Policejní kontroly a měření
Moderátor: řidičBOB
Re: Policejní kontroly a měření
aha no oka diik za info
pri mojom stasti isto si ma najdu
a este, riesit to bude inspektorat v mieste trvaleho bydliska majitela auta alebo v kraji kde to bolo namerane?
pri mojom stasti isto si ma najdu
a este, riesit to bude inspektorat v mieste trvaleho bydliska majitela auta alebo v kraji kde to bolo namerane?
laser LTI TruCam http://www.lasertech.com/TruCAM-Laser-Speed-Gun.aspxglider píše:isli sme potom naspat z druhej strany a typek bol oprety o znacku a drzal v ruke dalekohlad s 3 ocami...
řidič BOB - mám dva dotazy. První se týká toho Rameru. Předpokládám, že myslíš Ramer 10. Nerozumíme si nebo se Ramet dokázal nějak vypořádat s tim, že když jsou na fotce dvě auta, tak měření neprokazuje kdo z nich rychlost překročil? Popřípadě jak toho docílil? Zužili paprsky na určitý místo (v tomto případě malý kus levého pruhu třeba) a foto je zoomované? Další dotaz zní - nemusí všechny ty přestupky nějakym způsobem řešit ze zákona kvůli například úplatkům?
Stejně oba víme, že když půjde do správního, tak prostě může x cestama vyhraje
glider - Tak to se omlouvám, ale nemohu sloužit. Na Slovensku to nemám vyzkoušené, takže třeba to ve vaší krajině řeší jinak než u nás, to ti bohužel neřeknu. Ale i přesto nevěš hlavu, ikdyž zahájí příkazní řízení (což je podle mého extrémně nepravděpodobné, ne-li nemožné, neznám zákon SR; sci-fi by bylo, kdyby porovnávali těžko kvalitní foto z velké vzdálenosti a foto z tvých dokladů, jestli k nim na SR vůbec mohou mít přístup v takové věci jako je překročení rychlosti) nebo pošlou obyčejné předvolání k podaní vysvětlení a objasnění přestupku, tak se jde odvolat, řídila osoba vzdálená, protahovat do promlčení, navrhovat důkazy, kalibrace přístroje, splnění podmínek k měření, proškoelní policistů o měčení, které věc protáhnou a spoustu dalších věcí.
Myslim si ale na 100 %, že můžeš mít naprosto klidný spánek
Stejně oba víme, že když půjde do správního, tak prostě může x cestama vyhraje
glider - Tak to se omlouvám, ale nemohu sloužit. Na Slovensku to nemám vyzkoušené, takže třeba to ve vaší krajině řeší jinak než u nás, to ti bohužel neřeknu. Ale i přesto nevěš hlavu, ikdyž zahájí příkazní řízení (což je podle mého extrémně nepravděpodobné, ne-li nemožné, neznám zákon SR; sci-fi by bylo, kdyby porovnávali těžko kvalitní foto z velké vzdálenosti a foto z tvých dokladů, jestli k nim na SR vůbec mohou mít přístup v takové věci jako je překročení rychlosti) nebo pošlou obyčejné předvolání k podaní vysvětlení a objasnění přestupku, tak se jde odvolat, řídila osoba vzdálená, protahovat do promlčení, navrhovat důkazy, kalibrace přístroje, splnění podmínek k měření, proškoelní policistů o měčení, které věc protáhnou a spoustu dalších věcí.
Audi S4, 3.0TFSI quattro 245kW (333k)
"Zpřísňování trestů je jen marným pokusem omezených hlav, terorem si vynutit úctu k zákonům." (Rousseau)
- jsem slušný řidič s čistým bodovým kontem
"Zpřísňování trestů je jen marným pokusem omezených hlav, terorem si vynutit úctu k zákonům." (Rousseau)
Ale dalekohled s třemi oky mě fakt pobavil je správné, že sem chodí lidi, co nemaj absolutně tušeníx2005 píše:laser LTI TruCam http://www.lasertech.com/TruCAM-Laser-Speed-Gun.aspx
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Ramer10 umí dokonce více pruhů než jsou dva Je to otázka SW.Weeper píše:řidič BOB - mám dva dotazy. První se týká toho Rameru. Předpokládám, že myslíš Ramer 10. Nerozumíme si nebo se Ramet dokázal nějak vypořádat s tim, že když jsou na fotce dvě auta, tak měření neprokazuje kdo z nich rychlost překročil? Popřípadě jak toho docílil? Zužili paprsky na určitý místo (v tomto případě malý kus levého pruhu třeba) a foto je zoomované? Další dotaz zní - nemusí všechny ty přestupky nějakym způsobem řešit ze zákona kvůli například úplatkům?
Weeper píše:Stejně oba víme, že když půjde do správního, tak prostě může x cestama vyhraje
Správní řízení je vždy sázka do loterie. Zde bych více než u soudu nikdy nepředjímal výsledek. Znám mnoho případů, kdy SO hravě ignoruje důkazy a přestupci neuzná žádné argumenty - to, že je tento postup nesprávný a častokrát vede k tomu, že Správní soud pak celou věc smete ze stolu, je věc druhá. SO 1. i 2. stupně prostě řekne, že přestupce je vinen a hotovo. Žaloba nemá odkladný účinek a přestupce se tak hravě může ocitnout se zákazem řízení...než to soud projedná, tak uplynou třeba i dva roky. Taková je realita "spravedlnosti" a žádné chytrácké pindy na internetových stránkách s tím nic nezmůžou
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
Tak zpravidla alespoň 2. instance má trochu rozumu. Na druhou stranu je tu žaloba k soudu proti pravomocnému rozhodnutí. V přestupkovém řízení lze podat do 2 měsíců ode dne právní moci rozhodnutí správní žalobu k soudu. V této souvislosti platí, že požádá-li účastník, který podal návrh na přezkoumání rozhodnutí o přestupku soudem, o odložení výkonu rozhodnutí, správní orgán jeho žádosti vyhoví. Vezmeme-li v potaz, že např. Beran měl promlčení po naměření R36 těsně po rozhodnutí 2. instance, tak promlčení by nastalo hned po žalobě. Navíc to bylo někde v Pardubickym kraji, v Praze bude víc práce. A už tam měla 2. instance alespoň trochu rozumu a přeměřila první a poslední snímek alespoň pravítkem (dobře, je to do nebe volající, ale alespoň něco).
Takže závěr zní - bojovat se vyplácí a chtěl bych vidět soud, jak neuzná, že se na té rovince, kde neviděla ani jedna hlídka někdo vyměňoval. Další věcí jsou kamery, to je mor moderní doby hold, ale i tak znaznamenává jen určitý úsek, ne-li je otočená úplně jinam.
Takže závěr zní - bojovat se vyplácí a chtěl bych vidět soud, jak neuzná, že se na té rovince, kde neviděla ani jedna hlídka někdo vyměňoval. Další věcí jsou kamery, to je mor moderní doby hold, ale i tak znaznamenává jen určitý úsek, ne-li je otočená úplně jinam.
tak este som zabudol ze auto nieje namna pisane, je na otca takze aj ked bude foto dobra tak na nej nie je vlastnikWeeper píše: glider - Tak to se omlouvám, ale nemohu sloužit. Na Slovensku to nemám vyzkoušené, takže třeba to ve vaší krajině řeší jinak než u nás, to ti bohužel neřeknu. Ale i přesto nevěš hlavu, ikdyž zahájí příkazní řízení (což je podle mého extrémně ....
ale diks teda
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
V tom případě otec odmítne podat vysvětlení. Jednoduše a jednou větou!
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
Přesně tak, nezapomínat, že máme právo odepřít výpověď jak proti sobě, tak zároveň proti médii propírané osobě blízké. A neni to žádná výmluva nebo podvod, ale naše právo. Co bysme byli za společnost, kdyby tu bylo normální, aby otec práskal na syna?
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Bohužel - od r.2013 to je dokonce uzákoněno
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time