Řidiči, co to mají v ruce...
Moderátor: řidičBOB
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Re: Řidiči, co to mají v ruce...
Ale o tom, že když čumíš do zrcátka, můžeš onu vzdálenost ignorovat, jsem se zatím nikde nedočetl.
Protože z tvého popisu moc nevyplývá, že kdyby ses nenarval vlevo, tak to s přehledem ubrzdíš. Asi ne, co?
Protože z tvého popisu moc nevyplývá, že kdyby ses nenarval vlevo, tak to s přehledem ubrzdíš. Asi ne, co?
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
To je prvy krat co niekoho pocujem povedat ze bezpecnu vzdialenost dodrzal, len to neubrzdil.
Náčelníku, žárovka je v pohodě, akorát vlákno je v prdeli...
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
- Truck Daškam
- Letec
Nedávno v tématu vedle jsme řešili, že se předjíždějící řidiči řadí těsně před předjeté a že je to špatně... Tohle je ten samý princip - že se před předjetím zkrátí bezpečná vzdálenost. Nikdo nezačíná předjíždění 30m za autem a neukončí ho až 30m před autemAle o tom, že když čumíš do zrcátka, můžeš onu vzdálenost ignorovat, jsem se zatím nikde nedočetl.
Ne, nemyslím si že někdo před pohledem do zrcátka si bezpečný rozestup (navíc před předjížděním) zvětší
Špatně to je, ale moc to vyloučit nepůjde - každej se snaží s ohledem na ostatní to předjíždění provést co nejrychleji, tj. bejt vlevo co nejkratší dobu
Já už jsem přejížděl do levého.Protože z tvého popisu moc nevyplývá, že kdyby ses nenarval vlevo, tak to s přehledem ubrzdíš. Asi ne, co?
Ale ano, kdybych čuměl před sebe, tak bych to nejspíš ubrzdil - že jde hned do plných je dost jasně vidět a šel bych předpokládám taky (předpokládám píšu proto, protože nemůžu vyloučit, že bych to zpočátku nepovažoval jen za přibrzdění kvůli připojováku)
Na tom videu to pak hezky uvidíš - jemu se rozsvítí světla, začne prudce zpomalovat a já další 2s bez reakce. Proto jsem si při vrácení pohledu myslel, že on mění taky pruh, protože zasahoval taky do levého
Čteš špatně. Kdyby zůstal čistě ve svém pruhu a nezasáhl do levého, nestalo se nicTo je prvy krat co niekoho pocujem povedat ze bezpecnu vzdialenost dodrzal, len to neubrzdil.
Mě se "jen" sklopilo zrcátko (místo styku je asi 10cm od kraje) a tím sklopením se přirazilo na moje sklo, čímž se obě skla rozbila, přesněji jsou na něm pavouci. Takže mě úplnému vyhnutí chybělo doslova 10cm
Chápeš to?
- Truck Daškam
- Letec
Já si myslím, že mejch cca 20m je zlatejch - většina předjíždí tak že se nalepí a pak to vyšvihne vlevo, nebo nalepení vyčkávaj, až bude volno. Třeba ten kamion co předjížděl přede mnou, mě přesně takhle předjížděl (a kdyby se býval nelepil a já měl rozhled dozadu, předjížděl jsem dřív než on)
A to je fuk jestli se bavíme o OA, tir nebo bus - dělá to většina lidí celkově. Bejt tam někdo z té většiny, byla by to rána jak prase. Teda i když je pravdou, že kdybych se nezdržoval svědomitým kontrolováním levého pruhu v dálce a prostě bych jel, bylo to taky v klidu
A to je fuk jestli se bavíme o OA, tir nebo bus - dělá to většina lidí celkově. Bejt tam někdo z té většiny, byla by to rána jak prase. Teda i když je pravdou, že kdybych se nezdržoval svědomitým kontrolováním levého pruhu v dálce a prostě bych jel, bylo to taky v klidu
Chápeš to?
- GeneHawkins
- Letec
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Takže vlastně být za volantem kdokoliv jiný, skončilo by to ránou.
Naštěstí za volantem seděl TD - one and only! A tak to, milé děti, dopadlo dobře.
Tvl, ty ses už úplně odbrzdil
Že pro tvůj druh, je pohled do zrcátka při změně pruhu zdržování, to víme - potkáváme se s tím každý den. V kombinaci s blinkrem, samozřejmě.
Naštěstí za volantem seděl TD - one and only! A tak to, milé děti, dopadlo dobře.
Tvl, ty ses už úplně odbrzdil
Že pro tvůj druh, je pohled do zrcátka při změně pruhu zdržování, to víme - potkáváme se s tím každý den. V kombinaci s blinkrem, samozřejmě.
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
- Truck Daškam
- Letec
Dneska jsem po dlouhé době jel do Strahovského tunelu od ul. Patočkova - a tam tvrdý zákaz nad 12t
Když teda pominu že ta značka je umístěna v místě, kde se nedá otočit nebo odbočit jinam (je v tom sjezdu do tunelu), tak já s výjimkou na Blanku jsem měl jet Blankou, na prvním výjezdu z Blanky vyjet, otočit se před Vítězným náměstím (nebo rovnou na kulatáku, to už je fuk), vjet do Blanky na druhou stranu a jet do Strahovského tunelu z Blanky, páč tam zákaz není
Bez výjimky na Blanku netuším, kudy se dostat z Prahy 6 třeba Smíchov
Maj to vymyšlený fakt geniálně, hlavičky z magistrátu Teda - on nad tím spíš nikdo nepřemýšlel
Když teda pominu že ta značka je umístěna v místě, kde se nedá otočit nebo odbočit jinam (je v tom sjezdu do tunelu), tak já s výjimkou na Blanku jsem měl jet Blankou, na prvním výjezdu z Blanky vyjet, otočit se před Vítězným náměstím (nebo rovnou na kulatáku, to už je fuk), vjet do Blanky na druhou stranu a jet do Strahovského tunelu z Blanky, páč tam zákaz není
Bez výjimky na Blanku netuším, kudy se dostat z Prahy 6 třeba Smíchov
Maj to vymyšlený fakt geniálně, hlavičky z magistrátu Teda - on nad tím spíš nikdo nepřemýšlel
Chápeš to?
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
To je tím, že to s tebou nikdo nekonzultuje. To je už škandální!
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
- Truck Daškam
- Letec
Bobe reálně.. Tobě to jako přijde v pořádku?
Snad ve všech městěch je v B4 nějaký systém a řád a i místopisně neznalý člověk se rychle zorinetuje - v Praze bez šance, i já s tím mám problém a to v Praze jezdím od 18let.
Ono teda hlavně jinde není B4 jako předmět politických bodů, ale je tam vyšší zájem ohledně toho, aby to prostě fungovalo. Tady se nahnali jen body a moc se nekoukalo doleva a doprava
Kdybych měl čas a náladu na to, tak bych měl chut tam jet, před zákazem v tom sjezdu do tunelu zastavit a zavolat si MP/PČR, at mi zastaví dopravu, at to můžu vycouvat.
Bohužel by to reálně bylo k ničemu a hlídka by mi řekla (možná ještě operační), at to projedu, protože pokyn je nadřazenej a dál by se to neřešilo
Jako sorry, ale ten kdo za tuhle práci je placenej - by měl vrátit státu (městu) vejplatu. Tohle předvést inženýr v soukromém sektoru, musel by zákonitě letět.Když teda pominu že ta značka je umístěna v místě, kde se nedá otočit nebo odbočit jinam (je v tom sjezdu do tunelu), tak já s výjimkou na Blanku jsem měl jet Blankou, na prvním výjezdu z Blanky vyjet, otočit se před Vítězným náměstím (nebo rovnou na kulatáku, to už je fuk), vjet do Blanky na druhou stranu a jet do Strahovského tunelu z Blanky, páč tam zákaz není
Snad ve všech městěch je v B4 nějaký systém a řád a i místopisně neznalý člověk se rychle zorinetuje - v Praze bez šance, i já s tím mám problém a to v Praze jezdím od 18let.
Ono teda hlavně jinde není B4 jako předmět politických bodů, ale je tam vyšší zájem ohledně toho, aby to prostě fungovalo. Tady se nahnali jen body a moc se nekoukalo doleva a doprava
Kdybych měl čas a náladu na to, tak bych měl chut tam jet, před zákazem v tom sjezdu do tunelu zastavit a zavolat si MP/PČR, at mi zastaví dopravu, at to můžu vycouvat.
Bohužel by to reálně bylo k ničemu a hlídka by mi řekla (možná ještě operační), at to projedu, protože pokyn je nadřazenej a dál by se to neřešilo
Chápeš to?