky, zkušenosti, srazy, upozornění na nebezpečná místa i dotěrnou policii.

Moderátor: řidičBOB

Odpovědět
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Re: Řidiči, co to mají v ruce...

Příspěvek od řidičBOB »

Truck Daškam píše: včera, 18:34 Já myslím že je rozdíl jet vedle sebe celou dobu +/- stejnou rychlostí a vědět o sobě a přilítnou volným pruhem značně rozdílnou (a i nadlimitní) rychlostí a někam se cpát
Ale o tohle nejde - jde o to, že jednomu omlouváš jeho prasáctví, když ho někdo nepustí a druhý je debil, že přidá a nacpe se někam, kam nemá...
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Truck Daškam
Letec

Příspěvek od Truck Daškam »

Ale o tohle nejde - jde o to, že jednomu omlouváš jeho prasáctví, když ho někdo nepustí a druhý je debil, že přidá a nacpe se někam, kam nemá...
Sorry, ale okolnosti jsou důležitý.
Je rozdíl tohle udělat cca při 40km/h kdy ta auta jedou stejně a přiřítit se kilem okolo aut co jedou cca 70 a pokusit se myšku. Možná přeháním a bez mojí reakce by mu to třeba i vyšlo - kdyby ne, tak tu Audi poslal do totálky
Chápeš to?
Truck Daškam
Letec

A nebo pokud to myslíš ve vztahu k tomu že ho někdo nepustil - jo, to debil je, o tom žádná. (i když ale mám pocit, že se cpal jako druhé auto před jedno).
Ale tak či tak není řešením pak oprasit úplně jiného řidiče (mě)
Naposledy upravil(a) Truck Daškam dne čtv 30 led 20:05, celkem upraveno 1 x.
Chápeš to?
M.Z.
Letec

Příspěvek od M.Z. »

Truck Daškam píše: včera, 18:38 Nevím jestli to tady půjde...
https://www.facebook.com/share/v/18C8297g3m/

Já nevím no, ale myslím si, že to PČR přepískla. Z místa odkud jeli nekouká asi nikdo, houkání v týhle rychlosti a vzdálenosti ztrácí smysl a měl s něčím takovým počítat.

jako, že se na této křižovatce nikdo nedívá, jestli něco nejede zprava?

A on teda i ten úhybný manévr (do směru kam mu jede auto) stojí taky za hovno, ale chápu že neměl přehled, že je v protisměru volno
to si úplně nemyslím, policista počítal možná s tím, že to přece jen Transporter zahne víc doleva do připojováku v protisměru a vyhnou se. Pokud by se řidič policejního vozu rozhodl ho objet zleva a Transporter by to na poslední chvíli zašlápl, skončilo by to ještě tvrdším crashem.

Ale jinak strašný manévr, co Transportérák předvedl.
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
Truck Daškam
Letec

že to přece jen Transporter zahne víc doleva do připojováku v protisměru a vyhnou se.
Sorry, s tímhle nemohl počítat ani náhodou - to reakční doba řidiči VW prostě nedovoluje, navíc bylo jasný že neudělá nic, protože o nich nevěděl - a to zkušenej řidič musí vidět a odhadnout. Na místě PČR bych uhejbal nejspíš doleva.

Vím že to zní jako klišé a že dělám ramena, navíc z pozice pobojového generála... Ale já s OA se s tím občas moc neseru a situaci že mi to tam někdo poslal jsem zažil mockrát a vlastně vždy uhejbám na druhou stranu, než dotyčný jede - proto vím, že tahle reakce by patřila i sem

Navíc teda pokud by s tím VW měl nějak na ně reagovat, očekávám že se namáčkne ke krajnici, div nesjede do pole...
Chápeš to?
Truck Daškam
Letec

Viděl jsem mraky záběru s dashcamu nehod - všechny jsou podobné - Nedání přednosti > úhybný manévr do směru jízdy > bum nebo Nedání přednosti > jenom brzda > bum
Nehod "Nedání přednosti > úhybný manévr proti směru jízdy > brzda od něj > bum" je podstatně méně. Vlastně si ani nevybavím, jestli jsem takovou někdy viděl
Chápeš to?
Truck Daškam
Letec

Ale já tím nechci říct, že jsou policajti idioti - to zas ne.
Jsou tam věci, co si měl řidič PČR uvědomit, tím následným řešením tomu dle mě nepomohl... Ale je taková ta situace, kterou nevymyslíš a dojde ti až po tom.

A je dobře, že tohle video je venku. Tohle přesně je ten záběr, co dost možná v budoucnu zabrání nehodě a vybídne k opatrnosti na obou stranách
Chápeš to?
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Truck Daškam píše: včera, 20:04 Ale tak či tak není řešením pak oprasit úplně jiného řidiče (mě)
Zajímavé - u kamioňáka jsi takhle nemluvil :D
No pain, no gain.
Vespa time \m/
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

TD: víš prd, co bys udělal. Na to, co tvrdíš, bys musel mít jinak natrénováno, než že s OA jezdíš jak jezdíš. To fakt ne.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Truck Daškam
Letec

TD: víš prd, co bys udělal. Na to, co tvrdíš, bys musel mít jinak natrénováno, než že s OA jezdíš jak jezdíš. To fakt ne.
Nevěřím tomu, že všichni příslušníci PČR jsou schopní řidiči, co tréninkem předčí leta praxe. Navíc si nejsem jistej, jestli čtení ostatních se dá natrénovat jinak než pohybem právě v provozu
To že jezdí na letišti a trénuji pit nebo j-turn (což jsem dělal taky), je v týhle situaci úplně k hovnu

Upřímně si i myslím, že i neúspěšnej závodní jezdec si strčí policajta s celým výcvikem do kapsy
Chápeš to?
Odpovědět