Řidiči, co to mají v ruce...

Zážitky, zkušenosti, srazy, upozornění na nebezpečná místa i dotěrnou policii.

Moderátor: řidičBOB

Odpovědět
M.Z.
Letec

Re: Řidiči, co to mají v ruce...

Příspěvek od M.Z. »

Na druhou stranu, řidiči velice rádi zdůvodní, proč něco nejde... Paradoxně mi u nás na dědině vlítl na auto neodhrnutý sníh z protijedoucího Dustera a byl to taky docela pěkný plát...
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
Stepan
Letec

Příspěvek od Stepan »

Taky já se "jich" nezastávám. O tom, co to umí bejt občas za materiál, se přesvědčuju dennodenně.
Jenom upozorňuju, že z hlediska nějaký "technologie moci", není současný systém, popsatelný jako "nějak si ten sníh sundej, my ti s tím nepomůžem, třeba se u toho zabí, a když tě nááááhodou chytíme, dáme ti pár tisíc flastr" úplně vhodný.
2.5T, 2x2.0TDI, 2,8DC incoming))
HondaMan
Letec

Příspěvek od HondaMan »

Souhlas se Štěpánem. Pokud stát něco nařídí, je třeba, aby to bylo reálné. Pokud ne, měl by konat.

Je reálné vozit s sebou vybavení na odklizení sněhu? Ano. Kapacita kamionu je 80 - 100cbm a nosnost 20+ tun. Na al štafle a pořádné koště tam místo určitě je.
Je reálné to chtít po současných řidičích? Tady už si jistý tolik nejsem. Typický řidič mkd je 50+ flegmatik s nadváhou a pár zdravotníma komplikacema.
+ Školení na práci ve výškách, helma, jištění... úplně reálně to nevidím.

Jen si nalijme čistého vína. Za ten průser v MKD múžeme všichni. Na řidiče se posledních 20 let plive jak to jen jde. Ve firmách se k nim chovají hůř než k hajzlpapíru. Omezení a pravidla se zpřísňují, pokuty jsou takřka likvidační. A odměna za práci se vůči trhu spíše snižuje.
Výsledek je, že slušný člověk to dělat nechce. Zbyde odpad s exekucema, kterému je vše u prdele, paka která nic jiného neumí a pár "zlatokopů", kteří to mají jako alternativu k chráněné dílně. Pak tu jezdí celý balkán, ua, blízký východ...
Čest srdcařům.
Illegal only when police there, police not there habibi everything legal.
Truck Daškam
Letec

Příspěvek od Truck Daškam »

Je reálné vozit s sebou vybavení na odklizení sněhu? Ano. Kapacita kamionu je 80 - 100cbm a nosnost 20+ tun. Na al štafle a pořádné koště tam místo určitě je.
Tohle si udělá maximálně někdo, kdo má svoje auto - jde to dát zezadu za kabinu. Ložná plocha padá - tam musí bejt nejen náklad, ale hlavně dost často to je pod plombou nebo zamčený.
Jenže je taky otázka, kdy mu to někdo šlohne. A ono když to někdo reálně potřebuje 3x do roka...

Četl jsem nějaký článek, kde si ŘSD stěžovalo, že tu jednu rampu na Rozvadově NIKDO nepoužívá.
By mě jako zajímalo jestli si fakt myslí, že si k ní někdo bude zajíždět XY kilometrů, během kterých to vše opadá a jestli o ní vůbec pořádně někdo ví

A já celkově si myslím, že je špatná propagace úplně všeho. Dělaj se kampaně na bezpečnost (jako Nemyslíš Zaplatíš), různé bilboardy, v TV reportáže jak mají lidi zvednout závory apod.
Ale ohledně kamionové dopravy (to předjíždění, tohle ometání) se nedělá vůbec nic - přitom zejména pro zahraniční řidiče by to bylo důležité, neboť ti nemaj sebemenší tušení, co my v ČR tady řešíme. Další věc je to slavný každoroční školení, kde mi mohlo být operativní okno, čemu se školitelé mají věnovat
A že by stačilo vytisknout letáky ve vícero jazycích a dostat to podvědomí - ne, nedělám si iluze že by svět byl růžovej - ale věřím, že menší změna by časem nastala
Chápeš to?
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

HM: a nemohou si oni za to tak trochu sami?

Btw: včera na nájezdu exit14 na D5 stál kamion. Už na dálničním tělese. Teď jsem jel kolem opět a na zemi cca 10 pomačkaných plechovek od piva. Takže asi tak k této komunitě "lidí"
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Stepan
Letec

Příspěvek od Stepan »

Truck Daškam píše: ned 14 led 08:38 A já celkově si myslím, že je špatná propagace úplně všeho. Dělaj se kampaně na bezpečnost (jako Nemyslíš Zaplatíš), různé bilboardy, v TV reportáže jak mají lidi zvednout závory apod.
Já nedávno šel tak v 7 večer kolem zaplý ČT1 a tam běžel třeba tříminutovej animovanej spot o tom, jak se nezabít v autě, když fetuješ. Pointa byla, ať nelezeš do auta sjetej a z kalby nejezdíš s nikým, o kom si myslíš, že je sjetej. A pak informace o tom, jak nejvíc nehod pod vlivem chlastu je mezi 2 a pátou ráno.
Bylo to strašně dlouhý, strašně zbytečný a hlavně mě zajímalo, jestli na to cílovka v tuhle hodinu kouká :D
Stepan
Letec

Příspěvek od Stepan »

řidičBOB píše: ned 14 led 09:30 HM: a nemohou si oni za to tak trochu sami?

Btw: včera na nájezdu exit14 na D5 stál kamion. Už na dálničním tělese. Teď jsem jel kolem opět a na zemi cca 10 pomačkaných plechovek od piva. Takže asi tak k této komunitě "lidí"
Označovat poměrně rozsáhlou sociální skupinu za "lidi" na základě toho, že se někde válí deset plechovek od piva (to vypiju za večer klidně sám) je stejný, jako označovat všechny majitele Touaregu za lopaty, protože se z trojkovýho preFL na bazarových SPZtkách včera vedle mě na parkovišti vyprdelil nějakej peroxidní kačer donald a třískl mi dveřma do auta. \:D/
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Ale ta pointa nebyla v pití piva, ale v tom, že to Einstein vyhazoval z okna ;-)
Ale třeba si ten kačer na to vcem jezdí, na rozdíl od tebe, vydělal. :ar!
A neříkej mi, že když jsi schopen posvětit zdemolování auta kusem letícího ledu, tak ti vadí bouchnutí do auta při vystupování. Aha, asi vadí - jedná se totiž o "tvoje" auto. Rozumím.

Já zase sledoval spot o tom, jak na Rozvadově rampa je a za 2 roky monitorování ji NIKDO nepoužil.
Ano, jako daňový poplatník říkám, nestavět.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Stepan
Letec

Příspěvek od Stepan »

řidičBOB píše: ned 14 led 09:57 Ale ta pointa nebyla v pití piva, ale v tom, že to Einstein vyhazoval z okna ;-)
Ano, mohl to bejt klidně jeden jedinej dement :ymhug:
řidičBOB píše: ned 14 led 09:57 Ale třeba si ten kačer na to vcem jezdí, na rozdíl od tebe, vydělal. :ar!
:ymhug:
řidičBOB píše: ned 14 led 09:57 A neříkej mi, že když jsi schopen posvětit zdemolování auta kusem letícího ledu, tak ti vadí bouchnutí do auta při vystupování. Aha, asi vadí - jedná se totiž o "tvoje" auto. Rozumím.
Viz odpověď MZ.

Za mě postavit třeba na devítí křížích rampu, každý ráno bandu fízlů na výjezd, a kdo to nesundá, zlomit řidičák. To mi přijde fér. Kamioňák má vytvořený OK podmínky, fízlové, kteří mají očividně čas kontrolovat zákaz odbočení na vesnici o 700 obyvatelích v neděli v 7 ráno ( \:D/), budou chvíli dělat něco užitečnýho a hlavně ten sníh na těch odjíždějících kamionech reálně nebude :)
Na každýho padesátníka s Cčkem z vojny, kterej od volantu kvůli buzeraci odejde, přichází jeden novej doslova Mongol. Šikana, v tomto případě, není cesta :-bd
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Já pořád nechápu, proč má stát něco vytvářet. Stát ukládá hafo povinností. A dotčený ať se stará.
Viz. objektivní odpovědnost provozovatele, když už jsme v dopravě.
Btw: ta rampa není práce ve výšce? Tam ten polymorbidní 50+ v poho vyleze a v klidu to sundá?
Osobně si myslím, že problém je spíš v čase, resp. jeho ztrátě.
A už vidím TD jak pindá, že za neometený sníh by mu někdo sahal na ŘP.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Odpovědět