Cyklistické vlákno

Zážitky, zkušenosti, srazy, upozornění na nebezpečná místa i dotěrnou policii.

Moderátor: řidičBOB

Odpovědět
Brus
Letec

Re: Cyklistické vlákno

Příspěvek od Brus »

já bych se těch kombinací nebál, sám mám kazetu a řetěz shimano a k tomu XX1 AXS, nastavení trvalo o pár minut déle, protože nejde použít ten origo bazmek sram, ale řadí to bez problémů.

PP změny vstřebává pomalu ale přece jen :-) vzpomeň bezduše.

btw. Pavle ty pláště od tebe chtěly jednu projížďku, znovu dofoukat a od té doby to neutíká, koupil jsem dobře :ymhug:
Pravda vyděsí
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

To jsem ráth, že Ti ty pláště vyhovují.

AXS opravdu NE, to nevstřebám ani časem.

Uvidíme, jak to bude dlouhodobě fungovat (až se to ojede).

@vroom: funguje = řadí to krásně všech 12 rychlostí nahoru i dolů (když řadím často), ta jediná moucha je, že NĚKDY když jedu dlouho na 6 kolečko a pak chci přeřadit na menší (páté), tak to nechce přeskočit. Ale jen to šesté/páté a jen po delší jízdě a jen někdy. Malá muška, no.
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Vrooom
Letec

Příspěvek od Vrooom »

pavproch píše: pon 07 srp 08:23 To jsem ráth, že Ti ty pláště vyhovují.

AXS opravdu NE, to nevstřebám ani časem.

Uvidíme, jak to bude dlouhodobě fungovat (až se to ojede).

@vroom: funguje = řadí to krásně všech 12 rychlostí nahoru i dolů (když řadím často), ta jediná moucha je, že NĚKDY když jedu dlouho na 6 kolečko a pak chci přeřadit na menší (páté), tak to nechce přeskočit. Ale jen to šesté/páté a jen po delší jízdě a jen někdy. Malá muška, no.
To je tedy opravdu "malá" muška na funkci u top špičkových komponentů ... To by mě docela štvalo. Ono to asi bude tím jiným offsetem T-type kazety jak ti tu píší. https://www.bike-forum.cz/forum/sram-1x ... ika-vs-axs Co zkusit shimano kazetu, když ti nevyhovuje rozshah klasického eagla?
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

Jiný offset eliminují dorazové šrouby pro nejmenší a největší paszorek 12-kola, tohle je věc stávající uprotředka 12-kola a jen NĚKDY. Budu s tím žít dál.
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

Jo, a míchat SRAM a Shimano je zvěrstvo. Na druhou.
Vrooom
Letec

Příspěvek od Vrooom »

pavproch píše: pon 07 srp 08:42 Jo, a míchat SRAM a Shimano je zvěrstvo. Na druhou.
No ve světle toho co provádíš s nekompatibilní kazetou a přehazovačkou to je trochu úsmevné :-) ...
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

Kdyby mi to blblo furt, tak bych byl i ochoten připustit, že možná máš pravdu (když to SRAM uvádí, že to tak je), ale mám na tom svém setupu odjetu už 12 výletů (ca 35 motohodin, odhadem 500+ km) a udělalo mi to doposud třikrát nebo čtyřikrát. To není úplná nekompatibilita. Imho bude problém v tom šestém (21z) kolečku, které jako jediné z těch 12-ti nemá narrow/wide design. Nebo to bude úplná blbost, jako třeba v sobotu při výletu mi to najednou začalo "skákat" na 11 a 10-tém kolečku až jsem našel v přehazovačce namotaný tenký, skoro neviditelný klacíček. Po jeho odstranění to přestalo, hned.
Vrooom
Letec

Příspěvek od Vrooom »

Mně by to štvalo ale je to tvoje věc že ti to nevadí. Hele ještě je možnost, že tím že je ta kazeta celá posunutá (V tom článku píšou o 5mm) tak by třeba stačilo pořídit převodník s jiným offsetem, aby se ta řetězová linka napravila, třeba proto ti to blbne, protože to na ten NW pastorek nabíhá pod špatným úhlem. I když moc pravděpodobný mi to nepřijde ... Ale bůh ví jak to je, jak máš poštelované ty dorazy a zda nejsi už na dorazu? Já bych na to plácl shimano kazetu, jestli by ti víc vyhovovaly pastorky a neřešil a tuhle prodal ... Se shimanem to má vesele chodit i na sramu a nebo pořídil AXS, protože to má lepší chod B-)
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

AXS NIKDY! Shimano na SRAM taky dávat nebudu, to se mi bytostně příčí. Dorazové šrouby mám zhruba uprostředka jejich délky. Řetězovou linku mám 55mm na převodníku (6mm offset), 12-kolo ale posunuté je - prý to není 5 ale jen 2,3 nebo 2,5 mm.
honziss
Letec

Příspěvek od honziss »

Zacinam ladit silnici. Kola, kokpit, sezeni uz mam vyreseny, ted bych chtel zjednodusit a odlehcit pohon (ultegra 2x11).

Urcite chci 1x12, AXS, lehky prevod mi staci 1:1. Silnicni sady jsou mi ale cizi. Mate nekdo tip na kombinaci silnicni sady a bike kazety od sramu? Kola mam zipp, orech shimano, xd neni problem dokoupit..
R4...258k
R3...261k
EV...264k
Odpovědět