Řidiči, co to mají v ruce...

Zážitky, zkušenosti, srazy, upozornění na nebezpečná místa i dotěrnou policii.

Moderátor: řidičBOB

Odpovědět
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Re: Řidiči, co to mají v ruce...

Příspěvek od řidičBOB »

Truck Daškam píše: pát 21 črc 07:41 petr_riha: Budeš to samé tvrdit lidem, co spěchají na letiště? Holt se nedá nic dělat, poletíte příště :-)
Navíc samotné předjíždění nikoho neohrožuje, tak nevím o čem se tu bavíme.

Na tom není kolikrát co plánovat.. Když jsem jezdil v pekárně, jezdil kamion Praha - Olomouc - Praha a vycházelo mu to akorát na kartu - při jakémkoliv problému měl hodinu k dobru. Pokud bylo zdržení delší než ta hodina, znamenalo to, že pekárna nebude mít ráno zboží na rozvoz.
A už vidím jak si jdeš ráno do Lidlu pro koláče a jsi rád, že řidič vše dodržel a koláče jsou někde na dálnici v návěsu :-)

Samozřejmě od Lidlu platí věci jako smluvní pokuta pekárně, takže pekárna logicky chtěla svoje zboží včas atd.

Tady je vtipný o čem se bavíme, ale stejně tak vy budete mezi prvníma co si budou stěžovat, když vám Alza nepřiveze lednici v domluvený termín :)
To jsou opravdu dementní argumenty.
Jeden vedle druhýho...
Ale dobře tedy - doktor, který je povolaný k operaci a záchraně lidského života (asi i někdo tvého intelektu uzná, že to je závažnější důvod, než rohlíky v pekárně) a není zrovna po ruce odvoz pod majáky, může projíždět na červenou, nerespektovat přednosti a stopky, ohrožovat lidi na přechodech, jet případně po chodníku a odstavným, protože prostě spěchá?
Nebo tuhle výsadu nedodržovat, co uznám za vhodné nebo co vyhodnotím jako buzerační kravinu, jenom myslitelé v kamionech?
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Předseda
Letec

Příspěvek od Předseda »

Už ted máte jezdit 80 a jezdíte furt na overboost 90. A toleruje se to. Tak co víc byste chtěli? Když byste jezdili 80 jak máte, tak tam stále máte +10 vatu pro ty případy, když vám chybí minuta do konce světa.
petr_riha
Letec

Příspěvek od petr_riha »

Truck Daškam píše: pát 21 črc 07:41 petr_riha: Budeš to samé tvrdit lidem, co spěchají na letiště? Holt se nedá nic dělat, poletíte příště :-)
Navíc samotné předjíždění nikoho neohrožuje, tak nevím o čem se tu bavíme.

Na tom není kolikrát co plánovat.. Když jsem jezdil v pekárně, jezdil kamion Praha - Olomouc - Praha a vycházelo mu to akorát na kartu - při jakémkoliv problému měl hodinu k dobru. Pokud bylo zdržení delší než ta hodina, znamenalo to, že pekárna nebude mít ráno zboží na rozvoz.
A už vidím jak si jdeš ráno do Lidlu pro koláče a jsi rád, že řidič vše dodržel a koláče jsou někde na dálnici v návěsu :-)

Samozřejmě od Lidlu platí věci jako smluvní pokuta pekárně, takže pekárna logicky chtěla svoje zboží včas atd.

Tady je vtipný o čem se bavíme, ale stejně tak vy budete mezi prvníma co si budou stěžovat, když vám Alza nepřiveze lednici v domluvený termín :)
Co to je za nesmysl? Pokud mi uleti letadlo, tak co? Poletim dalším. Stejně jako když mi ujede bus/vlak.

Zrovna dneska jsem byl ráno pro něco dobrého na zub. Nebylo. Nevím, jestli zaspala pekarka, nebo se zdržel kamion. Koupil jsem si něco jiného, nebo bych koupil jinde. Fakt to není argument pro to, aby se nedodrzevsly povinné pauzy a mnohatunove kolosy ohrožovaly na životě všechny kolem.

Pokud chci něco z alzy hned, sjedu si na pobočku. Pokud to nemá alza skladem dnes, koupim jinde, kde to skladem mají.

Fakt argumentuješ tímhle? Co tam mas dal?
2024: Audi A5 Sportback S line 45 TFSI, 195kW
2019: VW Tiguan Highline R-Line 2.0 BiTDI, 176kW
2016: Audi A6 Avant 2.0 TDi, 140kW
Truck Daškam
Letec

Příspěvek od Truck Daškam »

může projíždět na červenou, nerespektovat přednosti a stopky, ohrožovat lidi na přechodech, jet případně po chodníku a odstavným, protože prostě spěchá?
Nemůže, ale ledaos z toho udělá, stejně tak jako dobrovolný hasič při vyhlášení poplachu.. Pokud nemaj ilegálně rovnou modrý maják, jako mívaj kluci od kriminálky, co maj dosah z domova :-)
Však se poptej svých kamarádů, i toho neurochirurga jak jezdí předpisově...
Už ted máte jezdit 80 a jezdíte furt na overboost 90. A toleruje se to. Tak co víc byste chtěli? Když byste jezdili 80 jak máte, tak tam stále máte +10 vatu pro ty případy, když vám chybí minuta do konce světa.
Už ted se na dálnicích jezdí 150 a toleruje se to - tak proč to zvyšovat? :)

petr_riha: Tvl, letěl jsi někdy letadlem?
Letenka za tisíce ti propadne, a zabukovat si letenku co nejdřív znamená zaplatit i násobek ceny původní - pokud vůbec bude volno

Vůbec nechápu, o čem se tu bavíme. Já jsem na foru nepredjizdime.cz nebo bible361.cz.. nebo kde?
Chápeš to?
petr_riha
Letec

Příspěvek od petr_riha »

Truck Daškam píše: pát 21 črc 09:26 petr_riha: Tvl, letěl jsi někdy letadlem?
Letenka za tisíce ti propadne, a zabukovat si letenku co nejdřív znamená zaplatit i násobek ceny původní - pokud vůbec bude volno
Ano, létám docela často. Soukromě i pracovně. Akorát moc nechápu, na co se ptáš. Pokud letím na dovolenou, jsem na letišti včas. Pokud letím pracovně, neplánuji si před odletem ve 12 hodin 3 pracovní schůzky, ale žádnou, nebo max. jednu. Abych to stihnul. Jinými slovy, nechám si dostatečnou rezervu. Co tam máš dál?

Jezdím na dovolenou často na nejmenovaný ostrov. Jezdím autem a trajektem. Trajekt mám koupený měsíc a více dopředu, jede v konkrétní čas. V sezóně další seženu třeba za půl dne, nebo druhý den. Na trajekt to je 1200km z domova. Nechávám si na cestu rezervu 2 hodiny, ani ne kvůli dopravě, ale kdybych si potřeboval cestou odpočinout.

Když bude cestou velký dopravní problém, trajekt mi ujede. A co? Je to pro mě přijatelnější, než vyjet o 5 hodin dříve a 5 hodin tam pak čučet v přístavu do blba. Rozhodně si ale nenechám ty moje 2 hodiny a neletím 2 kila celou cestou. Vnímáš ten rozdíl?
Truck Daškam
Letec

petr_riha:
A když trajekt nebudeš stíhat o deset minut, ty pojedeš vzorně 130, vid... Ale no tak...
Chápeš to?
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Ne. Naplánuje si to jako každý inteligentní člověk - s rezervou.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
petr_riha
Letec

Příspěvek od petr_riha »

Truck Daškam píše: pát 21 črc 09:37 petr_riha:
A když trajekt nebudeš stíhat o deset minut, ty pojedeš vzorně 130, vid... Ale no tak...
Víš hovno, jak já jezdím a jakou mám motivaci. Pokud mi trajekt ujede kvůli nedostatečné rezervě, budu nadávat sám sobě, že jsem ho nestihl.
Předseda
Letec

Příspěvek od Předseda »

Tak on je rozdíl, pokud jednou nestíhá o 10 min a tak místo 130 pojede 150. Nebo pokud imrvére nestíhá a tak musí jezdit 150.
Kamiony mají jezdit 80. Když by jezdily, tak ten +10kmh buffer by jim krásně pokryl předjízdění a situace, kdy jim "ujíždí trajekt".

Že se něco děje nahodile / občas neznamená, že se z toho musí hned stát norma.
Truck Daškam
Letec

Ne. Naplánuje si to jako každý inteligentní člověk - s rezervou.
A kolik by ta rezerva měla být, pane logistik? Hodina? 3 hodiny? Půl dne?
Víš hovno, jak já jezdím a jakou mám motivaci. Pokud mi trajekt ujede kvůli nedostatečné rezervě, budu nadávat sám sobě, že jsem ho nestihl.
A může mi odpovědět?
Když budeš mít rezervu 6h, a zkejsneš 3x ve 2 hodinové koloně... Tak co? Položil jsem snadnou otázku..

Předseda: On je v první řadě rozdíl jezdit někam nárazově (Petrův trajekt) a mít to jako primární činnost a jezdit pořád.
Kdyby se jezdilo 80, tak by se nic nezměnilo - jen by se to celý posunulo.
Asi tak to samý, že kdyby se jezdilo 130 - tak se kamionům líp předjíždí, protože ve 130 přiblížení trvá déle, než ve 160, že...

A k tomu vašemu plánování připomínám tohle, to jste úplně vypustili:
Když jsem jezdil v pekárně, jezdil kamion Praha - Olomouc - Praha a vycházelo mu to akorát na kartu - při jakémkoliv problému měl hodinu k dobru.
Chápeš to?
Odpovědět