Řidiči, co to mají v ruce...

Zážitky, zkušenosti, srazy, upozornění na nebezpečná místa i dotěrnou policii.

Moderátor: řidičBOB

Odpovědět
Truck Daškam
Letec

Re: Řidiči, co to mají v ruce...

Příspěvek od Truck Daškam »

M.Z.: Já třeba nepochopil postih řidiče za sjeté gumy. (a celkově za etchnickej stav). Jo, at se odebere TK, at provozovateli přijde pokuta.
Ale postihovat řidiče, kterej těžko bude kupovat gumy za 100t na cizí auto mi přijde mimo

Tyhle dva postihy by byly asi i učinější
Chápeš to?
Truck Daškam
Letec

Mě kdysi chytli na sjezdu D5 u Plzně. Prošli to, nějaký věci se jim nelíbili - na vnitřní straně pneu lezli dráty (byla trhlá), povolená nástavba, nějaký ostrý hrany... Tak se mě zeptal, jakej chci postih. Tak mu říkám že žádnej a ukončení TK na místě :-D
To prej nejde, za 500 mi to dát musí.. a TK nechal na 30 dní

V Jihlavě to bylo podobný.. a tam jsem dostal aspon pochvalu za kolečka, že takhle vzorně to má málokdo

No, a auto se dalo vždy nějak na oko dohromady, aby to prolezlo STK.. a firmě to bylo vlastně jinak úplně jedno. Kdyby jim to přišlo 2x za 50tkč, tak by si dávali větší pozor na svoje auta...
Chápeš to?
mattonecz
Letec

Příspěvek od mattonecz »

smí kamiony v pražských tunelech jezdit levym? teda krom toho, že do nich vůbec nesmí.
2022 Audi A4 Allroad 40TDI 150kw
ex :( 2022 Audi Q5 50TDI 210kw
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Truck Daškam píše: pon 10 říj 10:58 M.Z.: Já třeba nepochopil postih řidiče za sjeté gumy. (a celkově za etchnickej stav). Jo, at se odebere TK, at provozovateli přijde pokuta.
Ale postihovat řidiče, kterej těžko bude kupovat gumy za 100t na cizí auto mi přijde mimo

Aha, a když mu ty gumy uklouznou a on někoho zabije, zavřít mají také provozovatele/majitele? Nebo toho dementa, co za to sedl a vyjel s tím…?
No pain, no gain.
Vespa time \m/
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

mattone: smí všude. Přece to nebudou objíždět jak pyče! :D
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Arkis
Letec

Příspěvek od Arkis »

Truck Daškam píše: pon 10 říj 10:58 M.Z.: Já třeba nepochopil postih řidiče za sjeté gumy. (a celkově za etchnickej stav). Jo, at se odebere TK, at provozovateli přijde pokuta.

Já to celkem chápu. Je to pracovní nástroj a je za něj zodpovědný. Před jízdou si má zkontrolovat stav vozidla a pokud je problém, tak s tím nemá dál jezdit. Zaměstnavatel asi těžko bude kontrolovat stav vozidla někomu, kdo končí pauzu ve Španělsku.
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Nebo-li § 5 odst.(1)
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Truck Daškam
Letec

smí kamiony v pražských tunelech jezdit levym? teda krom toho, že do nich vůbec nesmí.
Záleží kde přesně. Nesmí snad jen v Blance, zbytek je myslím bez omezení (tam kde jsou jen dva pruhy). Ale z hlavy taky nevím kde to jde a kde ne. A moc nechápu otázku - snad vidíš DZ, ne?

A nevím jak jsi přišel že tam nesmí - nesmí se akorát do Blanky. Strahovský+Mrázovka+Zlíchovský jsou volně průjezdné.
Aha, a když mu ty gumy uklouznou a on někoho zabije, zavřít mají také provozovatele/majitele? Nebo toho dementa, co za to sedl a vyjel s tím…?
Nebavím se jen o pneu. Viz třeba povolená nástavba
A zase to kdyby... Kdyby někoho zabil, tak pozůstalým se řekne: Víte, řidič byl debil. Ovšem firmě to bylo jedno, nemá zodpovědnost, tak smůla. Pošlou vám prej kytičku

Arkis:
Hlídání technického stavu není o tom, kde děláš pauzu. Každý auto musí každej rok do servisu, každej rok na TK a firma má mít +/- přehled, v jakým stavu auto je - případně vnímat řidiče, co je potřeba a ne to ignorovat (což se prostě děje - proč ne, jim nic nehrozí)
Chápeš to?
Brus
Letec

Příspěvek od Brus »

to je jak z nějaké grotesky, on měl děsnou smůlu, že ho trefila prdel toho policejního auto, jinak by pokračoval normálně rovně :D
Pravda vyděsí
mattonecz
Letec

Příspěvek od mattonecz »

předpokládám nějaký natáčení filmu
2022 Audi A4 Allroad 40TDI 150kw
ex :( 2022 Audi Q5 50TDI 210kw
Odpovědět