Řidiči, co to mají v ruce...
Moderátor: řidičBOB
Re: Řidiči, co to mají v ruce...
Zajda: aha, to jsem nevěděl (jde to mimo mě), myslel jsem, že to skončilo s tím nesmyslem kvůli odpisu DPH.
2024: Audi A5 Sportback S line 45 TFSI, 195kW
2019: VW Tiguan Highline R-Line 2.0 BiTDI, 176kW
2016: Audi A6 Avant 2.0 TDi, 140kW
... nebo si vyjednají výjimku. Pokud je na té Průmyslové nějaký areál, tak je jasné, že ty náklaďáky se tam musí nějak dostat. Čili výjimka + Průmyslová. Ostatní jedou po pro kamiony schválené trase.Truck Daškam píše: ↑ned 28 srp 17:04 Nojo, jenže pak tady máme auta, co jedou právě z té Průmyslové na Ústí a zcel nesmyslně by měla jet zpátky na Jižní spojku a pak zpátky na Ústí.
- Truck Daškam
- Letec
Vyjímka je vyjímečná, to už jsem psal minule. Tu má ten, kdo tam jezdí pravidelně, ne jednou za život. Primárně se zákazy objíždějí a jede se legální cestou. Ale ti co značky umístují jsou skutečně úplně blbý, a legálně se dá B4 objet cestou, kterou asi nechtějí (jedna B4 na východu Prahy se dá objet přes Penny market, jiná B4 přes zastavěnou oblast)
Nebo mnou ukázaný Barrandov, kdy cesta na něj od D0 je nelegální a úplně nesmyslně musím jet přes Prahu, z který se kamiony vytlačují (má to být obraáceně) že - prostě "byrokrad" má představu, že přes Barrandov se jen projíždí a nedochází mu že tam třeba někdo i jede .
Nedávno jsem sem dával příklad, kdy nevím jestli do B4 Tranzit jedu legálně - na to jsi schopnej odpovědět nebyl, ale na kecy okolo jsi mistr.
Tys měl bejt politik.
Nebo mnou ukázaný Barrandov, kdy cesta na něj od D0 je nelegální a úplně nesmyslně musím jet přes Prahu, z který se kamiony vytlačují (má to být obraáceně) že - prostě "byrokrad" má představu, že přes Barrandov se jen projíždí a nedochází mu že tam třeba někdo i jede .
Nedávno jsem sem dával příklad, kdy nevím jestli do B4 Tranzit jedu legálně - na to jsi schopnej odpovědět nebyl, ale na kecy okolo jsi mistr.
Tys měl bejt politik.
Chápeš to?
Blablabla, to jsou kecy. Mám výjimku = můžu tam jet, nemám ji, nemůžu tam jet. Nebo když pojedu jednou v roce po dálnici, a sjedu hned na prvním výjezdu, tak nepotřebuju dálniční známku, protože nejezdím pravidelně? Co to je za nesmysl, tos vymyslet sám?Truck Daškam píše: ↑pon 29 srp 06:14 Vyjímka je vyjímečná, to už jsem psal minule. Tu má ten, kdo tam jezdí pravidelně, ne jednou za život. Primárně se zákazy objíždějí a jede se legální cestou.
Odpovídal jsem ti na to. Situaci tam zkoumat nemám čas, ty mi ten čas nezaplatíš. Z obrázku, kde ta mapa měla měřítko asi 1:200000, kam jsi v malování dokreslil 1 zákaz, přičemž nebylo zřejmé, kde přesně je umístěn, a psal jsi o dalších asi 5, které jsi do obrázku ani nezanesl, fakt závěr vyvodit neumím. A okolí tuším Králováku a Hudlic (pokud si dobře pamatuji) natolik dobře neznám, abych z hlavy znal všechny příjezdové cesty a osazení značkami.Truck Daškam píše: ↑pon 29 srp 06:14
Nedávno jsem sem dával příklad, kdy nevím jestli do B4 Tranzit jedu legálně - na to jsi schopnej odpovědět nebyl
Víš, jezdit s náklaďákem a mít k tomu přístup jako ty, že mě sere, že jsou na silnicích zákazy, tak bych se na to asi fakt vysral.
Připadá mi to podobné, jako bych pracoval v IT a sralo mě, že musím sedět na židli a koukat do monitoru a přesto jsem tu práci dělal. Tak to proboha nedělám a jdu dělat něco jiného.
Připadá mi to podobné, jako bych pracoval v IT a sralo mě, že musím sedět na židli a koukat do monitoru a přesto jsem tu práci dělal. Tak to proboha nedělám a jdu dělat něco jiného.
Jenže tu dálniční známku si můžeš koupit na pár kliků z mobilu přímo z kabiny. Což se o té vyjímce říct jaksi nedá, že... Jsem přesvědčený, že i ty, kdybys jednou za rok jel po dálnici a sjel na prvním sjezdu, tak by sis tu známku taky nekoupil, protože z kabiny na parkovišti to nejde a pokud ano, tak by ti přišla při nejlepší vůli za týden.petr_riha píše: ↑pon 29 srp 06:39Blablabla, to jsou kecy. Mám výjimku = můžu tam jet, nemám ji, nemůžu tam jet. Nebo když pojedu jednou v roce po dálnici, a sjedu hned na prvním výjezdu, tak nepotřebuju dálniční známku, protože nejezdím pravidelně? Co to je za nesmysl, tos vymyslet sám?Truck Daškam píše: ↑pon 29 srp 06:14 Vyjímka je vyjímečná, to už jsem psal minule. Tu má ten, kdo tam jezdí pravidelně, ne jednou za život. Primárně se zákazy objíždějí a jede se legální cestou.
Tak bych po té dálnici asi nejel. Nemám tam bez známky co dělat, stejně jako náklaďák v zákazu. Tečka. Pokud jedu na den do zahraničí, kde známku potřebuji, tak si ji buď vyřídím (a je-li to třeba, v dostatečném předstihu, viz. Rakousko pro FO a jejich 14 dní), nebo pojedu jinudy.
Nebo budeš takový hrdina, že si v Rakousku řekneš, že 14 dní na platnost známky online pro FO je zbytečné a zdlouhavé a pojedeš tam bez známky? Dříve není platná, pokud ji kupuješ jako FO.
Takže budu stavět barák bez stavebního povolení, protože vyběhat ho je voser a je to na dlouhé lokte? Stejně to stavební povolení je pouze byrokracie a nikomu vlastně není nic do toho, co si na svém pozemku postavím. Navíc ho potřebuji jen jednou a ne pravidelně. Oh wait...
Seš pokrytec a překrucuješ věci aby ti to vyšlo, což je naprosto zbytečné. Drž se tématu a to koupě dálniční známky, pokud jedeš jednou za rok po dálnici a dalším hned prvním sjezdem sjiždíš. Ty tvrdíš, že bys tam nejel, já si myslím, že lžeš, ale je to tvoje věc.
Téma není dálniční známka, téma je výjimka, která se dá zřídit, ale někteří tvrdí, že to je zbytečné. A že ten zákaz je buzerační.
LOL. Nejsou argumenty, tak budeme urážet? Na základě čeho soudíš, že jsem pokrytec? Že lžu, když tvrdím, že bych nejel někam, kde je to zakázáno? Známe se, že si to můžeš dovolit tvrdit, nebo máš jen tak nízké IQ?
- Truck Daškam
- Letec
Nevím co tom meleš.Blablabla, to jsou kecy. Mám výjimku = můžu tam jet, nemám ji, nemůžu tam jet. Nebo když pojedu jednou v roce po dálnici, a sjedu hned na prvním výjezdu, tak nepotřebuju dálniční známku, protože nejezdím pravidelně? Co to je za nesmysl, tos vymyslet sám?
Jedu po Průmyslový na Kolbenovu - tam je zákaz, takže musím jet z druhé strany a zákaz objet (Jižní spojka>Kbelská>Kolbenova). Nevím jak jsi přišel na to, že musím mít vyjímku - platnost B4 končí stejně jako všechny značky první křižovatkou a platí pouze na ten úsek do křižovatky, kde je nasazená
Jenže já to vím, protože to tam znám - někdo z Brna bude předpokládat, že z druhé strany je to úplně to samý a pojede tudíž dál. Nehledě na fakt, že u zákazu se nelze ani otočit
Rozdíl je v tom, že dálnici vidíš na mapě, a že je zpoplatněná se všeobecně ví.Tak bych po té dálnici asi nejel. Nemám tam bez známky co dělat, stejně jako náklaďák v zákazu. Tečka. Pokud jedu na den do zahraničí, kde známku potřebuji, tak si ji buď vyřídím (a je-li to třeba, v dostatečném předstihu, viz. Rakousko pro FO a jejich 14 dní), nebo pojedu jinudy.
Zákaz na mapě nevidíš a už vůbec nemáš tušení, jaký má rozsah platnosti. Přesněji řečeno jaká je oblast je pod zákazama - tzn. jestli to lze legálně vůbec objet jak píšu výše.
A ona může bejt celá oblast pod B4 a pouze jedna cesta má B4+Mimo MO (tj. legání cesta). Ovšem to nikde nevyčteš, to je prostě pro místopisně znalé.
Já třeba vím, jak se v Praze pohybovat a umím objet všechny B4. Ovšem když přijedu do Brna, budu přes různé B4 jezdit měsíc, než se naučím, kudy a jak jezdit
Zajímavý, že třeba za 10let se ještě neobjevil někdo jako ty a nejezdí dle toho. Proč asi - neuživil by se a nevyjezdil by si peníze ani na naftu
Naposledy upravil(a) Truck Daškam dne pon 29 srp 09:11, celkem upraveno 2 x.
Chápeš to?