Řidiči, co to mají v ruce...
Moderátor: řidičBOB
Re: Řidiči, co to mají v ruce...
Za mě super. Jen tam člověk nesmí vletět jak liška do kurníku.
2.9T RWD
- Truck Daškam
- Letec
No když hlavně řidiči OA se tam nebudou motat jak nudle v bandě a přejíždět z pruhu do pruhu - bude to lepší.
Ale jasně že spousta expertů se bude tvářit že jede na letiště a v tom sjezdu to zašlápnou a budou se tlačit doprava. Trochu mě mrzí, že z tohodle směru na letiště nejezdím, to by bylo záběrů
Moc nechápu proč v tom sjezdu není mezi pruhama plná čára... Ne, že by to něco úplně řešilo protože čára není přece zeď, ale dalo by se to snadno pak pokutovat, pokud by PČR chtěla/měla kapacity
Ale jasně že spousta expertů se bude tvářit že jede na letiště a v tom sjezdu to zašlápnou a budou se tlačit doprava. Trochu mě mrzí, že z tohodle směru na letiště nejezdím, to by bylo záběrů
Moc nechápu proč v tom sjezdu není mezi pruhama plná čára... Ne, že by to něco úplně řešilo protože čára není přece zeď, ale dalo by se to snadno pak pokutovat, pokud by PČR chtěla/měla kapacity
Chápeš to?
to je takový folklór, skoro všichni, co nedají přednost a zaviní nehodu, se cítí poškození vysokou rychlostí poškozeného... přitom musí mít oko z Kašparovy krávy, když nedokážou odhadnout, jestli je to schopen projet. Chápu horší odhad při vyšší rychlosti, řidič na hlavní musí prudce brzdit, vyhnout se apod. ale vjet tam tak, že už nemůže následovat nic jiného, než srážka, tohle nikdy nepochopím.řidičBOB píše: ↑stř 15 led 15:25 Je to hodně nebo málo?
https://www.novinky.cz/clanek/krimi-rid ... .nexttoart
Stejně tak nepochopím chodce, kteří vletí těsně před rozjeté auto, to fakt mají lidi tak špatný odhad?
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Ne. Nemají. Chodec má pocit, že zákon auto nepřetlačí. Proste na Nově říkali, že má přednost!
S auty je to něco jiného - to znám od kamionáků, kteří ti vletí před čumák - kdybys tak neletěl, tak nemusíš brzdit nebo jinak bych odtamtud nikdy nevyjel. Navíc - omezit můžu.
To jsem slyšel na CB10 pořád, když jsem jim píčoval.
S auty je to něco jiného - to znám od kamionáků, kteří ti vletí před čumák - kdybys tak neletěl, tak nemusíš brzdit nebo jinak bych odtamtud nikdy nevyjel. Navíc - omezit můžu.
To jsem slyšel na CB10 pořád, když jsem jim píčoval.
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
Obecně jsou lidi sobecký a serou na ostatní - ať si to druhej vyřeší. A ti, kteří neexcelovali z Fyziky, občas poznaj tvrdou realitu. Blbý je, když jako v případě sražení chlapa na motorce se synem, to odnese někdo nevinný.
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Dneska měl kolega nehodu. Předjížděl kamion, který mu začal zrychlovat a zavřel mu mezeru tak, že když se kolega chtěl před něj zařadit, netrefit auto, co se blížilo v protisměru a netrefit auto před sebou, tak ho kamion (PL), nabral na pravý zadní bok.
Ani jeden neměl kameru. Policajti to poslali do správka.
Ani jeden neměl kameru. Policajti to poslali do správka.
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
- Truck Daškam
- Letec
To je škoda, že to je bez záznamu, to by mě zajímalo. Jako i kdyby kamion během toho předjíždění které trvá řádově X sekund dokázal zrychlit o 10kmh (a to je hodně), tak to není nic, co by mělo předjíždějící osobní auto nějak rozhodit a nejspíš by to ani nepoznal
Tam spíš budou jiné skutečnosti, jakože auto vpředu ubralo, čímž se logicky zmenšila mezera před kamionem nebo tak něco
I když se vyhoupnu na horizont a rozjedu se z kopce (což zrychluje logicky nejlépe), osobní auto mě spolehlivě předjede
Tam spíš budou jiné skutečnosti, jakože auto vpředu ubralo, čímž se logicky zmenšila mezera před kamionem nebo tak něco
I když se vyhoupnu na horizont a rozjedu se z kopce (což zrychluje logicky nejlépe), osobní auto mě spolehlivě předjede
Chápeš to?
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Nebyl jsem u toho, nemohu komentovat. Akorát vím, že kolega není žádné hovado a když předjížděl, tak si tím byl jistý.
Nicméně i při tebou popisovaném scénáři, má řidič předjížděného kamionu, dodržovat vzdálenost mezi vozidly, jak mu nařizuje zákon a ne to nadrbat do predjíždějícího.
Nicméně i při tebou popisovaném scénáři, má řidič předjížděného kamionu, dodržovat vzdálenost mezi vozidly, jak mu nařizuje zákon a ne to nadrbat do predjíždějícího.
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
- Truck Daškam
- Letec
Hele nevím, ale s tímhle jsem opatrnej. Každej jezdí jinak třeba s (nebo před) tebou, neznamená to že nemůže udělat botu, mohl mít blbej den atdAkorát vím, že kolega není žádné hovado a když předjížděl, tak si tím byl jistý.
Jinak to s tím odstupem má trochu mezery, jakože kvůli mezeře pro zařazení to má řidič při vpředu zpomalujícímu vozidlu radši poslat do škarpy, než aby tu mezeru využil pro bezpečné zpomalení a zastavení?
To je to samý, když na Jižní spojce mám 50m rozestup dle DZ a někdo se do toho zařadí - tak to mám ihned zadupnout, abych těch 50m udělal znova? Prostě to následně nějakou dobu trvá, než se ta mezera znova udělá. Nemluvě o tom když se zastavuje, to se 20m mezera nedělá, že.
Mimochodem na tohle téma mě zajímá, jak se bude hlídat a řešit bezpečnej rozestup (nebo jak to dělaj jinde) - aneb mám rozestup, před auto se mi zařadí fitipaldi (což je mimochodem jeho porušení, protože mě nesmí omezit/ohrozit) a hned na to udělá dron fotku? Nebo jestli se bude dělat video a zastaví toho předjíždějícího, za to omezení/ohrožení... nevím
Chápeš to?