Řidiči, co to mají v ruce...

Zážitky, zkušenosti, srazy, upozornění na nebezpečná místa i dotěrnou policii.

Moderátor: řidičBOB

Odpovědět
Truck Daškam
Letec

Re: Řidiči, co to mají v ruce...

Příspěvek od Truck Daškam »

Nepřijde mi to v pořádku. Stejně tak mi nepřijde v pořádku chuť kohokoliv sahat na soukromý majetek třetí osoby.
Nevím jaká třetí osoba.. ? PČR prostě zabaví vozidlo, které prokazatelně ujíždělo.
Jestli jako myslíš, že provozovatel nebyl ten samý řidič co ujížděl - to už je čistě jeho problém, on ví komu auto svěřuje a může si to sním následně vyřídit. Vlastně úplně stejnej průběh, jako by mu to auto třeba zbořil
Chápeš to?
petr_riha
Letec

Příspěvek od petr_riha »

Třetí osoba je ta, které vozidlo patří. Jestli máš křišťálovou kouli a víš, kdo řídil, víš toho více než my všichni ostatní.

Paralelu se zbořením nechápu.
2024: Audi A5 Sportback S line 45 TFSI, 195kW
2019: VW Tiguan Highline R-Line 2.0 BiTDI, 176kW
2016: Audi A6 Avant 2.0 TDi, 140kW
Truck Daškam
Letec

Třetí osoba je ta, které vozidlo patří.
Ne, není. Je to prostě zodpovědná osoba, které by se zabavilo vozidlo, které prokazatelně ujíždělo. Stejně tak jako magistráty posílaj příkaz k úhradě PROVOZOVATELI vozidla - a ten at si to sám vyřeší s tím kdo řídil, je to jeho boj

Stejně tak se třeba znemožní užívání bytu majiteli, kde je varna drog - je úplně irelevantní, jestli tam drogy vařil majitel bytu nebo podnájemník

Paralelu zkusím rozespat, jako na tabuli v ZŠ
Řidič nabourá vozidlo = řešení škody si vyřeší (domluví) s provozovatelem
Řidič ujede (způsobí zabavení vozu) = řešení škody si vyřeší (domluví) s provozovatelem
Chápeš to?
petr_riha
Letec

Příspěvek od petr_riha »

Motáš dohromady vícero nesouvisejících věcí. Parkování jde za provozovatelem (jaksi tam není řidič, když je auto odstavené). Naštěstí se jedná jen o tvé iluze, dál mě to nebaví řešit.

Analogii ohledně nabourání vozu pořád nechápu, resp. tu souvislost, proč to píšeš.

Pokud řidič nabourá vozidlo, řidič to na místě sepíše a dále to řeší pojišťovna. Provozovatel v tom vůbec nefiguruje (nemusí, pokud řidič je svéprávný).
Pokud ujede, zabavení vozu se nekoná.
Truck Daškam
Letec

Motáš dohromady vícero nesouvisejících věcí. Parkování jde za provozovatelem (jaksi tam není řidič, když je auto odstavené). Naštěstí se jedná jen o tvé iluze, dál mě to nebaví řešit.
Ono se to týká jen parkování? Od kdy?
Posílá se to jak z úsekového měření rychlosti, tak i průjezd na červenou
Pokud řidič nabourá vozidlo, řidič to na místě sepíše a dále to řeší pojišťovna.
Tak v kontextu samozřejmě myšleno, kdy je řidič viníkem a způsobenou škodu zaplatí řidič (či bude muset provozovatel) vozidla...

Přijde mi ta debata jak s debilem.
Někdy působíš chytře, že máš všeobecný přehled... A jindy argumentuješ stupidně a vytrháváš jen to co se ti hodí, jako tady ted

Tím bych to uzavřel, už mě to nebaví
Chápeš to?
petr_riha
Letec

Příspěvek od petr_riha »

Truck Daškam píše: úte 17 zář 15:06 Tak v kontextu samozřejmě myšleno, kdy je řidič viníkem a způsobenou škodu zaplatí řidič (či bude muset provozovatel) vozidla...
Když je řidič viníkem, škodu zaplatí pojišťovna. Proč by ji platil řidič proboha?

EDIT: předtím jsem přehlédl, myslel jsem, že píšeš o parkování. Ano, rychlost/červená je výpalné, kde provozovatrel buď zaplatí (nechce řešit), nebo udá řidiče. Souvislost se zadržováním aut je jaká?
Truck Daškam
Letec

EDIT: předtím jsem přehlédl, myslel jsem, že píšeš o parkování. Ano, rychlost/červená je výpalné, kde provozovatrel buď zaplatí (nechce řešit), nebo udá řidiče. Souvislost se zadržováním aut je jaká?
Úplně přesně stejná mlho.
Provozovatel nechce spolupracovat - nemá auto. Udá řidiče který se dohledá = má auto
Efekt? Preventivně výchovný
Když je řidič viníkem, škodu zaplatí pojišťovna. Proč by ji platil řidič proboha?
Já nabourám auto a pojistovna mi to zaplatí? Tak to jsem fakt netušil.... To už nemůžu reagovat jinak, než takto stupidně.
Chápeš to?
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Rakousko to vyřešilo. I s tou třetí osobou. Není potřeba vymýšlet již vymyšlené.
Nicméně - na výzvu by měl řidič zastavit. Pokud nezastaví, vše co se odehraje dál, by mělo jít za ním. I případná nehoda policejního vozu. Bez diskuze. Pokud se to někomu nelíbí a měl by pocit policejní šikany, může se odstěhovat. Třeba do Botswany.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
petr_riha
Letec

Příspěvek od petr_riha »

Truck Daškam píše: úte 17 zář 15:27 Provozovatel nechce spolupracovat - nemá auto. Udá řidiče který se dohledá = má auto
Efekt? Preventivně výchovný
Provozovatel nespolupracuje? Psal jsem, že buď zaplatí pokutu (nechce řešit), nebo napráská řidiče. Ať tak či tak, žádné zabavené vozidlo nevidím.
Truck Daškam píše: úte 17 zář 15:27 Já nabourám auto a pojistovna mi to zaplatí? Tak to jsem fakt netušil.... To už nemůžu reagovat jinak, než takto stupidně.
Pokud jsi trotl a nemáš pojištěno, tak sorry. Nikdy jsem žádnou škodu na svém autě (když boural někdo, komu jsem auto půjčil, já jsem nehodu ještě neměl), neplatil, ani ji po nikom nechtěl. Vždy se o to postarala pojišťovna, samozřejmě stejně jako o škodu na vozidle poškozeného. Argument, že bych to měl platit já nebo někdo, kdo měl v tu chvíli auto svěřené, je tím pro mě lichý.

Bob:
Ano, mělo/mohlo by jít za ním. Nicméně legislativa hovoří (zatím) jinak.
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Ano, zatím to odsere řidič vozidla s VRZ. A ne vždy jsou to policisté.

Ad Stepan: kolik takových nehod při honičkách je? Na procenta zhola nic. Takže bych z toho nedělal nic, co se děje každý den, týden, měsíc.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Odpovědět