Tohle jsem 5.9.2023 napsal na BF:
... a co se neska při výletu stalo? Stalo se přesně to = sem to na sebe přivolal - jedu si (tam kde už asi miliokrát, kamenitý prudký výjezd na 26/44, kdysi dávno jsem v tom místě ale viděl střepy z pivní láhve) a pšouk, explozivní únik vzduchu ze zadního kola - řezná rána z boku pláště, že do ní šel strčit prst (malíček = 1,5cm) = nemělo smysl se pokoušet to knotovat resp vytahovat nouzový těsnící sprej, který s sebou vozím. A už sem šel domů s bajkem v náručí, něco přes hodinu, no.Já po téměř 4 letech zkušenosti s tubeless tomu tak věřím, že už s sebou na výlety nevozím ani pumpičku (vozil jsem, ale na bajku bez používání zrezla = vyhodil jsem ji) ani náhradní duši, pouze opravný sprej a knoty (za ty 4 roky jsem ještě nepotřeboval ani jednou = doufám, že to na sebe tímto nepřivolám). Na větší/zásadnější defekty s sebou vozím telefon = zavolal bych si domů o (potupný) odvoz autem.
Pozitiva:
- mám (měl sem, musím zas dokoupit) náhradní zadní plášť - už je na bajku
- ten plášť Schwalbe Rocket Ron 2,1" měl za sebou už/teprve asi 30 výletů ale vzorku na něm byla už sotva polovina
- po hodině od montáže nového pláště (samozřejmě NoTubes + projet okolo chalupy, aby se mlíko rozlilo) se zdá, že tlak drží (def. uvidím večer/ráno)
- stalo se to v pochůzné vzdálenosti od domova = nemusel jsem potupně volat 3/4 s prosbou o odvoz
Negativa:
- ten plášť (teda díra v něm) je tak velká že je neopravitelná - sem ho sundal, vylill mlíko, osušil, odmastil, ošmirgloval, nalepil zevnitř velkou (dvojitou) záplatu, nasadil na kolo, nafouknul a prásk - záplata udělala bublinu ven a praskla = ten plášť už je v popelnici
- moc jsem si dneska nezabajkoval (ale o to víc se prošel.... :twisted: )