Řidiči, co to mají v ruce...

Zážitky, zkušenosti, srazy, upozornění na nebezpečná místa i dotěrnou policii.

Moderátor: řidičBOB

Odpovědět
Jacík
Pan Řidič
Kontaktovat uživatele:

Re: Řidiči, co to mají v ruce...

Příspěvek od Jacík »

Takže sis sám odpověděl, že ano :-) Pomocí vysílačky se spojí s ostatními hlídkami poblíž a ujíždějícímu zkusí nadjet a zablokovat cestu. Tudíž jsi na tom s pamětí špatně :-)
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

A já Ti říkám, že se nespojí ;-)
No pain, no gain.
Vespa time \m/
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

řidičBOB píše:pamatuju si pouze to, že to měli řešit jinak, pomocí vysílačky...což je, nezlob se, pouhé tlachání, abys vůbec něco řekl.
tohle jsem napsal já....

a tohle Ty:
Jacík píše:Podle mě by postačovalo, kdyby chlapci od Policie přemýšleli a řekli si na co mají a na co ne. A pokud usoudí, že na něco nemají, zkusit to vyřešit jinak.

cca půl roku zpátky byl případ z Prahy, kdy chytnuli ujíždějícího motorkáře pomocí vysílačky. Jeli za ním v dostatečné vzdálenosti a hlásili kolegům, kudy motorkář jede. Za chvilku ho měli, protože 2 nebo 3 auty mu zablokovali cestu... Takhle by to imho mělo fungovat.

Vždyť by stačilo, aby zkontaktovali třeba 2 hlídky (který stejně po městě v tu chvíli jezdí) a nějakým způsobem se domluvili a motorkářovi zkusili nadjet a zablokovat cestu, apod.
Dokonce jsem Tě, ve svém postu, citoval téměř doslovně :-B
Číst Ti snad jde lépe než hodnocení policejních postupů. \m/
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Jacík
Pan Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jacík »

řidičBOB píše:A já Ti říkám, že se nespojí ;-)
Zase budeš slovíčkařit? Není jedno, jestli hlídky budou komunikovat přímo spolu nebo přes někoho v kanclu?

Takže to raději uzavřeme, ztrácíme zbytečně čas ;)
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Jacík píše:
řidičBOB píše:A já Ti říkám, že se nespojí ;-)
Zase budeš slovíčkařit? Není jedno, jestli hlídky budou komunikovat přímo spolu nebo přes někoho v kanclu?
A vidíš...zase je to tady - já slovíčkařím, ale Ty bagatelizuješ podstatné věci. Věř mi - není to jedno! A znovu opakuji, že o tom, které jednotky se do pronásledování zapojí nebo nezapojí - o tom nerozhoduje posádka vozidla.
Takže ano - je zbytečné s Tebou diskutovat, protože nemáš ani šajnu, jak to v praxi funguje a svou teorii si můžeš nechat akorát sem na fórum :ymcowboy:
Naposledy upravil(a) řidičBOB dne čtv 29 bře 15:57, celkem upraveno 1 x.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Jacík
Pan Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jacík »

ŘB: zbytečný, nebudeme dále debatovat, uzavřeno ;-)
HondaMan
Letec

Příspěvek od HondaMan »

http://zpravy.idnes.cz/nehoda-na-nabrez ... zpravy_zep
Tady to také někdo měl v ruce.
Ráno když jsem jel kolem, tak jsem nechápal co se vůbec stalo.
2.9T RWD
ultima ratio
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ultima ratio »

Jacík píše:Vždyť by stačilo, aby zkontaktovali třeba 2 hlídky (který stejně po městě v tu chvíli jezdí) a nějakým způsobem se domluvili a motorkářovi zkusili nadjet a zablokovat cestu, apod.
Nadjíždět někomu ve městě, kde může na každé křižovatce odbočit nejméně třemi různými směry? :))
Bond007
Economy Run Master

Příspěvek od Bond007 »

řidičBOB píše:pamatuju si pouze to, že to měli řešit jinak, pomocí vysílačky...což je, nezlob se, pouhé tlachání, abys vůbec něco řekl.
Na to jsem ale reagoval z pozice toho, kdo to někdy v minulosti zažil z pozice pronásledovatele ;-)
Nechci Ti opakovat, že Tvůj úhel pohledu je z pozice civila...a i když se Ti to nelíbí, tak je to tak...nic o tom nevíš, ale pindáš kolem toho jako stará Blažková :)) . Jen tak na okraj: pokud se policisté vydají někoho pronásledovat, užijí u toho výstražných světel modré barvy nebo zvukového znamení, MUSÍ o tomto informovat operačního. Takže kecy o jiném řešení jsou opravdu jenom tlachání do prázdna, které pramení z Tvé neznalosti služebních postupů u policie. Oni z vozidla pak operaci dál neřídí a hlavně - nerozhodují o tom, kdo se do pronásledování zapojí a kdo ne.
Takže zde měli opravdu pouze dvě možnosti: buď to přestupek řešit nebo se koukat jinam... Policii, která se kouká jinam tedy já osobně nechci.
ono by to chtelo mene fanatismu i u tebe ;) kdyz uz ho zmerili, jiste meli foto a RZ motocyklu..tzn prestupek zdokumentovali a kdyz videli ze jim ujizdi, meli se na to vysrat ;)

Ja se taky snazim s hlidkami neprijit do styku... protoze je spatne nastaveny system a za kazdou banalitu hrozi odebrani RO. V rakousku jsou za vsechno banalni pokuty a pokud me zmeri, maji to nejak zdokumentovany, neni duvod nezastavit ;)
BMW ///M3 competition
Mini Cooper JCW
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Bond007 píše:ono by to chtelo mene fanatismu i u tebe ;) kdyz uz ho zmerili, jiste meli foto a RZ motocyklu..tzn prestupek zdokumentovali a kdyz videli ze jim ujizdi, meli se na to vysrat ;)

Ja se taky snazim s hlidkami neprijit do styku... protoze je spatne nastaveny system a za kazdou banalitu hrozi odebrani RO. V rakousku jsou za vsechno banalni pokuty a pokud me zmeri, maji to nejak zdokumentovany, neni duvod nezastavit ;)
Pokud bude platit objektivní odpovědnost, tak to tak jistě bude. Víš stejně dobře jako já, že nyní si s videem a RZ mohou akorát vytřít prdel. Dokonce si jí mohou vytřít i v okamžiku, kdy řidiče na chvíli ztratí z dohledu... O tom ale Tobě nemusím nic říkat. :ymhug:
Pokud se Ti líbí rakouský systém, nic Ti nebrání se tam přestěhovat. :-bd Ale nesdílím názor, že pokuty jsou tam nízké...mají akorát větší rozptyl a na CZtka používají nižší sazby, protože je lepší vrabec v hrsti než holub na střeše ;-) BS je tam také.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Odpovědět