Všichni ti, kteří jezdí více autem. resp. všichni ti by se bát měli.GSkondro píše: Marně vzpomínám ,který zákon vyvolal takové zděšení u České populace. Je mi úplně jasné ,kdo se ho nejvíc bojí.
Osoba blizka konci??
Moderátor: řidičBOB
Re: Osoba blizka konci??
Až tak drastické bych to neviděl.Prostě to začne jako s bodovým systémem. Prvním dnem platnosti jsem si myslel,že jezdím v úplně jiné republice. Tolik ohleduplných řidičů -radost pohledět. No a pak za nějaký čas otrlo a nastala džungle. Táto úprava je jen vyústění této situace. Pokud info ,že 75% řešilo přestupek osobou blízkou,tak se nedivím ,že to dopadlo ,jak dopadlo.Celkem mě bude zajímat průběh.Přeji všem notorickým porušovačům pravidel početnou famílií v cizině.Je otázka do kdy jim to budou žrát.
GSkondro: A marne asi vzpomionas i na to, kdy naposledy se ukrojilo tak tlusty kolecko z prav a svobod, co?
Btw. uz jsem myslel, ze vy, co mate plnou hubu dzungle na silnicich, jste davno vymreli nebo si vysnili jinou katastrofickou fantazii.
Btw. uz jsem myslel, ze vy, co mate plnou hubu dzungle na silnicich, jste davno vymreli nebo si vysnili jinou katastrofickou fantazii.
Neviděl bych to tak tragicky.....poslanci sice vycházeli z holandského modelu, ale inteligentně ho upravili
V Holandsku ŘIDIČ dokazuje, že neřídil. Po upravě CZ poslanců, ale STÁLE DOKAZUJE PŘÍSLUŠNÝ ORGÁN.
Podle mého laického soudu je na čase zajet si někam do SAE, vyhlídnout si místní policejní stanici, opsat si adresu a nechat tam český uřad hledat Abdula Salimana, který daný vůz v té dobře řídil
V Holandsku ŘIDIČ dokazuje, že neřídil. Po upravě CZ poslanců, ale STÁLE DOKAZUJE PŘÍSLUŠNÝ ORGÁN.
Podle mého laického soudu je na čase zajet si někam do SAE, vyhlídnout si místní policejní stanici, opsat si adresu a nechat tam český uřad hledat Abdula Salimana, který daný vůz v té dobře řídil
Bond007 píše:
premyslel jsem co uprimneho napsat... vyslo mi - jste vazne kurvy
PJ o 1M:
Na rovinkách jako by se ji nelíbilo, do zatáček se ale pokládá ochotněji než dámy z E55 do postele.
PJ o 1M:
Na rovinkách jako by se ji nelíbilo, do zatáček se ale pokládá ochotněji než dámy z E55 do postele.
Mě tady tá úprava vůbec nepálí. V cizině je toto naprosto běžné. Mě celkem nasralo,že jízda bez řidičáku byla zpět ztažená na přestupek.Pro toto by normální člověk nezved ruku. Ale jak už to tady chodí ,je vidět, že paskvily jsou zcela běžné a PS si neláme hlavu nad tím co vůbec schvalují.Jináč džunglí jsem nazval naše silnice,protože v cizině se jezdí daleko inteligentněji.To platí především pro jízdu po dálnicích,zácpách ,zipování a mohl bych pokračovat.Jezdím denně a tak vidím kolik takových co si myslí,že mám mašinu nadupanou elektronikou-mě se nemůže nic stát. Omyl.Za svůj život pamatuji hodně machrů .kteří se obtočili kolem stromu a před tím tvrdili ,že se jim nemůže nic stát.Za vším je jen rychlost.Nespávné předjíždění a poměrně dost často i alkohol. Bohužel. :-?A to ,že mi někdo znesnadnil možnost zakamuflovat přestupek,protože mě nechytil ,ale jen vyfotil z lidskými právy nemá nic společného.Porušením by bylo ,kdyby mě někdo bljsk při neporušení a perzekuoval mě. Pak by se o právech dalo hovořit. Je vidět ,že výklad je pro mnoho lidí ještě moc složitý. Co lidská práva jsou a co né.siol.a píše:GSkondro: A marne asi vzpomionas i na to, kdy naposledy se ukrojilo tak tlusty kolecko z prav a svobod, co?
Tak ještě jednou
Je třeba rozlišovat a) přestupkové řízení a b) řízení o správním deliktu !! Jsou to DVA režimy
Je třeba rozlišovat a) řízení podle 125f, jehož předpokladem je ukončené přestupkové řízení, kde nebylo prokázáno, nebyl zjištěn, b) řízení podle 125h, které se zahajuje současně s přestupkovým řízením
Podle 125f není možnost provozovatele nezaplatit a sdělit řidiče tato možnost platí jen a pouze podle 125h. Podle 125f se provozovatel vyhne správnímu deliktu jen když mu auto ukradnou nebo je auto v převodu. Jinak NIC!
Z toho co jsem napsal je evidentní, že Kuvajťan je možný jen podle 125h. V takovém případě provozovatel pokutu nezaplatí, nahlásí Kuvajťana, což se bere jako podání vysvětlení a pokračuje přestupkové řízení s Kuvajťanem. Pokud úředníci budou blbí, tak odloží nebo promlčí a bude to v pohodě. Pokud blbí nebudou, tak se mu pokusí doručit (vysvětlení není důkaz, takže není prokázáno) a protože to bude obtížné, tak řízení včas zastaví, se nepodařilo prokázat (budou muset hlídat 1 rok). No a zastavení řízení pro neprokázání je předpokladem pro postup podle 125f, takže skočí zpět na provozovatele - hele, tys sice řekl, kdo to řídil, ale nám se nepodařilo prokázat, takže provozovateli plať ty... A jak jsem napsal provozovatel už nemá možnost se vyhnout...
Je možné, že nějakou dobu bude trvat, než úředníkům dojde, že ze 125h jim po neúspěšném přestupkovém řízení nic nebrání použít 125f. Je také možné, že budou dost blbí na to, aby si nechávali přestupky promlčet bez toho aby včas řízení zastavili. Ale to ukáže až praxe.
Je třeba rozlišovat a) přestupkové řízení a b) řízení o správním deliktu !! Jsou to DVA režimy
Je třeba rozlišovat a) řízení podle 125f, jehož předpokladem je ukončené přestupkové řízení, kde nebylo prokázáno, nebyl zjištěn, b) řízení podle 125h, které se zahajuje současně s přestupkovým řízením
Podle 125f není možnost provozovatele nezaplatit a sdělit řidiče tato možnost platí jen a pouze podle 125h. Podle 125f se provozovatel vyhne správnímu deliktu jen když mu auto ukradnou nebo je auto v převodu. Jinak NIC!
Z toho co jsem napsal je evidentní, že Kuvajťan je možný jen podle 125h. V takovém případě provozovatel pokutu nezaplatí, nahlásí Kuvajťana, což se bere jako podání vysvětlení a pokračuje přestupkové řízení s Kuvajťanem. Pokud úředníci budou blbí, tak odloží nebo promlčí a bude to v pohodě. Pokud blbí nebudou, tak se mu pokusí doručit (vysvětlení není důkaz, takže není prokázáno) a protože to bude obtížné, tak řízení včas zastaví, se nepodařilo prokázat (budou muset hlídat 1 rok). No a zastavení řízení pro neprokázání je předpokladem pro postup podle 125f, takže skočí zpět na provozovatele - hele, tys sice řekl, kdo to řídil, ale nám se nepodařilo prokázat, takže provozovateli plať ty... A jak jsem napsal provozovatel už nemá možnost se vyhnout...
Je možné, že nějakou dobu bude trvat, než úředníkům dojde, že ze 125h jim po neúspěšném přestupkovém řízení nic nebrání použít 125f. Je také možné, že budou dost blbí na to, aby si nechávali přestupky promlčet bez toho aby včas řízení zastavili. Ale to ukáže až praxe.
Back to basics.
Příčina -> následek
Příčina -> následek
Podle mě mají předpisy řešit chování lidí a jejich bezpečnost a ne výběr do kasy.GSkondro píše:Mě tady tá úprava vůbec nepálí. V cizině je toto naprosto běžné. Mě celkem nasralo,že jízda bez řidičáku byla zpět ztažená na přestupek.Pro toto by normální člověk nezved ruku. Ale jak už to tady chodí ,je vidět, že paskvily jsou zcela běžné a PS si neláme hlavu nad tím co vůbec schvalují.Jináč džunglí jsem nazval naše silnice,protože v cizině se jezdí daleko inteligentněji.To platí především pro jízdu po dálnicích,zácpách ,zipování a mohl bych pokračovat.Jezdím denně a tak vidím kolik takových co si myslí,že mám mašinu nadupanou elektronikou-mě se nemůže nic stát. Omyl.Za svůj život pamatuji hodně machrů .kteří se obtočili kolem stromu a před tím tvrdili ,že se jim nemůže nic stát.Za vším je jen rychlost.Nespávné předjíždění a poměrně dost často i alkohol. Bohužel. :-?A to ,že mi někdo znesnadnil možnost zakamuflovat přestupek,protože mě nechytil ,ale jen vyfotil z lidskými právy nemá nic společného.Porušením by bylo ,kdyby mě někdo bljsk při neporušení a perzekuoval mě. Pak by se o právech dalo hovořit. Je vidět ,že výklad je pro mnoho lidí ještě moc složitý. Co lidská práva jsou a co né.siol.a píše:GSkondro: A marne asi vzpomionas i na to, kdy naposledy se ukrojilo tak tlusty kolecko z prav a svobod, co?
Tohle bezpečnost neřeší ani trochu. Při zavedení bodového systému se říkalo, že peníze nebolí, až body a ztráta řidičáku uklidní provoz. Tento návrh je jen o penězích, protože "piráty v silných autech" nezastaví, protože max. zaplatí pár tisícovek navíc, čemuž se smáli před BS...
Tohle nejvíc postihne sociálně slabé, kteří se provinili tím, že bydlí na sídlišti s nedostatkem parkovacích míst a teď budou platit jak šílení za denní výběr, přestože už x let parkují stejně.
Back to basics.
Příčina -> následek
Příčina -> následek
upřímně.... zatím jsem se tím detailněji nezabýval, dokud to není podepsané od Vaška tak se mi ani nechce ztrácet čas čtením schválených věci od PS, může se to ještě několikrát změnit.
Ale u věty:
No a zastavení řízení pro neprokázání je předpokladem pro postup podle 125f, takže skočí zpět na provozovatele - hele, tys sice řekl, kdo to řídil, ale nám se nepodařilo prokázat, takže provozovateli plať ty...
tady bych řekl, že to nebude pro úřad tak snadné. Dokazování je na straně úředníka, takže znova říct je to ten a ten
druhý uhel pohledu:
vzhledem ke zmizení info cedulí o měření, čekám tak 20% nárust deliktů, takže aby si hlídali tisíce přestupků zda jim končí rok, či se vůbec obtěžovali s posíláním .....nevím, myslím že je pro ně efektivní vybírat snadno vybrané peníze, než se dohadovat nebo obesílat. Stále se tu najde tisíce řidičů co se vymlouvat nebudou ....
Ale u věty:
No a zastavení řízení pro neprokázání je předpokladem pro postup podle 125f, takže skočí zpět na provozovatele - hele, tys sice řekl, kdo to řídil, ale nám se nepodařilo prokázat, takže provozovateli plať ty...
tady bych řekl, že to nebude pro úřad tak snadné. Dokazování je na straně úředníka, takže znova říct je to ten a ten
druhý uhel pohledu:
vzhledem ke zmizení info cedulí o měření, čekám tak 20% nárust deliktů, takže aby si hlídali tisíce přestupků zda jim končí rok, či se vůbec obtěžovali s posíláním .....nevím, myslím že je pro ně efektivní vybírat snadno vybrané peníze, než se dohadovat nebo obesílat. Stále se tu najde tisíce řidičů co se vymlouvat nebudou ....
Bond007 píše:
PJ o 1M:
PJ o 1M:
ale jak říkam, chce to řešit po podepsání zákonu, v tuto chvíli jsou to spekulace, které bohužel můžou pomoci upravě co bude hůře napadnutelná... co kdyby se našel pracující poslanec
Bond007 píše:
PJ o 1M:
PJ o 1M:
Uvidíme co to přinese.Dle mého názoru bude toto směřováno nejvíc na rychlost.Zavedou se ty budky, mýtné brány vás zachytí.Proč lidi honit,když příjdou sami.Máme rodiny v cizině a tak můžu porovnávat. Třeba v Itálií vás předvolají a vůbec je nezajímá kdo řídil. Vy jste majitel -vy to zacálujete a je na vás ,zda si zjistíte a vymůžete kdo to udělal.Nejjednodušší forma. Jenže tam je to zcela jináč. Před měřeným úsekem je označení o tom ,že úsek je měřen. Tudíž každý ví ,co by mohlo následovat. Na mostech na dálnici je taky začátek a konec měřených úseku.Ale tady se fízl schová a měří tam kde by to normální člověk nikdy neudělal a v tom je kámen úrazu.Ale jak se řiká ,když jdu na ryby ,tak si taky najdu ten nejlepší flek . a oni o těch flecích ví. Je to rychlé a účelné.