V tom se právě pleteš - není potřeba to chápat. Odsoudit se má na základě důkazů...pravděpodobnost nechme matematiceKoPP píše:prostě se odsuzuje s určitou pravděpodobností a je potřeba to chápat.
Lacina vs. další případy
Moderátor: řidičBOB
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Re: Lacina vs. další případy
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
Očividně stačilo, že 9 z 10 lidových soudců bylo přesvědčeno o vině
2.9T RWD
na základě důkazu, které jsou v té době přípustné, v jiné nejsou, jindy se zas příjde jak to oblafnout, chyby vznikají vždycky...
takže i na základě hodně přímých důkazů může vzniknout špatně odsouzený... a jsme zpátky u té pravděpodobnosti (a tentokrát v duchu jakém jsem to myslel), kolik těch špatně odsouzených je a že jich vždycky několik bude. A kolikrát soudce nebo žalobce špatně kvalifikoval čin a hříšník dostal nepřiměřený trest?
a jinak na základě důkazů, které nejsou nikdy 100%-tní... záznam, DNA, otisky, svědci, vše jde narafičit, nahrát, nachystat a v neposlední řadě zůstává i nepřesnost měření.
takže i na základě hodně přímých důkazů může vzniknout špatně odsouzený... a jsme zpátky u té pravděpodobnosti (a tentokrát v duchu jakém jsem to myslel), kolik těch špatně odsouzených je a že jich vždycky několik bude. A kolikrát soudce nebo žalobce špatně kvalifikoval čin a hříšník dostal nepřiměřený trest?
a jinak na základě důkazů, které nejsou nikdy 100%-tní... záznam, DNA, otisky, svědci, vše jde narafičit, nahrát, nachystat a v neposlední řadě zůstává i nepřesnost měření.
Slow and serious
Ač jsem byl doposavaď v této diskuzy proti KoPP, teď mu musím dát za pravdu - nic není 100%, dokud to dělají lidi a dokud to je děláno výmyslem/vynálezem/přístrojem lidí. Tohle je teorie relativity v praxi. Ale je potřeba zase na druhou stranu jak tu BOB psal mít zdravý rozum a to tohle odsouzení postrádá. To prostě není ani 80%, to je úplně mimo. U soudních případů vražd na základě otisků, pachové stopy, DNA, svědků, záznamu je to procento daleko jistější.
Audi S4, 3.0TFSI quattro 245kW (333k)
"Zpřísňování trestů je jen marným pokusem omezených hlav, terorem si vynutit úctu k zákonům." (Rousseau)
- jsem slušný řidič s čistým bodovým kontem
"Zpřísňování trestů je jen marným pokusem omezených hlav, terorem si vynutit úctu k zákonům." (Rousseau)
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Nemělo by existovat odsouzení (a už vůbec ne nepodmíněné odnětí svobody) na 80% důkazechWeeper píše:Ač jsem byl doposavaď v této diskuzy proti KoPP, teď mu musím dát za pravdu - nic není 100%, dokud to dělají lidi a dokud to je děláno výmyslem/vynálezem/přístrojem lidí. Tohle je teorie relativity v praxi. Ale je potřeba zase na druhou stranu jak tu BOB psal mít zdravý rozum a to tohle odsouzení postrádá. To prostě není ani 80%, to je úplně mimo. U soudních případů vražd na základě otisků, pachové stopy, DNA, svědků, záznamu je to procento daleko jistější.
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
celou dobu zde tvrdím, že ikdyby byl prokázán úmysl, tak šlo trestat rozumně a výchovně nikoliv destruktivně jako v tomto případě. Dále jsem trochu utekl a řešil kriminalitu celkově, že výše trestu je pak postavena na tak subjektivních věcech jako je názor znalce a ...řidičBOB píše:Nemělo by existovat odsouzení (a už vůbec ne nepodmíněné odnětí svobody) na 80% důkazechWeeper píše:Ač jsem byl doposavaď v této diskuzy proti KoPP, teď mu musím dát za pravdu - nic není 100%, dokud to dělají lidi a dokud to je děláno výmyslem/vynálezem/přístrojem lidí. Tohle je teorie relativity v praxi. Ale je potřeba zase na druhou stranu jak tu BOB psal mít zdravý rozum a to tohle odsouzení postrádá. To prostě není ani 80%, to je úplně mimo. U soudních případů vražd na základě otisků, pachové stopy, DNA, svědků, záznamu je to procento daleko jistější.
o 80% jsem nikdy nemluvil, jen aby se dobře počítalo tak o 90 a 95 (prostě s 98,74234 se dělají modelové situace blbě a asi bych našemu soudnictví i moc fandil)
jinak dfensovi to taky trochu uteklo... za 11 s by mazdu dojel nikoliv, že by dojel na místo, kde byla mazda původně. tam by při 220kmph byl asi za 6-7 s. Nikdo nejsme neomylní, ale asi nám všem došlo, že slečna byla poleno za volantem, její spolujezdec buran z buranovic...
reálný scénař. Lacina je dojel, pak předjížděl, chtěl se podívat kdo tam řídí, spolujezdec ho vyfakovníkoval, on to opětoval, rup v kouli... a jestli to pak udělal schválně nebo mu jen stoupl tlak a jak hrkal jednou rukou zahrkal i druhou je věc mezi nebem a zemí.
prašť jak uhoď neměl se nechat vyprovokovat od nějakýho spolujezdce Šamršuli v Mazdě a jet normálně dál a nečučet vedle.
Naposledy upravil(a) KoPP dne úte 03 kvě 22:19, celkem upraveno 2 x.
Slow and serious
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
KoPP: ano, nakousnul jsi to správně - trest by měl být výchovný...což v tomto případě není.
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
Však jo, v tomto si neodporujem.řidičBOB píše: Nemělo by existovat odsouzení (a už vůbec ne nepodmíněné odnětí svobody) na 80% důkazech
kucí, kamajádi, však my se tu shodneme, dyť to myslíme všickni stejně.
Slow and serious
Však jo, akorát každej má jiné vyjadřovací styly. Ale názor na relativitu se mi hodně líbí - to si ostatně myslím také. Může bejt x let x kriminalistů na jeden případ, může mít toho fakt hodně a stejně to může bejt podstrčenen vajgl někoho jinýho - kterou si vzal dotyčný z hospody a pak najdou DNA slin z cigarety. To samý vlasy, jakejkoli biologickej materiál. Podle mě už se to muselo někdy stát, že si dotyčný dokonale naplánoval a kriminalisté odsoudili jiného a vlk se nažral a koza zůstala celá.