Právní oříšky v dopravě a jejich řešení

Zážitky, zkušenosti, srazy, upozornění na nebezpečná místa i dotěrnou policii.

Moderátor: řidičBOB

Odpovědět
GeneHawkins
Letec

Re: Právní oříšky v dopravě a jejich řešení

Příspěvek od GeneHawkins »

Zapomněls na toho čínského důstojníka, co dopis sedmi lidem nepřeposlal a do roka ho poslali na frontu a on tam zahynul.
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

ultima ratio: no vidíš a já do protokolu, při sundavání botičky napsal, že vozidlo tam zaparkoval Evžen Oněgin, na místě jsem nezaplatil ani korunu a nikdy mne nepřišlo ani pozvání k podání vysvětlení ;-)
No pain, no gain.
Vespa time \m/
ultima ratio
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ultima ratio »

To já ukázal průkaz poloboha, nic jsem nezaplatil a ani žádný protokol nepsali. Prostě v tom nespatřili dopravní přestupek, tak to neoznamovali správnímu orgánu a ani neřešili v blokovém řízení. ;)

V tvém případě to správní orgán asi musel odložit, protože to strážník udělat nemůže. Ale o tom se ty ani nedozvíš.
Naposledy upravil(a) ultima ratio dne čtv 23 srp 08:16, celkem upraveno 1 x.
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

tomu věřím...nesvépravní lidé nejsou odpovědni za své skutky...takže chápu.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
sudakf
Autoškolák

Příspěvek od sudakf »

Ačkoli máme soudnictví nevalné kvality, zatím jsem vždycky vyhrál, i když někdy skutečně po letech. Soudů se určitě nebojím.

Můžeš odmítnout podat vysvětlení jak policii / obecní policii, tak správnímu orgánu, takže Tvá první výpověď bude až protokolární před správním orgánem. Tu, samozřejmě, měnit nesmíš.

Jestliže někdo do protokolu sdělí, že s hlídkou nebude nic řešit a podepíše to, dobře mu tak. Botička lze řešit: 1) vozidlo jsem zde nepostavil já, ale osoba blízká, 2) vozidlo zde postavil: Joachim Nubup Nubambura, trvale bytem Mogadisho 35, Somalia. Somálsko je jediný stát na světě, kam pošta nedoručuje. Nechť Ti prokáží opak. 99,9% úředníků to hodí do koše.
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

I ty brebto. Máš od různých senátů nejméně 3 zamítnuté kasační stížnosti v Tvých věcech (bližší údaje o spisovkách nebudu uvádět, abych ochránil Tvé soukromí) ;) Nebo Ti advokát rozhodnutí ještě nepředal? :D
Back to basics.
Příčina -> následek
sudakf
Autoškolák

Příspěvek od sudakf »

ExFun píše:I ty brebto. Máš od různých senátů nejméně 3 zamítnuté kasační stížnosti v Tvých věcech (bližší údaje o spisovkách nebudu uvádět, abych ochránil Tvé soukromí) ;) Nebo Ti advokát rozhodnutí ještě nepředal? :D
Vyčkej rozhodnutí soudu ústavního, popřípadě mezinárodního. Dál se k tomu vyjadřovat nebudu.
ultima ratio
Letec
Kontaktovat uživatele:

No a votomtoprávěje. Normální člověk na to nemá čas a nervy, soudit se o blbosti. :))
sudakf
Autoškolák

Příspěvek od sudakf »

ultima ratio píše:No a votomtoprávěje. Normální člověk na to nemá čas a nervy, soudit se o blbosti. :))
Ano, to lze pochopit, ale pak nemá vůbec cenu se dotazovat a diskutovat o tom, kde jsou meze pravomocí jakékoli moci. Je irelevantní diskutovat o tom, jestli za ten či onen přestupek mohl obecní policista / policista uložit blokovou pokutu, když "postižený" pokutou uloženou zcela mimo zákonný rámec toto nehodlá řešit, je irelevantní diskutovat o tom, jestli v tom kterém konkrétním (hypothetickém) případě mohl obecní policista zastavit vozidlo, jak to měl učinit etc. Nebo ano, má to smysl, ale pouze v tom, že budeš moci doma říci manželce, dětem ...: dnes mě zastavil městský policajt v rozporu s ustanovením § ..., ale tím to začne a skončí. Vymahatelnost práva zcela nulová.
Ano, to lze pochopit, ale pak se není čemu divit, že situace v tomto státě se nikoli jen nezlepší, ale zhorší, a to nejen co do vymahatelnosti práva.
ultima ratio
Letec
Kontaktovat uživatele:

To je jen otázka priorit. Člověk je tvor rozumný a instinktivně cítí, že je lepší ukázat tomu strážníkovi ŘP a raději přitom držet hubu a krok, než bojovat s nejistým výsledkem několik měsíců nebo let proti státnímu aparátu, aby se docílilo maximálně nějakého morálního zadostiučinění, že strážník zkontroloval jeho ŘP neoprávněně nebo že ho sice zkontroloval oprávněně, ale pak neoprávněně neoznámil podezření z přestupku správnímu orgánu. Toho strážníka za to stejně nikdo nikdy nepotrestá, on jednal v dobré víře, že jedná oprávněně a pokud už k nějakému takovému rozhodnutí po letech dojde, tak je jeho jednání dávno promlčeno.
Odpovědět