Hon na piráty
Moderátor: řidičBOB
Re: Hon na piráty
Absolutní souhlas, ostatní už byly jen důsledky situace, kterou způsobil.honziss píše: Podle me je jasnym vinikem ridic bmw, ktery donutil octavii brzdenim zastavit v levem pruhu dalnice. To je vec, ktera se proste stat nesmi. Ridic ktery tohle udela by do konce zivota nemel v ruce drzet pribor, natoz ridit auto.
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
To je hodně jednoduchá interpretace...
I když tím nijak nechci obhajovat jednání řidiče BMW!
I když tím nijak nechci obhajovat jednání řidiče BMW!
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
jerry:
Já vím, taky jsem se nepřirovnával k tomuto případu, ale spíše k Weissovi. Chybu jsme udělali oba stejnou, rozdíl byl jenom v následcích, které nemáš možnost ovlivnit. Mě to stálo dvojku na pokutě a jeho?
https://jihlava.idnes.cz/soud-pelhrimov ... -zpravy_mv
Vesměs taky nic, uvidíme co peníze v občanskoprávním.
Já vím, taky jsem se nepřirovnával k tomuto případu, ale spíše k Weissovi. Chybu jsme udělali oba stejnou, rozdíl byl jenom v následcích, které nemáš možnost ovlivnit. Mě to stálo dvojku na pokutě a jeho?
https://jihlava.idnes.cz/soud-pelhrimov ... -zpravy_mv
Vesměs taky nic, uvidíme co peníze v občanskoprávním.
2.5T, 2x2.0TDI, 2,8DC incoming))
Takže budeme řešit pouze prvotní impuls a ne zavinění jednotlivých účastníků, vyplývající z jejich porušení povinností? Když například půjdu po ulici, zakopnu a spadnu pod auto, to auto zastaví, ale to za ním už ne, jelikož nedodržovalo bezpečnou událost a někdo v něm zemře, bude to má vina, protože jsem způsobil sled událostí?jerry píše:Absolutní souhlas, ostatní už byly jen důsledky situace, kterou způsobil.honziss píše: Podle me je jasnym vinikem ridic bmw, ktery donutil octavii brzdenim zastavit v levem pruhu dalnice. To je vec, ktera se proste stat nesmi. Ridic ktery tohle udela by do konce zivota nemel v ruce drzet pribor, natoz ridit auto.
Řidič z BMW by měl být odsouzen za manévr, který provedl - o výši trestu lze diskutovat, nikoliv však za smrt toho dítěte. To má na svědomí řidič Audi.
Rychlost zabíjí!
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Správně to mělo být šetřeno jako dvě nehody...
Mě se v mládí stalo, že děda ve Škodě 1000MB se rozhodl dát na světelné křizovatce chodcům, kteří měli červenou přednost, zastavil na svou zelenou a pouštěl je. Za ním bylo taxi (Alhambra nebo tak něco), přes které jsem to neviděl...ten dupnul na brzdu a já ve Škodě Felicia jsem to do něj nakropil. Měl kouli, takže on skoro nic, ja rozmuchláno.
Přijeli cajti a vůbec se nebavili - moje vina - musím předvídat a být schopen zastavit i v takové situaci. A když to prej nezvládám, tak mám jezdit MHD. Dědula samo v poklidu odjel a ničeho si ani nevšiml.
Takže valit v levém a tvrdit, že tam nic nemůže být/stát, je nebetyčná blbost!
Mě se v mládí stalo, že děda ve Škodě 1000MB se rozhodl dát na světelné křizovatce chodcům, kteří měli červenou přednost, zastavil na svou zelenou a pouštěl je. Za ním bylo taxi (Alhambra nebo tak něco), přes které jsem to neviděl...ten dupnul na brzdu a já ve Škodě Felicia jsem to do něj nakropil. Měl kouli, takže on skoro nic, ja rozmuchláno.
Přijeli cajti a vůbec se nebavili - moje vina - musím předvídat a být schopen zastavit i v takové situaci. A když to prej nezvládám, tak mám jezdit MHD. Dědula samo v poklidu odjel a ničeho si ani nevšiml.
Takže valit v levém a tvrdit, že tam nic nemůže být/stát, je nebetyčná blbost!
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
Tak nějak pořád žiju v přesvědčení, že stále platí pravidlo, co neubrzdíš, to neukecáš. Souhlasím s názory, že příčina prudkého zastavení, mohla být jakákoliv a ostatní by měli být schopni reagovat.
Při hromadných kolizích, taky nedostane jako jediný, flastr viník nehody, ale každý, kdo následně neubrzdil.
Při hromadných kolizích, taky nedostane jako jediný, flastr viník nehody, ale každý, kdo následně neubrzdil.
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
Nemám moc rád přirovnávání, často to dost pokulhává. A tohle teda fakt dost. Jedna věc je, když pod auto nešťastnou náhodou spadneš, jiná, když před to auto úmyslně hodíš traverzu. Cítíš ten rozdíl? A ten bavorák byla v tomto případě ta úmyslně hozená traverza.aikoN píše:Takže budeme řešit pouze prvotní impuls a ne zavinění jednotlivých účastníků, vyplývající z jejich porušení povinností? Když například půjdu po ulici, zakopnu a spadnu pod auto, to auto zastaví, ale to za ním už ne, jelikož nedodržovalo bezpečnou událost a někdo v něm zemře, bude to má vina, protože jsem způsobil sled událostí?jerry píše:Absolutní souhlas, ostatní už byly jen důsledky situace, kterou způsobil.honziss píše: Podle me je jasnym vinikem ridic bmw, ktery donutil octavii brzdenim zastavit v levem pruhu dalnice. To je vec, ktera se proste stat nesmi. Ridic ktery tohle udela by do konce zivota nemel v ruce drzet pribor, natoz ridit auto.
Řidič z BMW by měl být odsouzen za manévr, který provedl - o výši trestu lze diskutovat, nikoliv však za smrt toho dítěte. To má na svědomí řidič Audi.
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
Je otázka dizkuze, zda audi mělo stihnout zastavit či ne. Ale vinit ho ze zavinění smrťáku? To přece nikdo nemůže myslet vážně. Právě proto je tam soudce, aby věc posoudil z logiky věci. Pokud by se jednalo o slepou interpretaci práva, mohl by to vyřešit robot.
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Jo, soudci - to je kapitola sama pro sebe Říct paušálně, že soudce je ten, co správně interpretuje právo, je v dnešní době dosti k smíchu.
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time