Řidiči, co to mají v ruce...
Moderátor: řidičBOB
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Re: Řidiči, co to mají v ruce...
Jestli si neumíš představit u čtyřky v žíle, co je nestandardní reakce, tak seš ještě větší hlupák, než za kterého tě mám
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
- Truck Daškam
- Letec
Jako 4 promile? Tak tam není co řešit.
Já se bavím o 0,5
Já se bavím o 0,5
Chápeš to?
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
No, to opět záleží na mnoha faktorech. Trénink, fyzický stav jedince, zdravotní kondice... Ale souhlasím - dokonce jsem pro povolení 0,5 za volantem ovšem s tím, že v případě nehody musí nést všechny následky bez kompromisů.
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
Co si pod tím mám představit? V případě zaviněné nehody nesu již dnes následky bez kompromisů. Nebo bys trestal za nezaviněnou?
2.9T RWD
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Myslel jsem například to, co jde z POV/HAV. Zde pojišťovny často pouze krátí...
U nezaviněné je to trochu složitější - protože i 0,5 může být u někoho stav, který lze nazvat lehkou opilostí. A tam už se např. reakční doba prodlužuje.
Asi bych nic extra nevymýšlel a převzal některý funkční model - třeba z A nebo IT, kde je hladina alkoholu až od 23 let tuším.
U nezaviněné je to trochu složitější - protože i 0,5 může být u někoho stav, který lze nazvat lehkou opilostí. A tam už se např. reakční doba prodlužuje.
Asi bych nic extra nevymýšlel a převzal některý funkční model - třeba z A nebo IT, kde je hladina alkoholu až od 23 let tuším.
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
Kdyz jsem v praci mimo CR, tak si taky klido dam k veceri pivo a pak jedu zpatky do hotelu. Muze se to tam, delaj to tak skoro vsichni, ty otrlejsi prej maj vyzkouseno ze 2 piva a 2 schnapsy jsou jeste v pohode.petr_riha píše: ↑čtv 15 pro 14:26 Tak dát si 2 piva / 4 dcl vína k obědu, zajíst je, chvilku posedět nad dezertem a vyjet neberu za nějaký zločin. Nějaká desetinka promile tam možná bude, ale normální člověk je v pohodě.
Vylejt se jak váza a sednout za volant je minimálně na přesdržku, i když ten člověk nic nespáchá. A to i když je se dvojkou v žíle ve stavu použitelném (v případě, kdyby se něco stalo, bude to mít pořád před očima a bude to "co by, kdybych necamral", pokud má nějaké svědomí).
Ale ja kdybych dal 2 piva a 2 panaky, tak rozhodne v pohode nejsem
R4...258k
R3...261k
EV...264k
R3...261k
EV...264k
Tady v Belgii je taky povoleno 0,5 a přiznám se, že toho využívám a prostě jedno belgické pivo k obědu a nebo večer 1-2 dcl vína si prostě dám a pak jedu. Pravda je, že to na sobě ani nepoznám, že jsem něco měl. A je pak pro mě velký nezvyk, když dojedeme na návštěvu do ČR .
Jsou tady samozřejmě jedinci okolo, u kterých se až nestačím divit, po jakém množství ještě sedají za volant no.
Bohužel se není čemu divit, protože až na velmi občasné zátahy, kdy zatarasí cestu a fouká prostě každý (vídám tak jednou za měsíc), tak tady prostě silniční kontroly prostě neexistují.
Upřímně se divím, že je to v ČR a SK zatím neprůchozí, takové ty řeči, že povolíme 0,5 a všichni budou jezdit s 1 jsou blbost, takoví to nedodržují stejně ani teď.
Jsou tady samozřejmě jedinci okolo, u kterých se až nestačím divit, po jakém množství ještě sedají za volant no.
Bohužel se není čemu divit, protože až na velmi občasné zátahy, kdy zatarasí cestu a fouká prostě každý (vídám tak jednou za měsíc), tak tady prostě silniční kontroly prostě neexistují.
Upřímně se divím, že je to v ČR a SK zatím neprůchozí, takové ty řeči, že povolíme 0,5 a všichni budou jezdit s 1 jsou blbost, takoví to nedodržují stejně ani teď.
MG ZR MK2 105 - už není
Opel Astra J ST 1,7 CDTi - už není
Mazda 6 Wagon 2018 2,5 G194 - už není
VW Golf Alltrack 2022 2.0 TSI 4Motion
Opel Astra J ST 1,7 CDTi - už není
Mazda 6 Wagon 2018 2,5 G194 - už není
VW Golf Alltrack 2022 2.0 TSI 4Motion
- Truck Daškam
- Letec
Hm, v pekle začlo sněžit... Souhlasdokonce jsem pro povolení 0,5 za volantem ovšem s tím, že v případě nehody musí nést všechny následky bez kompromisů.
Asi taktakové ty řeči, že povolíme 0,5 a všichni budou jezdit s 1 jsou blbost, takoví to nedodržují stejně ani teď.
Chápeš to?
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Pokud se pozorně podíváš na mou polemiku s LB o alkoholu, psal jsem tam o toleranci 0,5 už dávno.
A to přesně z důvodů, které uvádí tommas.
A to přesně z důvodů, které uvádí tommas.
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
Tak ono záleží. Vyklopit 2 a 2 kousky a sednout do auta je nesmysl. Když si ale vezmeš večeři, kde si sedneš, dáš si nějaký aperitiv, předkrm, k němu klidně nějaké lehčí víno, hlavní chod s 1-2 skleničkami vína, dezert, kávu, tak se pak zvedneš a v klidu odjedeš. Nebavíme se o závodce, kde to do sebe vč. jídla naházíš za 15min.honziss píše: ↑čtv 15 pro 17:27 Kdyz jsem v praci mimo CR, tak si taky klido dam k veceri pivo a pak jedu zpatky do hotelu. Muze se to tam, delaj to tak skoro vsichni, ty otrlejsi prej maj vyzkouseno ze 2 piva a 2 schnapsy jsou jeste v pohode.
Ale ja kdybych dal 2 piva a 2 panaky, tak rozhodne v pohode nejsem
2024: Audi A5 Sportback S line 45 TFSI, 195kW
2019: VW Tiguan Highline R-Line 2.0 BiTDI, 176kW
2016: Audi A6 Avant 2.0 TDi, 140kW
2019: VW Tiguan Highline R-Line 2.0 BiTDI, 176kW
2016: Audi A6 Avant 2.0 TDi, 140kW