Lacina vs. další případy
Moderátor: řidičBOB
Re: Lacina vs. další případy
Stalo se toho dost, doslo ke stretu dvou aut za relativne vysoke rychlosti, ktery skoncil nehodou jednoho z nich mimo silnici. Nepotrebuji zde hledat, "co dalsiho by se jeste mohlo stat", toto samo o sobe je dost problematicke a kdo to zpusobil zaslouzi adekvatni trest.
Prokazat umysl je obecne obtizne, to ale na mem pohledu nic nemeni. Ze to "je tezke" nebo v dane situaci "neni mozne" nedava zadne pravo k tomu oprit se o nedostatecne dukazy. Ostatne, tento clovek zjevne neni zadne vrazdici monstrum (o tom snad dostatecne svedci uz jeho predchozi zivot) a pokud existuje opravneny predpoklad, ze by mohl byt znovu nebezpecny za volantem, muzeme se bavit klidne o dozivotnim zakazu rizeni. Ale 5 let vezeni? To je naprosto nesmysl.
Prokazat umysl je obecne obtizne, to ale na mem pohledu nic nemeni. Ze to "je tezke" nebo v dane situaci "neni mozne" nedava zadne pravo k tomu oprit se o nedostatecne dukazy. Ostatne, tento clovek zjevne neni zadne vrazdici monstrum (o tom snad dostatecne svedci uz jeho predchozi zivot) a pokud existuje opravneny predpoklad, ze by mohl byt znovu nebezpecny za volantem, muzeme se bavit klidne o dozivotnim zakazu rizeni. Ale 5 let vezeni? To je naprosto nesmysl.
Milovník starých pořádků.
Skanz3n
Skanz3n
druhá věc opravdu je, že pokud to udělal schválně, tak je to plně srovnatelné s vyběhnutím s nožem nebo pistolí v ruce na druhého jen se špatně trefit.
osobně v tom nemám jasno, ani mít nemůžu, informací mám málo. Ale budu se opakovat, ikdyby se mu úmysl prokázal tak by mi přišlo rozumné: čistírna, podmínka, odškodnění. (ale to jen proto, že to dopadlo, jak to dopadlo a vzhledem k tomu, že se asi skutečně jedná o normálního člověka) - taky patrně nebyl úplně bez sebereflexe, zastavil.
peklo ovšem je jakým způsobem je tahán medii.
osobně v tom nemám jasno, ani mít nemůžu, informací mám málo. Ale budu se opakovat, ikdyby se mu úmysl prokázal tak by mi přišlo rozumné: čistírna, podmínka, odškodnění. (ale to jen proto, že to dopadlo, jak to dopadlo a vzhledem k tomu, že se asi skutečně jedná o normálního člověka) - taky patrně nebyl úplně bez sebereflexe, zastavil.
peklo ovšem je jakým způsobem je tahán medii.
Slow and serious
Ja v techto dilematech jednoznacne ctim zasadu, ze je nebezpecnejsi potrestat nekoho, kdo je nevinny, nez nepotrestat nekoho, kdo je vinny. V tomto pripade slo navic snadno zvolit reseni, ktere dotycnemu nedovoli neco podobneho opakovat a pritom mu neznicilo zivot. Ze soud zvolil bez nadsazky extremni reseni je zde navic jiste dano hlavne medialnim humbukem, ktery se okolo toho strhl. A ze soud k tomuto jakkoli prihlizi je proste hanebne...
Milovník starých pořádků.
Skanz3n
Skanz3n
pjanda jako vždy férový názor na věc
ad - 5sec pochybného videa, s nízkou kvalitou a plynulostí, 2 svědci, názor pochybného kecperta pro mě není žádný důkaz.
ad - 5sec pochybného videa, s nízkou kvalitou a plynulostí, 2 svědci, názor pochybného kecperta pro mě není žádný důkaz.
Audi S4, 3.0TFSI quattro 245kW (333k)
"Zpřísňování trestů je jen marným pokusem omezených hlav, terorem si vynutit úctu k zákonům." (Rousseau)
- jsem slušný řidič s čistým bodovým kontem
"Zpřísňování trestů je jen marným pokusem omezených hlav, terorem si vynutit úctu k zákonům." (Rousseau)
- jsem slušný řidič s čistým bodovým kontem
no zas čistě pragmaticky při pravděpodobnosti 90% je lepší nechat sednout. protože lepší jeden nevinnej v krimu než 9 kriminálníků na svobodě. (z pohledu lesa je jistější vysekat 10 stromů, kteří jsou na 90% napadeni kůrovcem, les zůstane zdravý a možná měl jeden stromek pech - proto by tu měly existovat nápravné instuty pro špatně odsouzené a hlavně výchovné tresty, které by automaticky neznamenaly konec normálního života)
to, že je v tomto případě trest extrém nemá cenu dále debatovat. Něco jako na SVK za pěstování marihuany 20 let.
to, že je v tomto případě trest extrém nemá cenu dále debatovat. Něco jako na SVK za pěstování marihuany 20 let.
Slow and serious
tak s tim absolutne nesouhlasim, lepsi deset kriminalniku na svobode, nez jeden nevinny zavreny
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Není pochyb o tom, že to udělal schválně...když ho to ale napadlo, tak určině ne s tím, že: já tu číču zabiju! Úmysl je zde zcela zcestný a účelový.KoPP píše:druhá věc opravdu je, že pokud to udělal schválně...
Jsem opravdu konsternován z toho, že v demokratické společnosti je možné takto účelově odsoudit člověka.
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
řidič Bob: nejsi sám
přesně tak, vidím to stejně...Caddy píše:tak s tim absolutne nesouhlasim, lepsi deset kriminalniku na svobode, nez jeden nevinny zavreny
Naposledy upravil(a) Deli dne úte 03 kvě 21:20, celkem upraveno 1 x.
"Každý tančíme podle vlastní melodie." Charles Emerson Winchester III
Fordem tam, vlakem zpátky!
Fordem tam, vlakem zpátky!
Caddy: v ideálním společnosti ano, reálně až kolem Tebe bude poskakovat 5 šašků, na které nebude metr a každý týden Ti ukradnou auto nebo peněženku...
edit: Tady pokud bychom chtěli opravdu odsuzovat jen 100% jasné případy tak tu bude spousta trestných spekulantů, kteří najdou mezírku a budou se tlemit.
Zkusím trochu rozvést svou úvahu: Máme 20 lidí, co na 95% znásilnili, všechny je pustíme a polovina zopakuje: poškozených je 10, posadíme je všechny, poškozený je jeden. Co je z pohledu masy, státní správy vhodnější je asi jasné.
proto máme taky takové zbytečné povolání jako různé znalce, soudce a podobně, vše jsou to jen více či méně subjektivní názory a v důsledku rozhodují o osudech.
zbytek: o výši trestu nehodlám debatovat, naprosto nevýchovné, nepotřebné, špatné.
edit: Tady pokud bychom chtěli opravdu odsuzovat jen 100% jasné případy tak tu bude spousta trestných spekulantů, kteří najdou mezírku a budou se tlemit.
Zkusím trochu rozvést svou úvahu: Máme 20 lidí, co na 95% znásilnili, všechny je pustíme a polovina zopakuje: poškozených je 10, posadíme je všechny, poškozený je jeden. Co je z pohledu masy, státní správy vhodnější je asi jasné.
proto máme taky takové zbytečné povolání jako různé znalce, soudce a podobně, vše jsou to jen více či méně subjektivní názory a v důsledku rozhodují o osudech.
zbytek: o výši trestu nehodlám debatovat, naprosto nevýchovné, nepotřebné, špatné.
Naposledy upravil(a) KoPP dne úte 03 kvě 21:30, celkem upraveno 6 x.
Slow and serious
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
No vidíš a jeho ctihodnost z těch necelých 5s ví, že Lacina si během nich chladnokrevně naplánoval a provedl hanebný zločin.Weeper píše: ad - 5sec pochybného videa, s nízkou kvalitou a plynulostí, 2 svědci, názor pochybného kecperta pro mě není žádný důkaz.
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time