Řidiči, co to mají v ruce...

Zážitky, zkušenosti, srazy, upozornění na nebezpečná místa i dotěrnou policii.

Moderátor: řidičBOB

Odpovědět
Stepan
Letec

Re: Řidiči, co to mají v ruce...

Příspěvek od Stepan »

Čehož já jsem klidně fanoušek.
Ovšem s výhradou toho, že jestli ti to nevyjde a někoho zrakvíš, nebo byť jen omezíš, tak policajti jenom zavolají nejbližšího příbuznýho a ten tě na místě s generálním pardónem umlátí klackem.
2.5T, 2x2.0TDI, 2,8DC incoming))
Truck Daškam
Letec

Příspěvek od Truck Daškam »

Já toho fanouškem nejsem - daleko lepší by bylo, kdyby se takový semafor v danou dobu prostě vypnul.

Chceme lítat na Mars, zrušit hotovost, cestovat časem... ale tohle je nepřekonatelný problém
Chápeš to?
petr_riha
Letec

Příspěvek od petr_riha »

Výklad žluté mám podobný, šlápnout na plyn a stihnout to. Zákon to říká jinak.

Nicméně ani jeden z tech výkladu neříká, ze žlutá je malá červená (= bez pardonu stát). O to tu šlo.
2024: Audi A5 Sportback S line 45 TFSI, 195kW
2019: VW Tiguan Highline R-Line 2.0 BiTDI, 176kW
2016: Audi A6 Avant 2.0 TDi, 140kW
GeneHawkins
Letec

Příspěvek od GeneHawkins »

Ne, nešlo. To sis jen domyslel. A na místě jsi nebyl, abys mohl oprávněnost jejich jízdy posoudit.
Truck Daškam
Letec

Jeli jsme s kolegou spolu. V kopci jsem značným rozdílem (10km/h+) předjel naloženou odtahovku, kolega defacto hned za mnou.
Když byl skoro před ním, tak ho odtahovkář v tom levém pruhu zavřel (prostě bez ohledu mu přidával dál).
Pochopitelně se už blížila i osobní auta... Takže abych kolegovi pomohl - ubral jsem, aby odtahovka musela ubrat a kolegu jsem pustíl před sebe.
Samozřejmě jak kolega ho předjel, on začal okamžitě nás předjíždět zpět - takže vlastní medicína a já jel dál.

Normální člověk s IQ víc jak 50 (možná i víc jak 30) by to pochopil a vrátil by se. Kretén zůstal vedle mě - v tu chvíli mu přišel i kopec, kde mu ta mrdka prostě nejela. Takže další důvod, aby to vzdal.. On ne.
Rozsvítil si pracovní světla (asi aby bylo vidět jakej kretén je), následně mu to zase zrychlilo a naznačil mi vytlačení - neuhnul jsem.
Chvíli šaškoval vedle (s kolonou osobáků za sebou) a pak mě natvrdo vytlačil a sjel.

Jak mě natvrdo vytlačoval, chvíli jsem i přemýšlel že se nechám nabořit. Ale pak jsem si uvědomill zbytečný poškození auta, možná CPZ za napadení, ušlá práce....
Chápeš to?
GeneHawkins
Letec

Příspěvek od GeneHawkins »

Tvl. ty jsi fakt kokot. A ještě se tím chlubíš...
Truck Daškam
Letec

Fakt?
Krom toho že neměl vůbec co začít předjíždět (neměl dostatečnou rychlost, ani výkon do blízkého kopce), tak měnit pruh když má vedle sebe auto je už úplně mimo

O předchozím bránění v předjíždění nemluvě, oslňování vozidel za sebou je další kapitola
Chápeš to?
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Tak si přečti své první dva odstavce. Tys možná (možná) předjíždět mohl...ale kdo ví, jaký byl opravdu rozdíl rychlosti. Ael tvůj kolega rozhodně ne.
V tom je váš problém profíků - všichni jsou kokoti, jenom v máte vždycky právo jet. A tys toho krásným důkazem. Vždycky máš 1000 keců na ostatní, ale že jezdíš sám jako kus KOKOTA, to už je tu jedno. Vždycky si to nějak okecáš. Ale jenom sám před sebou...
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Truck Daškam
Letec

Moje předjetí bylo naprosto v pohodě (ten rozdíl byl nejspíš daleko víc než 10km/h) - u kolegy samozřejmě nevím, ale i v zrcátku jsem viděl, že je téměř před ním.

A když mě někdo předjíždí, tak pochopitelně nezrychluju tak, abych ho tam zavřel - typicky když mi někdo uhne a já se zařadím z připojováku. Počkám až se zařadí přede mě a pak se srovnám s jeho rychlostí - a tohle zavírání dělaj mimochodem řidiči OA velmi rádi, proto je v připojovacím pruhu z většiny ignoruju a neuhýbám jim vlevo
Chápeš to?
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Dyk jsem to psal: všichni jsou kokoti, jenom ty seš geniální řidič mixu.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Odpovědět