Osoba blizka konci??

Zážitky, zkušenosti, srazy, upozornění na nebezpečná místa i dotěrnou policii.

Moderátor: řidičBOB

Odpovědět
aikoN
Letec

Re: Osoba blizka konci??

Příspěvek od aikoN »

Tak, samozřejmě by byl pronájem zadarmo, 10 Kč (či za pronájem jiné věci od něj), to je moje věc, jestli za to něco chci :-)

edit: Jak si to znova čtu, tak v tom případě by se správní orgán pokusil zjistit další odpovědnou osobu a vydat příkaz nový. V opačném případě by to zase spadlo ke mně. Jen si nejsem jistý, co se rozumí pojmem "zjistit". Podle mého by to mělo být to samé, jak to bylo doteď s botičkou - stačí uvést jméno.
Rychlost zabíjí!
emix
Autoškolák

Příspěvek od emix »

BTW: Zde je vidět, jak kdo hlasoval:
http://www.psp.cz/sqw/hlasy.sqw?G=53857&o=6

Onen pozměňovací návrh (vím, že kopie tu byla, ale raději přímo ke zdroji)
http://www.psp.cz/sqw/text/tiskt.sqw?o=6&ct=300&ct1=2

Zajímalo by mě, co se stane, pokud nezaplatím ve stanovené lhůtě a ani nesdělím údaje o totožnosti řidiče vozidla podle § 125h odst.6. Podle § 125h odstavce 5 se dále pokračuje v šetření přestupku. Znamená to, že se dál postupuje "starým známým" způsobem? Tzn. předvolání za účelem podání vysvětlení (a následné odmítnutí podání vysvětlení)? Věděl by někdo? ...

V textu návrhu není stanoveno, že MUSÍM zaplatit do 15 dnů, byť je v návrhu řečeno, že jsem zodpovědný (podle § 125f odst. 1 a 2). I kdyby to spadlo do § 125f, tak je to podle mě cyklické. Celý ten návrh na mě dělá dojem, že nestojí na pevném základě.
§ 125h odstavec 5
Je-li určená částka uhrazena nejpozději v den splatnosti, obecní úřad obce s rozšířenou působností věc odloží. V opačném případě obecní úřad s rozšířenou působností pokračuje v šetření přestupku. O tomto postupu poučí obecní úřad obce s rozšířenou působností provozovatele vozidla ve výzvě podle odstavce 1.

§ 125h odstavec 6
Neuhradí-li provozovatel vozidla určenou částku, může obecnímu úřadu obce s rozšířenou působností, který jej vyzval k uhrazení určené částky, písemně sdělit údaje o totožnosti řidiče vozidla v době spáchání přestupku ve lhůtě podle odstavce 3. Toto sdělení se považuje za podání vysvětlení. O tomto postupu poučí obecní úřad obce s rozšířenou působností provozovatele vozidla ve výzvě podle odstavce 1.
pjanda
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pjanda »

emix píše:BTW: Zde je vidět, jak kdo hlasoval:
http://www.psp.cz/sqw/hlasy.sqw?G=53857&o=6
Chapu to spravne, ze proti teto nebetycne hlouposti hlasovali pouze dva poslanci? To je to s nami ovsem vaznejsi, nez jsem si myslel...
Milovník starých pořádků.
Skanz3n
mmira
Moderátor

Příspěvek od mmira »

WTF, huml se zdrzel?
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
emix
Autoškolák

Příspěvek od emix »

@pjanda
Myslím si, že ona "osoba blízka" se stala "mainstreamem" a stát na přestupcích nevybírá tolik peněz, kolik by chtěl, proto potřebuje přijmout protiopatření a tuto díru v rozpočtu zalepit. A je IMO jedno, kdo zrovna vládne, protože to bude pálit každého, kdo bude zrovna u moci.

Jiná otázka je, zda-li to fízlování má smysl, případně v jaké podobě, nebo rozsahu. Ale celé je to politika, je to reálný život, kde se nerozhoduje spravedlivě, logicky, nebo podle vyššího principu mravního. Jediná logika je v tom, aby opatření stálo co nejméně (efektivita) a aby to bylo průchozí - tzn. že se odpovědnost přenese na nejslabší článek řetězu, který se neumí (nemůže/nechce) bránit a aby to nevyvolalo masový odpor veřejnosti (vhodné PR) a případně, aby se nezvýšila nezaměstnanost.

Tím nechci říct, že to schvaluji. Naopak.
KoPP
Letec

Příspěvek od KoPP »

http://zpravy.idnes.cz/nova-vymluva-rid ... domaci_cen

no třeba to nebude tak horké jak se to vaří.
Slow and serious
bob
Autoškolák

Příspěvek od bob »

Zajímavá je ta varianta s okopírovanou SPZ.

"Dobrý den, v uvedenou hodinu jsem po dané komunikaci nejel. Vypadá to, že si někdo nalepil mojí SPZ na své auto. Doufám, že toho lumpa chytíte."

Jinak doufám, že se vyrojí pár právníků, kteří něco vymyslí. Ročně se podobně vyhnu tak 2-3 pokutám za rychlost hlavně z bodového hlediska. Finančně by se to dalo zvládnout. Ale bojím se, že se vyrojí MP, protože to budou brát opravdu jako příjem obce a mohou brát % ze zisku jako prémie.
Navíc mi to je "protivné už z principu". Policie je líná chytat hříšníky, tak jen instaluje kamery? Čip v mozku je pak už fakt za rohem.
emix
Autoškolák

Příspěvek od emix »

@KoPP
Také si myslím. Podle mě je to jen taková "nabídka" na DOBROVOLNÉ zaplacení pro ty, kteří jsou pasivní a nebo neví.
GSkondro
Autoškolák

Příspěvek od GSkondro »

=)) Marně vzpomínám ,který zákon vyvolal takové zděšení u České populace. L-) Je mi úplně jasné ,kdo se ho nejvíc bojí. :ympeace:
aikoN
Letec

Příspěvek od aikoN »

A mně je zase jasné, kdo na něj nejvíc doplatí :-*
Rychlost zabíjí!
Odpovědět