Řidiči, co to mají v ruce...

Zážitky, zkušenosti, srazy, upozornění na nebezpečná místa i dotěrnou policii.

Moderátor: řidičBOB

Odpovědět
Stepan
Letec

Re: Řidiči, co to mají v ruce...

Příspěvek od Stepan »

řidičBOB píše: úte 06 srp 11:12 Kolik znáš lidí, co byli v base?
Desítky, spousta z nich u nás pracuje. Kucí sami mezi sebou působí jako náborová kancelář. Tak jednou za 3 měsíce přijdou, že ňákýho jejich kámoše pouští a jestli by pro něj nebyla práce :D

A ať chci nebo ne, většina z nich jsou úplně normální chlapi. A to seděli od (malý) majetkový přes kuplířství až po omezování osobní svobody a těžký ublížení na zdraví.

Napravená je drtivá většina. U spousty z nich bych si tipl, že kdyby byli bílí nebo nepocházeli z úplně odpadních poměrů, mohli to bejt klidně vymydlení vysokoškoláci. Inteligenci a (teď už i) disciplínu na to mají. A to prosím pěkně není o rase / sociálním žebříčku, ale o kultuře...

Ale to intermezzo v base očividně potřebovali jako sůl 8-x

Edit: Ještě si dovolím všeobecnou filozofickou. Imo je problém, že se v Čechách strašně moc serem s udělováním nepodmíněných trestů. Toe furt podmínka, tohle, tamto, dotyčnej furt dělá píčoviny, pak se to teda nasčítá a von jde rovnou třeba na pět let. Což už je dost výraznej zásah do života, i z hlediska společenského uplatnění, ztráty návyků, přetrhání soc. vazeb...
Imo by se měl výchovnej měsíc-dva rozdávat úplně na potkání. Vono by to spoustě lidí stačilo.
Viz třeba ten fighter Růžička. Kdyby místo tý podmínky dostal rovnou pár měsíců, sem si skoro jistej, že an tu šaškárnu teď s tím tlusťochem na koupánu už by nedošlo :)
Naposledy upravil(a) Stepan dne úte 06 srp 20:04, celkem upraveno 1 x.
2.5T, 2x2.0TDI, 2,8DC incoming))
Stepan
Letec

Příspěvek od Stepan »

řidičBOB píše: úte 06 srp 14:28 A ano, jako pozůstalého, by mne do jisté míry naplnil fakt, že za tu nedbalost padl nějaký trest. Třeba i ten, že daný člověk bude 2 roky odstavený od osobní svobody a bude mít možnost přemýšlet, jak příště takovou osudovou chybu neudělat.
Já jsem teda měkkej, ale já bych měl rozhodně o čem přemejšlet i bez toho, abych seděl v báni :ymhug:
2.5T, 2x2.0TDI, 2,8DC incoming))
Lachende Bestien
Letec

Příspěvek od Lachende Bestien »

Omezení osobní svobody pobytem na Krymu má bezpochyby velký odstrašující potenciál, neboli mnozí abiturienti zamřížovaných univerzit pak raději dělají kokoty (mzdové nevolníky) za 15k čistého ve fabrice, než by si zopakovali nějaký ten ročník.
"Napravujícím" ani nalevujícím bych ho určitě nenazýval.
Takže někoho tento pobyt zastraší, někoho spíše ještě více nasere a zatvrdí v sebelítosti a ukřivděnosti.

@Stepan
Zmiňované častější a kratší přechodné basové residence znějí celkem zajímavě.
To vás právě napadlo, nebo jde o váš oblíbený námět k filozofování u fermentovaných cukrů?
Protože podmínku má většina lidí celkem pochopitelně u brusele, a naopak zase dlouholeté pobyty v kleci řeší leyno, respektive způsobí víc škody než užitku.
Třeba právě za zabití - i když neúmyslné/z nedbalosti atd. - by asi nějaké kratší posezení (s povinnou psychoterapií) a vychlazení horké hlavy mohlo být standardem.
S americkým svazem na věčné časy a nikdy jinak!
SS americké - náš vzor!
Válka je mír!
"36 700 000 g = 0 g" Volvo
CEO - Cheat Execrative Offender
petr_riha
Letec

Příspěvek od petr_riha »

řidičBOB píše: úte 06 srp 14:51 aha, takže když s nimi nesouhlasíš, tak to nejsou argumenty ;-)
No dobrá tedy. Ale to je asi pak diskuze naprosto zbytečná ztráta času :D
Argumenty to jsou, a mám právo s nimi nesouhlasit. Děkuji za ně. Nicméně někdy se stane, že má každá ze stran jiné argumenty nebo jiné nastavení, a pak tvůj argument mohu akceptovat a brát v potaz, nicméně mě nemusí přesvědčit, abych svůj postoj či názor (správně či mylně) nezměnil.
řidičBOB píše: úte 06 srp 14:51 BTW: to není osobní msta. To je trest za zmařený lidský život. Takže pokud máš osobní zkušenost, že ti...
Ano, zkušenost mám a ač jsem byl o viníkovi přesvědčen, pokud se na to kolečko důkazů podívám nezávislým a nezaujatým okem (ano, ne každý to dokáže), tak tam prostě nejistota byla a soud ji vzal v potaz. A já jsem s tím "v pohodě", in dubio pro reo. Stejně skutek, který se stal, to nevrátí, a pokud tam existuje byť sebemenší šance, že by šel sedět nevinný, tak jsem přijal zproštění viny a vyrovnal se s ním. Toť vše.

Více se o jednom či druhém nemusíme (spolu) bavit, řekl jsem vše a tobě děkuji za argument z tvého pohledu.
2024: Audi A5 Sportback S line 45 TFSI, 195kW
2019: VW Tiguan Highline R-Line 2.0 BiTDI, 176kW
2016: Audi A6 Avant 2.0 TDi, 140kW
Truck Daškam
Letec

Příspěvek od Truck Daškam »

Mi neříkejte, že když recidivista sedí po třetí na 2roky, že si někdo myslí, že se to zlepší. Ono je to taky otázka luxusu v krimu.

Ono takový trest jednoho měsíce doslova mezi čtyřma stěnama o rejži a vodě, by bylo dost odpozující... Ale nééé, v Evropě musíme bejt humání a čeká se, až se to nasčítá a pak dostane opět 2roky
Chápeš to?
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Mlho, ale my se nebavíme o recidivistech. Ty seš fakt buď úplně blbej nebo už nevím...

Stepan: 100% souhlas.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Temo jel jak debil. Na 90tce neudržel ani 60kmh. Pořád jezdil v pruhu od čáry k čáře a občas ještě prošlápl brzdu...
temo.jpg
Tak nějak jsem tušil, co asi dělá...
temo ťukající.jpg
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Truck Daškam
Letec

Mlho, ale my se nebavíme o recidivistech. Ty seš fakt buď úplně blbej nebo už nevím...
No moc ne - kdyby byly nízké tresty typu alá jeden měsíc o chlebu a vodě, tomu řidiči by to bohatě stačilo.
Sice pro něj 2 roky v horším hotelu budou na prd, ale než pobyt ve vězení, je dle mě mnohem horší ten zásah (až likvidační) do života - a nejen třeba pro něj, pokud živí rodinu, platí barák apod.
Chápeš to?
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Takže za a)
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Truck Daškam
Letec

Zase :-D

Jedu do míst kde si pamatuju, že je B4+Tranzit (takže tam můžu).
Tak jedu, na značce o řazení pruhů na šipce doprava B4+Tranzit (v pořádku), o kus dál značka zákaz odbočení nákladním vozidlům... :-D Ještě že DZ má schvalovací kolečko odborníků a chyby nehrozí :-D

Ale je to častý - pokud je někde dodatková tabulka (mimo DO, mimo zásobování, hmotnost tranzit atd), často je jenom na té hlavní značce přímo na té komunikaci a na avizaci před odbočením to bývá málokdy.
Tak nevím jestli je to vážně chybou značení, nebo nejedná se o nějakou zvláštnost v normách? Což se mi moc nezdá, protože ten zákaz odbočení je imho prostě platnej, bez ohledu na dodatkové tabulce na té komunikaci?
Chápeš to?
Odpovědět