Cyklistické vlákno
Moderátor: řidičBOB
Re: Cyklistické vlákno
já bych se těch kombinací nebál, sám mám kazetu a řetěz shimano a k tomu XX1 AXS, nastavení trvalo o pár minut déle, protože nejde použít ten origo bazmek sram, ale řadí to bez problémů.
PP změny vstřebává pomalu ale přece jen vzpomeň bezduše.
btw. Pavle ty pláště od tebe chtěly jednu projížďku, znovu dofoukat a od té doby to neutíká, koupil jsem dobře
PP změny vstřebává pomalu ale přece jen vzpomeň bezduše.
btw. Pavle ty pláště od tebe chtěly jednu projížďku, znovu dofoukat a od té doby to neutíká, koupil jsem dobře
Pravda vyděsí
To jsem ráth, že Ti ty pláště vyhovují.
AXS opravdu NE, to nevstřebám ani časem.
Uvidíme, jak to bude dlouhodobě fungovat (až se to ojede).
@vroom: funguje = řadí to krásně všech 12 rychlostí nahoru i dolů (když řadím často), ta jediná moucha je, že NĚKDY když jedu dlouho na 6 kolečko a pak chci přeřadit na menší (páté), tak to nechce přeskočit. Ale jen to šesté/páté a jen po delší jízdě a jen někdy. Malá muška, no.
@vroom: funguje = řadí to krásně všech 12 rychlostí nahoru i dolů (když řadím často), ta jediná moucha je, že NĚKDY když jedu dlouho na 6 kolečko a pak chci přeřadit na menší (páté), tak to nechce přeskočit. Ale jen to šesté/páté a jen po delší jízdě a jen někdy. Malá muška, no.
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
To je tedy opravdu "malá" muška na funkci u top špičkových komponentů ... To by mě docela štvalo. Ono to asi bude tím jiným offsetem T-type kazety jak ti tu píší. https://www.bike-forum.cz/forum/sram-1x ... ika-vs-axs Co zkusit shimano kazetu, když ti nevyhovuje rozshah klasického eagla?pavproch píše: ↑pon 07 srp 08:23 To jsem ráth, že Ti ty pláště vyhovují.
Jiný offset eliminují dorazové šrouby pro nejmenší a největší paszorek 12-kola, tohle je věc stávající uprotředka 12-kola a jen NĚKDY. Budu s tím žít dál.
Jo, a míchat SRAM a Shimano je zvěrstvo. Na druhou.
Kdyby mi to blblo furt, tak bych byl i ochoten připustit, že možná máš pravdu (když to SRAM uvádí, že to tak je), ale mám na tom svém setupu odjetu už 12 výletů (ca 35 motohodin, odhadem 500+ km) a udělalo mi to doposud třikrát nebo čtyřikrát. To není úplná nekompatibilita. Imho bude problém v tom šestém (21z) kolečku, které jako jediné z těch 12-ti nemá narrow/wide design. Nebo to bude úplná blbost, jako třeba v sobotu při výletu mi to najednou začalo "skákat" na 11 a 10-tém kolečku až jsem našel v přehazovačce namotaný tenký, skoro neviditelný klacíček. Po jeho odstranění to přestalo, hned.
Mně by to štvalo ale je to tvoje věc že ti to nevadí. Hele ještě je možnost, že tím že je ta kazeta celá posunutá (V tom článku píšou o 5mm) tak by třeba stačilo pořídit převodník s jiným offsetem, aby se ta řetězová linka napravila, třeba proto ti to blbne, protože to na ten NW pastorek nabíhá pod špatným úhlem. I když moc pravděpodobný mi to nepřijde ... Ale bůh ví jak to je, jak máš poštelované ty dorazy a zda nejsi už na dorazu? Já bych na to plácl shimano kazetu, jestli by ti víc vyhovovaly pastorky a neřešil a tuhle prodal ... Se shimanem to má vesele chodit i na sramu a nebo pořídil AXS, protože to má lepší chod
AXS NIKDY! Shimano na SRAM taky dávat nebudu, to se mi bytostně příčí. Dorazové šrouby mám zhruba uprostředka jejich délky. Řetězovou linku mám 55mm na převodníku (6mm offset), 12-kolo ale posunuté je - prý to není 5 ale jen 2,3 nebo 2,5 mm.
Zacinam ladit silnici. Kola, kokpit, sezeni uz mam vyreseny, ted bych chtel zjednodusit a odlehcit pohon (ultegra 2x11).
Urcite chci 1x12, AXS, lehky prevod mi staci 1:1. Silnicni sady jsou mi ale cizi. Mate nekdo tip na kombinaci silnicni sady a bike kazety od sramu? Kola mam zipp, orech shimano, xd neni problem dokoupit..
Urcite chci 1x12, AXS, lehky prevod mi staci 1:1. Silnicni sady jsou mi ale cizi. Mate nekdo tip na kombinaci silnicni sady a bike kazety od sramu? Kola mam zipp, orech shimano, xd neni problem dokoupit..
R4...258k
R3...261k
EV...264k
R3...261k
EV...264k