Řidiči, co to mají v ruce...

Zážitky, zkušenosti, srazy, upozornění na nebezpečná místa i dotěrnou policii.

Moderátor: řidičBOB

Odpovědět
Truck Daškam
Letec

Re: Řidiči, co to mají v ruce...

Příspěvek od Truck Daškam »

řidičBOB: Jasně, ale já asi i petr_ríha se snažíme naznačit, že je otázka jak k tomu strážník přistupuje, a že je video z centra neznamená, že nemůžou "zasahovat" i jinde.
Nedělám si iluze, že oba dva na těch dvoukolkách jezdíme lépe a bezpečnějc, než většina řidičů v autech - protože oba máme bohaté řidičské zkušenosti a mozek.

A myslím si, že nějaký plošný přístup je prostě nesmysl, což se tu snažíme říct a mělo by se to soudit individuálně. Ale zase - to neplatí jen u tohodle
Chápeš to?
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Pravidla na silnicích platí pro všechny, kdo se na nich pohybuje. Mně se zase nelíbí, že jako řidič bych pokutu za jízdu po chodníku nebo po trám pásu dostal...
To je ale náš věčný zpor: ani já a ani ty nerozhodujeme o tom, která značka nebo nařízení není debilní.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
jerry
Letec

Příspěvek od jerry »

Je dobře, že už začali ty sebevrahy na koloběžkách řešit. A pokračovat dál a důsledně vyžadovat, aby jezdili jen po cyklostezkách nebo po silnici. Na chodníku nemají co dělat. Elektrokoloběžka je už z principu své konstrukce velmi nebezpečná, pokud ji někdo přesto zvolí, tak ale musí dodržovat pravidla a neohrožovat druhé.
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
Truck Daškam
Letec

řidičBOB: Vidíš, a mě se zase nemusí libít, že u skútru a motorky se toleruje jízda po kolejích a vyhrazeném jízdním pruhu.
Asi se shodem že je píčovina, aby poskakovali v koloně
Že je v létě v těch hadrech vedro mě přece nemusí vůbec zajímat - a můžu říct že maj jezdit, jenom když je chladnějc

PS: Že v Praze ten vyhrazenej jízdní pruh pro ně uvolnili na tom nic nemění
Chápeš to?
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

To není tak úplně pravda. Rozhodně tam není taková tolerance, jako u cyklistů a koloběžek.
Navíc málokterý motorkář si lázně projet zákazem vjezdu třeba od Národní do Spálené nebo v podobných zákazech. Nemluvě o jízdě po chodníku...
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Truck Daškam
Letec

Tys mě nepochopil - koloběžku (narozdíl od moto) si dotyčný koupí na krátké vzdálenosti, aby nahradila chůzi.
Takže když mám cestu skrz park a mezi barákama a nebudu tam tudy jezdit, nemá koloběžka význam - koupil jsem si ji právě proto, abych urychlil tuhle cestu.
Motorku si koupím na cesty z Letňan do Stodůlek, ne abych jezdil po sídlišti

To nemá smysl řešit - kdo na tom jezdí, ví proč ji má a vymáhat pouze ježdění po silnici je prostě nesmysl. Kdybych nějakým způsobem musel tohle dodržovat, jezdím rovnou opět autem.
Chápeš to?
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Bavíme se o centru města, kde se ten problém léta neřeší a koloběžky tam jezdí všude.
Ne o nějaké periferii, kde je každému asi u prdele, že si kolobrndou jezdíš k Vongovi pro Braník.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Truck Daškam
Letec

Říkáš ty, ale úplně stejně to může řešit MP i na periferii a z pohledu zákona to je totéž.

Ale to samý - kdybych chtěl jet z Muzea někam k vodě. Sám asi víš, kudy bys musel autem.... Žitnou by jel sebevrah a v těch uličkách zdržovat za sebou auta, motat se jednosměrkama tam a zpět?
Takže se prostě jede nejkratší cestou, která není vždy legální

Žádny cyklomagistrály v Praze nejsou, prostě se tam nevejdou. Ale ono neboj se - dočkáš se. Dej tomu pár let a v Žitný budou pro auta dva pruhy, jeden bude cyklo. Pak se můžem tetelit blahem jak je dobře, že nejezdí po chodníku...
Před deseti lety by nás taky nenapadlo, že u Hlávkova mostu bude cyklopruh, vid? A hele...

Na video jsem nekoukal celé, ale mělo by se to řešit prostě individuálně - jestli někdo jede normálně tak ho upozornit, kdo jede jak chuj, tak za 2000
Chápeš to?
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Říkám si po sté, že pouštět se do jakékoliv diskuze s tupou lopatou, je prostě zbytečná ztráta času.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Truck Daškam
Letec

Neboj, vím co magistrát v průběhu let má v Praze za plány. Pak si to povíme v tématu vedle, v "bizárních značkách"
Chápeš to?
Odpovědět