Řidiči, co to mají v ruce...

Zážitky, zkušenosti, srazy, upozornění na nebezpečná místa i dotěrnou policii.

Moderátor: řidičBOB

Odpovědět
Truck Daškam
Letec

Re: Řidiči, co to mají v ruce...

Příspěvek od Truck Daškam »

Nebo třeba motorky - tolerovali se bus pruhy, ale vsadím že existuje "áčkař", co za to dostal pokutu. Chudák :-(

Nebo častá jízda v koloně mezi auty - toleruje se to, není to upravený a spousta z nich v tom prostoru pak lítaj jak negramoti nebo je řidiči nechtějí nechat jet. Přitom by stačilo to zlegalizovat, dát tomu třeba pravidlo max 30km/h a zvýšenou opatrnost a všichni by byli štastný.

Ne, přizpůsobit zákon nebo místní pravidla je strašnej problém a budem si tu hrát na nějakou toleranci a když někdo jednou za čas dostane pokutu, tak je to v pořádku protože se to nesmí.
Tvl, to je fakt logika

Tak bud at se ty pravidla přizpůsobí potřebám a následně bez tolerance vymáhají, nebo at se na to sere a řeší jen ty statisticky průserové. Tohle řešení "to se toleruje, ale občas za to dáme pokutu" je fakt úplně nejkreténštější, které může být.
To je jakoby mi v práci mi tolerovali pozdní příchody a pak mě za to vyhodili
Chápeš to?
petr_riha
Letec

Příspěvek od petr_riha »

Jak chceš pokutovat všechny přestupky? Budeme mít na každém kroku policajta a 90% lidí bude zaměstnaných na vnitru? A vydělávat bude kdo?

Btw. s tou rychlostí, pokud nejsi schopný udržet 50, víš, že to je maximální rychlost, že? Nikdo ti nebrání přeci jet tam 50 tacho a budeš mít klid. Tolerance plus proměřování tacho ti udělají bezpečnou rezervu a nebudeš tu pak muset brečet, že se někde něco měří.
2024: Audi A5 Sportback S line 45 TFSI, 195kW
2019: VW Tiguan Highline R-Line 2.0 BiTDI, 176kW
2016: Audi A6 Avant 2.0 TDi, 140kW
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

To by bylo bezva - mít na každou kravinu pravidla a z každého zákazu 1000 výjimek. Víš, že to je předně to, čeho se legislativa snaží vyvarovat?
Například to tvoje krásné pravidlo jízdy moto mezi auty do 30kmh. Hmm, a kdo to bude měřit? Co když pojedu 38? To už mi tam kamčák nebo degen v bílé dodávce může najet?
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Truck Daškam
Letec

Jak chceš pokutovat všechny přestupky? Budeme mít na každém kroku policajta a 90% lidí bude zaměstnaných na vnitru? A vydělávat bude kdo?
Ale o tom to není. Sama MP jezdí okolo špatně parkujících aut a neřeší to - řeší se to jen na udání.
To samý ty zákazy co jsem tady psal, tolerují krátká auta a chytaj jenom kamiony.
Toleruje se předjetí tratoru na plné...
A mohl bych pokračovat.... Ale jednou za čas někdo prohraje a dostane flastr

řidičBOB:
Kontrolovat to nemusí vůbec nikdo, protože u těch normálních motorkářů se nic nezmění a hovada to proletí 60 i potom.
Ovšem třeba při střetu bude existovat páka, jak celou nehodu hodit na moto, případně obráceně to hodit na řidiče auta bez problému. Nebo to vytvoří důvod pro zastavení a kontrolu.
Sebereflexe u spousta řidičů funguje, viz třeba snížená rychlost u křižovatek

A ve finále co - můžou si stoupnout s ramerem k Nuseláku (pokud to návod umožnuje, nevím)

A čekám:
A proč není v zákoně dodatek, že traktor předjíždět lze.
Chápeš to?
Truck Daškam
Letec

Jinak to co tady popisuju s těma motorkářema, tak něco takového mají třeba v Austrálii.
Spíš si myslím, že kdyby to někdo aktivně začal řešit - objeví se spousta dopravních pseudoexpertů (vsadil bych si na Budskýho, to je blb nejvyšší kategorie), co budou tvrdit, že na to někde není prostor a motorkář přece si nemůže sám rozhodnout, jestli tak pojede nebo ne (jako by to do ted dělali jinak) a hledali bych dalších 100 argumentů, proč je to blbej nápad...

... a dopadlo by to jako se vším - šlo by to do ztracena nebo by se schválil totální paskvil
Chápeš to?
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

na co čekáš? Proč to tam není, se zeptej svého poslance...
Osobně mi je to úplně jedno. Když se ho rozhodnu předjet i přes zákaz, je to moje rozhodnutí a když mne u toho chytnou a budou to chtít řešit, tak rozhodně nebudu chodit fňukat na sociální sítě, jaké jsou to kurvy a jak to mám za volantem těžké.

Jo, to je opravdu hodně pokrokové - sice to k ničemu není, ale dejme to na 30kmh :)) A radar dejme k Nuseláku...těch po republice ale je :-?
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Truck Daškam
Letec

na co čekáš? Proč to tam není, se zeptej svého poslance...
Obávám se, že na tohle téma by se dalo bavit akorát tak s Pavlem a pak by se stalo tohle:
... a dopadlo by to jako se vším - šlo by to do ztracena nebo by se schválil totální paskvil
Neříkej mi že ty jako motorkář bys nebyl radši - ted když tě někdo nezablokuje, tak tě může někdo udat že jedeš uličkou IZS (když se budem bavit o D5 třeba)
I pro mě by to bylo lepší, protože by se s tím určilo kde může jet a nedělo by se to, že na magistrále se jeden skútrař procpává vpravo a druhý vlevo, případně na dálnici jeden jede tou uličkou a druhý to brousí odstavným

A specielně kvůli Praze bych moto dovolil využít cyklopruh s tím, že nesmí omezit/ohrozit cyklisty a odbočující vozidla - protože v současnosti (opět) to tam někteří valej a tváří se, že je to úplně v pohodě a jiní se procpávaj v tom užším místě mezi auty.
Chápeš to?
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

je mi to jedno...opravdu. Ať mě klidně udá. Alespoň ve správním zjistím, kdo to je ;-)
Jezdit "uličkou" na moto se, za dodržení jistých podmínek, smí. Navíc, pokud jí někdo úmyslně blokuje, je to vskutku totální kretén. Ve finále by taky vyfasoval stejnou sankci, jako já, za její užití.
Jo, tohle napiš na nějaké pumpička fórum. Popravdě - cyklopruhem mezi nimi bych fakt jezdit nechtěl.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Truck Daškam
Letec

Jo, tohle napiš na nějaké pumpička fórum. Popravdě - cyklopruhem mezi nimi bych fakt jezdit nechtěl.
Já nevím no, když stojím v Patočkový, projede tam moto třeba pět a cyklista jeden. Nic by jim nebránilo jet prostě spolu za sebou. Já myslím, že se pro cyklo dělá dost a zas tolik jich nejezdí, aby se to nemohlo využít ještě jinak.
Mě třeba ty cyklopruhy serou (v Patočkový specielně), protože pak se IZS o to prokousává déle

Na dálnici v uličce IZS tě těžko zablokuje, ale třeba v tom městě jo. A když neopustí svůj pruh a doslova tě neohrozí, těžko mu asi něco vytknout kromě bezohlednosti... Kdyby to bylo zákonem ošetřený, byl by to čistě i jeho přestupek.
Navíc počítám s tím, že argument těchto blokovačů bude "nesmí se to, tak taky čekej", čímž by tenhle argument padl
Chápeš to?
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Divil by ses, co jsou schopni někteří vymyslet. Úplně na pohodu ti tam najede, když tě vidí, že se blížíš. A ještě na tebe pokřikuje z wolýnka.
Fakt nepotřebujeme na každý prd zákon ;-)
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Odpovědět