Policejni Passaty, Superby a neoznacena merici vozidla #2

Zážitky, zkušenosti, srazy, upozornění na nebezpečná místa i dotěrnou policii.

Moderátor: řidičBOB

Odpovědět
pavproch
Letec

Re: Policejni Passaty, Superby a neoznacena merici vozidla #2

Příspěvek od pavproch »

pavproch píše: čtv 14 bře 14:21 Fčíl na průtahu I/35 skrz HBečvu = 2:0 pro brambora2 (jel sem tam a zpět) vs. "náš" Sup 4813 s bradavicou "on". Chytrá paní hlásila dostatečně s předstihem.
Neska pro změnu 1:0 pro Leguána (sem ho jel nakrmit) - na Hutisku ten "náš" Sup s bradavicou "on" stál (neviditelně) mezi auty v podélném parkování. Chytrá paní varovala dostatečně včas.
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
audis
Autoškolák

Příspěvek od audis »

Dotaz : neoznacena vozidla se skrytými majáky mohou hlidkovat a zastavovat i jednoclená hlídka?

Co jsem viděl dnes mezi Poděbrady a Chlumec n Cidlinou na bývalé silnici 11. Na výjezdu z obce předjede hnědé auto skrytý superb3 černý. V superbu není spolujezdec. Jede vláček Polák, pomalé červené auto, hnědé , superb. Je to s kopce, dohlednost 3 km, provoz minimální. Polák na to slapne a mizí v dali. Hnědé předjíždí červené aby využil potencionální energii a testuje superb co udela. Ihned předjíždí červené též superb, hnědé brzdí na predpisovku, superb se řadí opět za hnědé, superb musel též brzdit. Jede 10 sekund vláček predpisovkou za sebou hnědé a superb. Pak superb na to slapne, předjíždí hnědé. Polák je 500 m před hnedym a superbem v tu chvili.
Superb Dojede Poláka a na majáky ho staví. Ze superbu vystoupila z místa řidiče osoba bez čepice a bez bundy v tmavém, nevím jestli měla uniformu nebo montérky byl jsem už daleko. Víc jsem už neviděl co bylo.
Naposledy upravil(a) audis dne pon 23 zář 19:57, celkem upraveno 2 x.
Mohli bychom prosím bez povinností a bez nároků hned zítra ráno vystoupit z EU?
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Zastavovat může policista, pokud je to v souladu s tím, jak zastavovat vozidla z jedoucího auta.
O dopraváka se nejednalo. Pokud se vůbec jednalo o policistu. Jedna osoba není obvyklá.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Truck Daškam
Letec

Příspěvek od Truck Daškam »

Mě někdy před rokem stavělo civilní bílé Movano (ano, dodávka), asi nějaká prapodivná hlídka SPJ/OHS/PMJ (myslím že dle znaku to byl PMJ, ale už nevím).. Ale asi jsem se na ně mohl i vykašlat, pááč měli jen predátora za oknem a nápis na stínítku.

Bob by mi asi potvrdil (či vyvrátil?), že případné nezastavení by vzhledem odfláknuté instalaci majáku nemohlo skončit postihem?
Chápeš to?
audis
Autoškolák

Příspěvek od audis »

Mimo téma : v Hradci Králové jsem minulý týden viděl černý Ford tranzit verze bus, asi současná generace, skryté majáky blikaly, měli někoho zastaveného, černá uniforma, vybavená vesta vystrojí, na zádech policie.
Mohli bychom prosím bez povinností a bez nároků hned zítra ráno vystoupit z EU?
mmrakk
Spolujezdec

Příspěvek od mmrakk »

Stále v přehledu nevidím RZ Superb 3 z Středočeský kraj DO Nová Ves: bílá Moon -> 3SZ 6941 viz článek https://zpravy.158.zone/nebezpecny-pach ... -zasahovka - viz tam přiložené foto, které přikládám i sem. Potkávám ji na D8, ale samotnému se mi nepodařilo odfotit, ale kamarád ho včera zahlédl na D8 u Velemína a RZ si zapamatoval a podle ní Google našel foto....
Obrázek
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Truck Daškam píše: pon 23 zář 20:47 Bob by mi asi potvrdil (či vyvrátil?), že případné nezastavení by vzhledem odfláknuté instalaci majáku nemohlo skončit postihem?
K zastavení z jedoucího vozidla vůbec majáky nepotřebuje.
Tam stačí světelný nápis STOP nebo mávání paží nahoru a dolů, což by z neoznačeného civilního Movana působilo asi divně a osobně bych takovému vozidlu nezastavil.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

mmrakk píše: úte 24 zář 10:27 Stále v přehledu nevidím RZ Superb 3 z Středočeský kraj DO Nová Ves: bílá Moon -> 3SZ 6941
Ona tam byla, ale pouze barva bez RZ. Je to ještě ta původní série před FL.
RZ jsem doplnil - díky!
No pain, no gain.
Vespa time \m/
delphin
Pan Řidič

Příspěvek od delphin »

audis píše: úte 24 zář 07:15 Mimo téma : v Hradci Králové jsem minulý týden viděl černý Ford tranzit verze bus, asi současná generace, skryté majáky blikaly, měli někoho zastaveného, černá uniforma, vybavená vesta vystrojí, na zádech policie.
Ty tmavé Transity jsem viděl u cizinecké, ale mají je asi i jiní. V okolí Brna je potkávám celkem často - tmavě hnědá metalíza...
Nejdřív Pionýr, pak Favorit, Fabia, Focus, Superb, Kodiaq a teď Octavia se Superbem. Ale Pionýr mi pořád zůstal...
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Má je GIBS i zásahovka nebo SKPV.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Odpovědět