dopravni nehoda. kdo je vinik? vas nazor?
Moderátor: řidičBOB
- GeneHawkins
- Letec
Re: dopravni nehoda. kdo je vinik? vas nazor?
Proč ne?driver píše:... nemůže tam aplikovat ... předjíždění,...
Ustanovení o předjíždění v blízkosti přechodů a ohrožení předjížděného.
Zákon č.361 o silničním provozu, § 11: Na pozemní komunikaci se jezdí vpravo, PŘI PRAVÉM OKRAJI vozovky. (!)
- GeneHawkins
- Letec
No, ale zrovna tak je tam ustanovení "Řidič předjížděného vozidla nesmí zvyšovat rychlost jízdy ani jinak bránit předjíždění".
Asi se tam mrcasil, a ten za ním ztratil trpělivost, tak chtěl před něj, a ten za nekoukal, nebo ho dokonce nechtěl pustit.
Oba na "pár facek", já se dám poddat.
Asi se tam mrcasil, a ten za ním ztratil trpělivost, tak chtěl před něj, a ten za nekoukal, nebo ho dokonce nechtěl pustit.
Oba na "pár facek", já se dám poddat.
Kdyby mělo první vozidlo s kamerou vozík nebo šlo o větší vozidlo tak bys měl stejný argument? Proč vymáháš u osobáku nějaké závodní chování?
Na křižovatce je na místě sledovat i vozidla IZS jednoduše okolí. Nejsi na uzavřené trati. Je tam přechod, dost důvodů pro plynulou a rozvážnou jízdu.
Vycházím z toho, jak uvádí, že první vozidlo jelo plynule celou dobu z prava do leva.
Tvůj opoziční postoj bych viděl kdyby se střetli o 5m dál než je předposlední foto č11, a kdyby tu šedou Fabii vozidlo s kamerou náhle zavřelo.
Na křižovatce je na místě sledovat i vozidla IZS jednoduše okolí. Nejsi na uzavřené trati. Je tam přechod, dost důvodů pro plynulou a rozvážnou jízdu.
Vycházím z toho, jak uvádí, že první vozidlo jelo plynule celou dobu z prava do leva.
Tvůj opoziční postoj bych viděl kdyby se střetli o 5m dál než je předposlední foto č11, a kdyby tu šedou Fabii vozidlo s kamerou náhle zavřelo.
Zákon č.361 o silničním provozu, § 11: Na pozemní komunikaci se jezdí vpravo, PŘI PRAVÉM OKRAJI vozovky. (!)
Přesně tak.GeneHawkins píše:Oba na "pár facek"
driver: Sám jsi tady před pár příspěvky napsal, že není-li na silnici vyznačeno více jízdních pruhů, měl se řidič držet při pravém okraji vozovky. Souhlasím. Ale řidič vozidla s kamerou to nedodržel. A pokud tedy činil manévr, při kterém mířil do budoucího levého pruhu (a nedržel se tak pravého okraje vozovky), pak měl spolu s tím činit i úkony spojené se změnou jízdního pruhu, tj. zkontrolovat, zda neohrozí případné vedle jedoucí vozidlo a dát znamení o změně směru jízdy.
Jak jsem říkal, oba řidiči si počínali blbě a výsledkem je nehoda.
Princip omezené důvěry nic?
Podívej se na foto č11.
Je tam přechod a to druhé vozidlo před přechodem a na něm mělo jet za kameramanem.
Jediný důvod by bylo objíždění překážky, tedy by kameraman stál a to se nestalo.
Takže pokud se nesrazili jak jsem psal, za přechodem, tak to, co uvádíš, nemůže to být spoluvina vzniku nehody.
Podívej se na foto č11.
Je tam přechod a to druhé vozidlo před přechodem a na něm mělo jet za kameramanem.
Jediný důvod by bylo objíždění překážky, tedy by kameraman stál a to se nestalo.
Takže pokud se nesrazili jak jsem psal, za přechodem, tak to, co uvádíš, nemůže to být spoluvina vzniku nehody.
Ne, princip omezené důvěry nic (tedy ne že bych nevěděl, co to je, jen netuším, jak to zamýšlíš napasovat na tuto nehodu).
Pozor, dvě věci:
1) Já se nesnažím vyvinit toho ve Fabii (udělal kokotinu).
2) Ani jsem nikdy nekonstatoval vinu či spoluvinu jednoho či druhého, tohle hodnocení jsem úplně vynechal. Hodnotím je oba jen neformálně, a to oba dva jako hotentoty, kteří oba udělali chyby. Jeden se tam motal jak Maďar v kukuřici, nedržel se vpravo a když se jal váhavě přesouvat doleva, tak ignoroval provoz okolo sebe (zrcátko nula, blinkr nejspíš taky nula), zatímco druhý se asi kvůli tomu váhavému projevu prvního rozdráždil až moc a pokoušel se o manévr na blbém místě ještě blbějším způsobem a celou tragédii zdárně dovedl až k nehodě. Jako fakt nevím, koho tady chcete chválit a vyviňovat. Oba si pro to šli, a dostali to.
Ano, lidi jsou omylní a dělají chyby, tak je holt z toho nehoda, naštěstí bagatelní.
Pozor, dvě věci:
1) Já se nesnažím vyvinit toho ve Fabii (udělal kokotinu).
2) Ani jsem nikdy nekonstatoval vinu či spoluvinu jednoho či druhého, tohle hodnocení jsem úplně vynechal. Hodnotím je oba jen neformálně, a to oba dva jako hotentoty, kteří oba udělali chyby. Jeden se tam motal jak Maďar v kukuřici, nedržel se vpravo a když se jal váhavě přesouvat doleva, tak ignoroval provoz okolo sebe (zrcátko nula, blinkr nejspíš taky nula), zatímco druhý se asi kvůli tomu váhavému projevu prvního rozdráždil až moc a pokoušel se o manévr na blbém místě ještě blbějším způsobem a celou tragédii zdárně dovedl až k nehodě. Jako fakt nevím, koho tady chcete chválit a vyviňovat. Oba si pro to šli, a dostali to.
Ano, lidi jsou omylní a dělají chyby, tak je holt z toho nehoda, naštěstí bagatelní.
Neformálně to je ošemetné kamaráde.Spectral píše:Hodnotím je oba jen neformálně
Buď se musíme bavit přesně dle zákona na danou situaci, a nebo vůbec.
Ty to stavíš do roviny, že se srazí vždycky dva blbci (a většinou to tak je)
Protože kdyby ten druhý sledoval to první prase a uhnul mu tak se nic nestalo. (Ale není to tak vždy)
Má to háček, někdy nemáš kam uhnout, někdy máš oči na šťopkách a pak se podíváš na display na 1 sec a sejme tě z protisměru debil, co předjíždí na horizontu, někdy stojíš a sejme tě, atd...
A tady konkrétně, ruku na srdce, kdo jezdí tak, že jede vpravo a až pak se řadí doleva za křižovatkou?
Většinou se auta řadí střídavě intuitivně, aby využily max propustnost obou pruhů takže každý druhý najíždí už v křižovatce vlevo.
A nebliká, aby nevyvolal omyl, že v křižovatce odbočuje.