Nejlepsi silnice v Ceske republice ( + SK)
Moderátor: řidičBOB
Re: Nejlepsi silnice v Ceske republice
Dnešní cesta do obchodu (asi 800m) měřila +/- 75km. Obzvlášť 340ka z Chrudimi na Seč je libová.
Nejhezčí pohled na silnici je skrz prorezivělou podlahu na dvojitou plnou čáru.
Dneska jsem se dostal k nějakému serióznějšímu náčiní a zase si připoměl, jak to máme na Vysočině krásný.
Když by se chtěl někdo trošku povozit a přitom objet kolonu na D1, tak když před Jihlavou sjedete na Větrný Jeníkov a po sjezdu bude pokračovat rovně, čeká ho zhruba 20 kiláků krásné silničky, přerušené jednou obcí Smrčná (asi tak 500m), kdy rychlé pasáže (170+ v 300k AWD) střídají místa "na jedničku". A nejezdí tam nikde nic. Blbý je, že to z velký části vede lesem, takže je potřeba bejt opatrnější v zatáčkách. Klouže to Doporučuju mít navigaci a koukat "co bude dál". Na pár místech ta silnice najednou jde neočekávatelným směrem a vlítnout tam naslepo smrdí krchovem.
Po příjezdu do Jihlavy se dá buď ihned vrátit na dálnici, nebo pokračovat skrz Jihlavu dál na Kamenici a až do Třebíče. A je to parádní
Když by se chtěl někdo trošku povozit a přitom objet kolonu na D1, tak když před Jihlavou sjedete na Větrný Jeníkov a po sjezdu bude pokračovat rovně, čeká ho zhruba 20 kiláků krásné silničky, přerušené jednou obcí Smrčná (asi tak 500m), kdy rychlé pasáže (170+ v 300k AWD) střídají místa "na jedničku". A nejezdí tam nikde nic. Blbý je, že to z velký části vede lesem, takže je potřeba bejt opatrnější v zatáčkách. Klouže to Doporučuju mít navigaci a koukat "co bude dál". Na pár místech ta silnice najednou jde neočekávatelným směrem a vlítnout tam naslepo smrdí krchovem.
Po příjezdu do Jihlavy se dá buď ihned vrátit na dálnici, nebo pokračovat skrz Jihlavu dál na Kamenici a až do Třebíče. A je to parádní
2.5T, 2x2.0TDI, 2,8DC incoming))
Jihlava-Trebic II/405 = luxus. Akorat se tam obcas vyskytuje merici vozidlo.
„Simplify, then add lightness.“ /Colin Chapman/
Ráno sem byl na nejvyšším beskydském Kopcu, pindicou do Ostravice a ... po cestě sem zistil že od minulého týdne protáhli obec "Bílá" na I/56 od Ebeky o dobrých 500m naprosto nesmyslně až do lesa, kde nic neni.... žeby příprava na úsekovku nebo na grilovačku?
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Neska sem si dal i kus Sudchleife -pj- (II/166 a 122) a jako jo, sou to boooží silnice se suprovým asfaltem a rozumným prázdninovým provozem.
Neska sem to trefil - z 500+ km sem neska asi 300 odřídil po II. a III. tř, převážně pěkné asfalty a hlavně s minimálním provozem!! (zatímco I. tř byly přeplněné). Namátkou II/159 z Písku do Týna + II/105 z Týna do ČB, prakticky celá II/152 z Nové Bystřice až do Brna..... och, ach!
Mám hodně ráth tuhle dobu mezi létem a zimou - fčera i neska ráno/dopo sem byl na kopcu pindicou s dopravou tam i z5 po I/35 a I/56 skrz Beskydy a absolutně bez provozu
Neska sem si teda užil SK I/18 a D1 do sytosti - cesta z ta3 domů do CZ trvala o 2 hodiny dýl než normálně - napřed asi 7km dlouhý špunt od Ivachnové až do RK, následně pomalá kolona od RK až po D1 u Trusalové a pak hodinové stání a poskakování mezi Strečnem a vjezdem do ZA . Chjo no.....
Musíš cez Zázrivú a Terchovú...
Ja ted vencim rodinku v Horni Becve. Tak jsem si rikal ze kdyz jedu na Vsetin tak se projedu pres Karlovice kde jsem jezdil do Leskoveho na pionyrske tabory
No nejak jsem si neuvedomil ze je to vesnice za vesnici a furt pade.
Jen jsem koukal ze tam kde jsem jezdil na tabor stoji wellnes hotel Horal
Tak si asi spravim chut az pojedu do Lesne ze to vezmu pres Trojak. Tam se to hezky klikati
No nejak jsem si neuvedomil ze je to vesnice za vesnici a furt pade.
Jen jsem koukal ze tam kde jsem jezdil na tabor stoji wellnes hotel Horal
Tak si asi spravim chut az pojedu do Lesne ze to vezmu pres Trojak. Tam se to hezky klikati
Citroen C4 GP