Nejlepsi silnice v Ceske republice ( + SK)

Zážitky, zkušenosti, srazy, upozornění na nebezpečná místa i dotěrnou policii.

Moderátor: řidičBOB

Odpovědět
pjanda
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Nejlepsi silnice v Ceske republice

Příspěvek od pjanda »

Pridam jeste jeden "okruh" z trochu jinych koutu republiky - Dacicka smycka ;) Ma vice variant, ale ta nejzajimavejsi s ohledem na intenzitu dopravy a zajimavost silnice je tato:

Link na mapy.cz (spojeni Slavonice-Dacice si domyslete)

Zejmena useky Dacice-Kunzak, ale i Kunzak-JH a Nova Bystrice-Slavonice stoji za to. To jsou opravdu krasne profiovane cesty s kvalitnim povrchem, doprava vesmes mirna. Spojnice JH-Nova Bystrice je spise odrikani, Slavonice-Dacice uz jen lehky nadprumer.

Da se pripadne vyrazit i z Dacic na Telc (take pekna cesta) nebo pak i z Telce na JH, ale to uz je silnice prvni tridy a doprava tomu odpovida.
Milovník starých pořádků.
Skanz3n
Weeper
Mistr volantu

Příspěvek od Weeper »

pjanda - Mohu potvrdit, že úsek Dačice-Kunžak je výborný. Přesto, že své doby jsem tam občas zavítal, dnes už nemám tolik času a dlooouho jsem tam nebyl. Ono je to i celkem z ruky. Ale pro ostatní, co mají rádi rychlou trať, byť ne zase nějak extra technickou, doporučuji.

_______

Toto je má bezkonkurenčně nejlepší trasa:

Jáchymov-Boží Dar-Měděnec-Výsluní-Chomutov

Co k tomu říct? Jedním slovem parádní prostředí, zábavný, měnící se profil trasy a dobrý povrch (naposledy před zimou). Jáchymov-Boží Dar pěkných pár vraceček a stoupák. Nevýhodou je celkem slušná hustota dopravy. Situace se dramaticky zlepší po cca 5km, sjezd směr Měděnec, dramaticky klesne hustota dopravy, pohled na větrnou elektrárnu, opravdu rychlé pasáže střídající se s pomalými. U v.n. Přísečnice (v.n. Přísečnice) směr Výsluní začíná parádní uzká silnička až k napojení na I/7. Ti co mají odvahu tu mohou jet opravdu hodně rychle. Ještě před napojením na nudnou sedmičku vás čeká před obcí Celná, extrémně krátký, byť velice pěkný úsek vraceček. Za zmínku ještě stojí dvoupruhové uspořádání silnice č.7 do Chomutova, kde jsou táhlé zatáčky a je super vyzkoušet si jízdu na samé hraně možností - opět nic technického, ale pokud jedete opravdu rychle je to sranda.

Nejvíc vám asi dá místo tlachání podívat se na fotomapu uvedeného odkazu a project si trasu kousek po kousku.
Audi S4, 3.0TFSI quattro 245kW (333k)

"Zpřísňování trestů je jen marným pokusem omezených hlav, terorem si vynutit úctu k zákonům." (Rousseau)
- jsem slušný řidič s čistým bodovým kontem ;-)
KoPP
Letec

Příspěvek od KoPP »

http://www.mapy.cz/#mm=ZTtTcP@sa=r@st=s ... 91568@z=12

není to moc dlouhý, ale jezdím 2x týdně kolem a vždycky si to sjedu :)
Slow and serious
mmira
Moderátor

Příspěvek od mmira »

jeden z velmi kratkych useku se super povrchem a velmi zajimavym povrchem je kousek od valmezu

zrovna v miste, prechodu tech dvou potoku je velmi zajimave misto, da se jezdit obema smery. meni se tam jak polomer zatacek, tak vyskovy profil. hezky to auto vykopava do vysky a je mozno trenovat ruznou praci s prenosem hmotnosti.
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
goes
Elektro Expert

Příspěvek od goes »

mmira: tam to znam, zrovna nedavno sem tam jel, kdyz byla nehoda pres starym jicinem. neni to uplne marne, ale bylo to pod snehem, takze povrch netusim. Ale je to dost kratke na to, tam cilene jet
mmira
Moderátor

Příspěvek od mmira »

jasne, uplne cilene tam jet je nesmysl. ale pokud nekdo pojede kolem, urcite to stoji za zkousku. ja to tam dnes otocil nekolikrat. specialne smer od valmezu pryc je zajimavy, protoze clovek se vyhoupne na horizontik z levotocive zatacky a hned za nim jde celkem ostre doprava. slusne to auto nadlehcuje a krasne jde citit, co se snim pri tom prechodu deje. kez by takovych mist bylo vice.
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
goes
Elektro Expert

Příspěvek od goes »

jezdim tam kazdy tyden, tak to zkusim
Weeper
Mistr volantu

Příspěvek od Weeper »

Dnes jsem se pohyboval okolo Brna a dal jsem na rady zdejší a musím uznat, že brněnské okolí je pěkné a členité. Sjel jsem si od exitu 178km směr Veverská Bítýška (II/386) a moc pěkná silnice, směr od dálnice jeden parádní hup a následná celkem ostrá zatáčka, nebýt tam upozornění, tak tam je další křížek (hup). Je to hezká členitá silnička s povrch ujde. Zpátky opět slušný horizont, žádné upozornění, ale zatáčka naštěstí nikde. Co se mi ještě líbilo byla silnice okolo Brněnské přehrady. Taky dokáže zabavit.

Byly tu už nějaké cesty okolo Brna, takže pokud jsem se trefil, pak se omlouvám za duplicitu.
Naposledy upravil(a) Weeper dne pon 14 bře 22:25, celkem upraveno 1 x.

"Zpřísňování trestů je jen marným pokusem omezených hlav, terorem si vynutit úctu k zákonům." (Rousseau)
goes
Elektro Expert

Příspěvek od goes »

no okolo brnenske prehrady bych moc neblbnul v ramci enormniho vyskytu chodcku, cyklisu a prebihajicich lidi je to docela riskantni tam jakkoli vice blbnout. Jinak naprosto genialni jsou silnice okolo macochy, balcarky apod. ten kras je naprosto uzasny, ale opet - extremni mnozstvi cyklistu.
Weeper
Mistr volantu

Příspěvek od Weeper »

Tak on mě trochu srovnal ten hop, takže okolo přehrady už jsem nedělal kraviny - přecejen trať, kterou neznám.

Odpovědět