Řidiči, co to mají v ruce...

Zážitky, zkušenosti, srazy, upozornění na nebezpečná místa i dotěrnou policii.

Moderátor: řidičBOB

Odpovědět
petr_riha
Letec

Re: Řidiči, co to mají v ruce...

Příspěvek od petr_riha »

TD:
Jako fakt? Srazit ženskou při couvani a přemýšlet, jak se z toho vykroutit?

Mám pocit, ze pokud tam nevidíš, mas si najít náležitě poučenou osobu, která ti ukáže.
2024: Audi A5 Sportback S line 45 TFSI, 195kW
2019: VW Tiguan Highline R-Line 2.0 BiTDI, 176kW
2016: Audi A6 Avant 2.0 TDi, 140kW
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

TD: ne, nezáleží. Myslel jsem, že jako profík s profesákem alespoň umíš číst.
Tak to alespoň zkus:
§ 24 odst. (2) a (3)
Já vím, psal to nějaký blbec, ale blbější na tom je, že to platí. A to bys koukal, jak by tě na tom uvařili. Zejména v kontextu toho, co psal GH.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Truck Daškam
Letec

Příspěvek od Truck Daškam »

No jasně! Na parkovišti přece nemůžeš předpokládat, že tam někdo půjde!
Pořád je to úplně normální obousměrná silnice a chodec se má dle toho chovat. Už jen z toho titulu, že srážku s autem nikdy nevyhraje a vždy to odsere

řidičBOB:
Jenže stále platí povinnosti chodce při přecházení
Chápeš to?
M.Z.
Letec

Příspěvek od M.Z. »

TD: při couvání jsi vždycky v hajzlu, když se něco stane.
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
Truck Daškam
Letec

Mám pocit, ze pokud tam nevidíš, mas si najít náležitě poučenou osobu, která ti ukáže.
Dyt se na tom nic nemění - je úplně fuk, jestli vleze těsně před auto co jede vpřed nebo vzad
Chápeš to?
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

TD: tak sem s nimi :-) Rád se dovzdělám.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Předseda
Letec

Příspěvek od Předseda »

petr_riha píše: čtv 04 led 18:45
Předseda píše: čtv 04 led 17:23 Mno když už jste u toho precrash a jak to funguje, tak jsou situace, kdy je to pro zlost. Třeba presense v audi na uzkých chorvatských silničkách. Člověk tomu nakládá, potká protijedoucí auto v zatáčce a auto dalo plný brzdy. To bylo fakt fuj.
Já jsem s tímhle ve VW (a nemyslím, že by to bylo diametrálně odlišné od Audi) problém nikdy neměl. Jasně, párkrát mi do toho paní hrábla, nejvíce při parkování, kdy to mám v ruce a ona si myslí, že třeba ne. Na silnici asi dvakrát za 4 roky, vždy když jsem se blížil k autu, které přejíždělo můj směr příčně a věděl jsem, že stihne odjet.
Tady o tom jsem mluvil, to je přesně ono https://youtu.be/2wQiLoGzufI?si=5i_AZwzucN7GrmNL&t=232
Truck Daškam
Letec

Leta se na jednu betonárnu jezdí skrz zákaz 3,5t, kde byla tabulka Mimo zásobování - tj. vozidla betonárny tam mohla a nebyl problém.
Leč "někdo" tu dodatkovou tabulku vyměnil za "Mimo bus MHD", takže najednou tam nesmím.

Ptal jsem se na to hned na zmíněné betonárně, zda-li to ví.. A prej se to řešilo, včetně cisteren co jezdí na čerpací stanici a je to povolený a nemusím to řešit

No, a takhle my tady žijeme :-D
Chápeš to?
mlunovozík
Autoškolák

Příspěvek od mlunovozík »

Truck Daškam píše: stř 21 úno 10:41 Leta se na jednu betonárnu jezdí skrz zákaz 3,5t, kde byla tabulka Mimo zásobování - tj. vozidla betonárny tam mohla a nebyl problém.
Leč "někdo" tu dodatkovou tabulku vyměnil za "Mimo bus MHD", takže najednou tam nesmím.

Ptal jsem se na to hned na zmíněné betonárně, zda-li to ví.. A prej se to řešilo, včetně cisteren co jezdí na čerpací stanici a je to povolený a nemusím to řešit

No, a takhle my tady žijeme :-D

Tomu jako lopata nemůžeš rozumět. Referentka na silničním úřadě, která rozhodla o umístění tabulky je určitě vzdělanější, než Ty, takže tomu rozumí lip. Navíc se k tabulce museli vyjádřit dopravní policisté, a ti tomu taky rozumí lip než nějaký točvolant. 😜
Truck Daškam
Letec

No mě hlavní baví, jak se to řeší.
Je to již po několikátý, co místo okamžité změny se to vyřeší stylem ,,to je dobrý, můžete tam", což se pochopitelně nedostane ke všem, a ani k jednotlivým příslušníkům či strážníkům.
No nebo kdyby aspon se vydala nějaký výjimka, zneplatnilo DZ, nebo něco

Kdysi dali tvrdý zákaz nad 3,5t asi 500m před betonárnu - takže by to betonárna mohla zavřít. Uznání že je to kravina přišlo téměř hned, přesně slovní povolení vjedzu, že to vyřeší... Trvalo to půl roku, než se DZ opravilo

No a nedávno zákaz nad 6t od D7 do Horoměřic - prej se uznávají výjimky, co mají vozidla do centra. Což není dle DZ nejen pravda, ale zase se to opět nedostane ke všem

Prostě bordel na bordelem, hlavně že úřady si honí PR na oblíbených zákazech
Chápeš to?
Odpovědět